Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Protopic maść 0,1% 60g /11.2012/
Autor Wiadomość
kesiol 

Wysłany: Czw Sty 27, 2011 5:48 pm   Protopic maść 0,1% 60g /11.2012/

Witam,
Posiadam maść Protopic 0,1% 60g info: kesiol@elsat.net.pl

szater 

Wysłany: Czw Sty 27, 2011 6:35 pm   

...a wjakiej cenie jeżeli mozna spytac? :hmm:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 4:15 pm   

chwali sie ;)

kesiol 

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 5:37 pm   

Witam,
Treść mojego posta nie bez powodu tak brzmi. Jak wiadomu nie wolno sprzedawac tego typu leków prywatnie. Praktycznie na wszystkich forach regulamin tego zabrania. Podałem @. Oczywiście, że chcę sprzedać. Posiadam ostatnie opakowanie. Cena 200 plus wysyłka. Pozdrawiam

Adix 

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 6:01 pm   

Maść droga ale skuteczna gdy po raz pierwszy się zetknąłem z panią ł miałem ją na skórze obok nosa z obydwu stron po 3 smarowaniach było widać olbrzymią poprawę

szater 

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 4:15 pm   

...skuteczna na małe powierzchnie...mast ta to taki lek biologiczny w masci....nawet po zejsciu zmian trzeba smarowac aby utrzymac co sie da z remisjii...jednoczesnie majac na uwadze że jednym ze skutków ubocznych jest prawdopodobienstwo ...raka skóry...czerniaka :hmm:

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pią Lut 04, 2011 4:31 pm   

Moja bratanica ma atopowe zapalenie skóry. Protopic jej pomaga. Ja nie stosowałam.

PS. w mojej aptece 30 g Protopicu kosztuje dokładnie 142,63 zł.

suman 

Wysłany: Sob Lip 20, 2013 8:17 am   

Ponieważ zbliżają się wakacje, chciałabym iść do pracy .Mam na oku kilka naprawdę dobrych ofert ale muszę wyrobić książeczkę. I tu moje pytanie:
Czy wyrabiając ta książeczkę oni mogą wyłapać moją łuszczycę na głowie lub drozdżaki na dużych palcach u stóp? Bardzo bym chciała nabyc doswiadczenia w handlu ale to artykuły spożywcze...Czy zatem łuszczyk może mieć z nimi kontakt?

A może jednak w tej książeczce nie maja jak wyłapać moich dwóch chorób które tak bardzo ukrywam :(

........... :tygrys: ..........

Prep4sure.com - 200-120 300-320 640-911 156-115.77 300-080 1z0-432 C_TSCM62_66 Questions
Ostatnio zmieniony przez suman Nie Sty 17, 2016 6:39 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Freya 

Wysłany: Wto Lip 23, 2013 8:02 pm   

Hm... należałoby się zastanowić czy taka droga zawodowa ma sens... Ostatecznie, chyba dobrze by było postawić się w miejscu osób, które mogą kupić jakiś produkt spożywczy "doprawiony" czyjąś łuską. Przepraszam, wiem, że to dość okropne, ale ja ze względu na chorobę trzymam się od przemysłu spożywczo-gastronomicznego z daleka. Staram się trzymać zasady "nie rób drugiemu co tobie niemiłe"...

Jeśli lekarz zauważy łuskę, myślę, że może wpisać łuszczycę w książeczkę. Ale z samych badań kału, moczu, krwi czy prześwietlenia klatki raczej nie da się rozpoznać łuszczycy :wink:

Ale jak mówiłam, ja bym nie miała sumienia podjąć się takiej pracy, sezonową może, ale jakbym była akurat "czysta".

Oscar Wilde

grzesiek5528 

Wysłany: Sro Lip 24, 2013 12:22 am   

A wyobraźcie sobie ,że ja w szkole jestem na profilu gastronomicznym :???: W tym roku nie byłem na praktykach ze względu na ł, a technikum ma praktyki raz na rok. W czerwcu dowiedziałem się ,że pod koniec września praktyki 2-tygodniowe znowu, wcześniej były miesięczne... Mamy lekcje "gotowania" na nich też nie byłe.. ojj dłuugo. Wiadomo ,że z łuszczycą na dłoniach nie będę się pchał do jedzenia. Jak wyrabiałem książeczkę akurat byłem w trakcie remisji ponad 3 letniej (dlatego też postanowiłem ,że pójdę na ten profil, głupi myślałem ,że łuszczyca już więcej nie wróci skoro tyle czasu ani śladu po niej). No ale cóż, już za późno na zmiane profilu, ostatni rok został, będzie bardzo ciężko coś czuję :hmm: :roll:

Freya 

Wysłany: Sro Lip 24, 2013 6:14 am   

Eh, no czasem człowiek tak właśnie postąpi, ale wszyscy mamy prawo do błędów... I nadziei. Jeśli to w technikum jesteś, to cóż - będziesz miał maturkę i to Twoje szczęście w nieszczęściu - będziesz mógł albo na studia o innym profilu, albo na pomaturalne kursy zawodowe w nowym kierunku. Nie masz zamkniętej drogi :wink:

No ale chyba w naszym przypadku lepiej sobie odpuścić myślenie "oj tam, łuszczyca na pewno się już nie pojawi", bo potem będzie strasznie przykro. Ja się cieszę każdym dniem remisji, ale zawsze staram się mieć na uwadze, że jestem chora i to może wyleźć w najmniej odpowiednim momencie...

Oscar Wilde

grzesiek5528 

Wysłany: Sro Lip 24, 2013 8:29 am   

No chociaż tyle dobrego :roll: Tak, wiem teraz już się o tym przekonałem. Ale wtedy byłem młody i głupi jak, to się mówi :razz: 3 lata remisjo to bardzo długo w sumie, i myślałem ,że utrzyma się to kolejne 4- czas technikum. Ale guzik, pod koniec 2 wylazło, teraz będzie 4 i dalej sie trzyma :neutral: :neutral: :neutral:

Freya 

Wysłany: Sro Lip 24, 2013 5:17 pm   

No ale trzeba też długoterminowo myśleć, po co technikum, jeśli zawodu nie można wykonywać :P . Ja mam remisję póki co 6 letnią, bo nie liczę pojedynczych plamek które w sumie schodzą samoistnie po ok 2 tyg-miesiącu. Kilka razy podniosłam panikę, że mi ł wraca, ale że samo zniknęło w krótkim czasie to nie zwracam już na to uwagi. Za to stawówka się mnie trzyma jak diabeł... :neutral:

Także długie remisje są możliwe, czego Tobie i wszystkim tu życzę :wink: Ale i tak trzeba o chorobie pamiętać, żeby sobie życia nie zapętlić w jakiś w sumie niepotrzebny sposób :roll:

Oscar Wilde

Odpowiedz do tematu