Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca a zęby
Autor Wiadomość
wolf_shadow

Wysłany: Nie Cze 08, 2008 11:31 pm   Łuszczyca a zęby

Czy łuszczyca w waszym przypadku wpływa na stan zębów?

gość
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 09, 2008 6:54 am   

A nie odwrotnie ?? :shock:

Ewcia88 

Wysłany: Pon Cze 09, 2008 9:36 am   

Ja słyszałam,że popsute zęby wpływaja na wysyp łuszczycy. Ja jak mam jakąś infekcje to ł nasila się :(

EWaa

Wysłany: Pon Cze 09, 2008 6:18 pm   

łuszczyca nasila sie , gdy w organizmie jet jakikolwiek stan zapalny , jest to np. grypa, przeziebienie , inna infekcja ale i rowniez zepsute zeby nasilaja wysiew, takze nalezy dbac o to aby miec zdrowe zeby. chociaz taki mamy plus , ze mamy zdrowe zeby:)

wolf_shadow

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 2:30 am   

Tak się upewniam - dentysta, który do niedawna prowadził leczenie (?????) twierdził, że z powodu łuszczycy moje zęby są strasznie słabe i z tego powodu inkasował 2 razy w miesiącu po 600 zł za plomby - upewniam się czy to ściema, czy nie, bo według niego plomby nie podlegały reklamacji ponieważ kruszyły się i rozszczelniały właśnie z powodu łuszczycy. Co jak co, ale dla mnie zęby to sprawa święta i strasznie o nie dbam - w okresie przed łuszczycą moje zęby praktycznie nie wymagały leczenia, ale jak dostałam pierwszego wysypu i poszłam do nowego dentysty, okazało się, że praktycznie w każdym zębie mam ubytki (co zadziwiło mnie strasznie). Oczywiście wstawione plomby kruszą się w zastraszającym tempie - tak w ciągu 2-3 miesięcy są rozszczelnione, co zdaniem tegoż pana nie może być podstawą reklamacji, ponieważ wynika z łuszczycy.

E 

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 7:38 am   

:shock: osobiście radziła bym skonsultować się z innym stomatologiem. Pierwszy raz czytam coś takiego... (Sama mam kilka plomb, a leczyłam zęby u państwowego dentysty w przychodni, za nic nie płaciłam, więc podejrzewam, że moje plomby są gorszej jakości.. i nic się z nimi nie dzieje, a niektóre kilka lat mają.)

madi 

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 8:16 am   

też nigdy o tym nie słyszałam

EWaa

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 1:41 pm   

Radze zmienic stomatologa, pierwszy raz slysze cos takiego, 600zl plomby??? o zgrozo a co to za plpmby ze zlota??? zmien go koniecznie bo zostaniesz bez zebow , bez pieniedzy /

bioly_82 

Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 2:54 am   

wolf_shadow napisał/a:
Tak się upewniam - dentysta, który do niedawna prowadził leczenie (?????) twierdził, że z powodu łuszczycy moje zęby są strasznie słabe i z tego powodu inkasował 2 razy w miesiącu po 600 zł za plomby - upewniam się czy to ściema, czy nie, bo według niego plomby nie podlegały reklamacji ponieważ kruszyły się i rozszczelniały właśnie z powodu łuszczycy. Co jak co, ale dla mnie zęby to sprawa święta i strasznie o nie dbam - w okresie przed łuszczycą moje zęby praktycznie nie wymagały leczenia, ale jak dostałam pierwszego wysypu i poszłam do nowego dentysty, okazało się, że praktycznie w każdym zębie mam ubytki (co zadziwiło mnie strasznie). Oczywiście wstawione plomby kruszą się w zastraszającym tempie - tak w ciągu 2-3 miesięcy są rozszczelnione, co zdaniem tegoż pana nie może być podstawą reklamacji, ponieważ wynika z łuszczycy.

Witam !
moim zdaniem bzdura ja mam plomby jeszcze z czasów podstawówki i siedzą twardo.
Ale zęby też mam słabe!
A na ł choruje ok 5 lat a uświadomiony jestem od 1 miesiąca.

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 11:35 pm   

A ja słyszałam że od łuszczycy mogą wypadać zęby...

Paweł 

Wysłany: Czw Lut 19, 2009 7:41 pm   

Jak dla mnie ten pseudodentysta szukał tylko powodów, żeby wycisnąć pieniądze. 2 razy więcej za plomby dlatego, że to przez łuszczycę?? Głupota.. A nawet jeśli, to co to ma do ceny? Czy w związku z tym daje jakieś inne plomby i robi co innego niż u innych pacjentów? Nie wydaje mi się... Więc nie widzę powodu, aby podwajać cenę...

Kolejny pseudolekarz, tym razem stomatolog bez powołania nastawiony na zysk na chorych.

spih 

Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 11:37 pm   

No jasne ze to bylo wyludzenie kasy,pierwsze slysze cos takiego tez mam kilka plomb i ł od 14 lat i zadnych problemow z plombami

meggy 

Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 9:36 pm   

co do zębów to mi się zrobiło dużo słabsze szkliwo - wiem , że to nie ma nic wspólnego z panią Ł . tylko przez wszystkie lekarstwa jakie zażywamy sterydy , tetracykliny i wiele wiele innych

kasienka 

Wysłany: Wto Lis 12, 2013 3:34 pm   

meggy napisał/a:
co do zębów to mi się zrobiło dużo słabsze szkliwo - wiem , że to nie ma nic wspólnego z panią Ł . tylko przez wszystkie lekarstwa jakie zażywamy sterydy , tetracykliny i wiele wiele innych
też brałam tetracykliny w dzieciństwie jako antybiotyki i mam przez to słabe zeby dzisiaj, również mi sie wydaje ze stan zebów ma duże znaczenie w rozwinieciu sie łuszczycy, czesto musze chodzic do dentysty mimo ze o zeby dbam bardzo szybko sie psują, zastanawiam sie czy nie wstawic implantów zamiast tych zebów które są ciagle plombowane może wtedy bym sie pozbyła stanów zapalnych w jamie ustnej i łuszczyca by odpuściła

szater 

Wysłany: Wto Lis 12, 2013 3:52 pm   

u nas problemem nie jest sam zab al;e wada tkanki łącznej,wiec samo powyrywanie zebów i zamiana na implanty(które nie wiadomo jak ciało przyjmie) nie daja żadnej gwarancji...zreszta przy łuszczycy wogóe nic nie daje gwarancji... :wink:

Odpowiedz do tematu