Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 8:42 am
Zotow napisał/a:
Hmm, nie mam łuszczycy na głowie, tylko na twarzy, czoło, nos i po obydwu stronach nosa.
Juz ci wyjasniałam,jestes po długotrwałej kuracji sterydowej...twarz jednak najbardziej to odczuła,sądze że na chwile obecna najrozsadniej bedzie zasiegnac opinii lekarza specjalisty.Na twarzy skóra jest naprawde bardzo delikatna i nie za wiele mozna zastosowac(te sterydy to naprawde jakis diabelski wynalazek na twarz).Pisałes cos o Potopicku czyli chyba byłes u lekarza?proponuje spokojnie zaleczyc ostry stan posterydowy a potem "uzupełniac" leczenie naturalnymi metodami.Acha! jeszcze jedno czy łuszczyca wystepuje tylko na twarzy? nie ma innych miejsc w których zaobserwowałes zmiany? czy napewno padła diagnoza :łuszczyca...czy pan lekarz serwował leki ....na oko.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
papka z drożdzy, cytryny i olejku rycynowego jest świetna, po 2 godzinach głowa czysta, uwielbiam to uczucie.
ale jak uzywam przez dłuższy czas to przestaje działać
też racja... dlatego chyba zacznę mieszać wszystko co mi pomaga..
i będę używać na zmianę, może w taki sposób nie przestane sie tak szybko na wszystko uodparniać?
ja zastosowałam już dwa razy papkę z drożdży, polecam bo naprawę rewelacyjnie działa ja się pozbyłam większych ogniska na głowie, zostały tylko małe ale faktycznie sypie się jak śnieg w środku zimy tak samo nałożyłam papkę na waciki kosmetyczne i przyłożyłam na łokcie ( gruba skorupa była ) oraz na kolana - to samo + folia spożywcza i lulu. rano waciki zeszły z łuska ale została zaczerwieniona skóra ale gładka !! niestety po paru dniach łokcie i kolana wyglądały tak samo. Morze znacie jakiś domowy dobry sposób na łokcie i kolana ( maści ze sterydami tylko pogarszały sprawę;/
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lip 16, 2013 8:23 am
nie znam jednego,jedynego srodka,metody,sposobu czy leku ....który zadziała i....nie pogorszy sprawy ...w sensie nie bedzie wysypu....wysypy bedą zawsze i wszedzie bo taka jest łuszczyca nie ma jednego lekarstwa,dlatego kazda metoda jest pomocna jak działa a i sterydoterapia wielu ludziom pomogła,nie trzeba jej tylko naduzywac...zreszta jak wszystkiego
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Ludzie chwytają się różnych sposobów, a nuż jakiś będzie w sam raz . Tylko trzeba się liczyć z tym, że jedna rzecz może pomóc pięciu osobom, inna - jednej. Ale tak to już jest z łuszczycą niestety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum