Kochani, a czym zmywacie tłuste maści?
Szukam jakiegoś domowego sposobu.
Zawsze tylko nawilżałam skórę głowy, a odkąd natłuszczam jest o niebo lepiej Tylko problem ze zmyciem...
Anetko, jak natłuszczasz to pózniej nałóż na włoski jakąś maseczkę nawilzającą, ale patrz na składy. zazwyczaj mnie pomaga bo maseczka emulguje tłuszcz z maści i olejków i pózniej delikatny dziecieczy szampon i da sie zmyć:)
Anetko, jak natłuszczasz to pózniej nałóż na włoski jakąś maseczkę nawilzającą, ale patrz na składy. zazwyczaj mnie pomaga bo maseczka emulguje tłuszcz z maści i olejków i pózniej delikatny dziecieczy szampon i da sie zmyć:)
Naprawdę wystarczy maseczkę nawilżającą nałożyć? Jeju to jutro wypróbuję. A ja prałam te włosy na dzień po kilka razy, to już myciem nie można było nazwać....
mnie to bardzo pomaga, bo czesto zdarzało mi sie wczesniej myś po 2-3razy a i tak miałam wrazenie ze są tłuste, a teraz praktycznie codziennie mam na głowie i włosach jakieś oleje, oliwki itp i myje szamponem babydream który jest najdelikatniejszym jaki znam i się zmywa.
tylko raz w tygodniu użyje szamponu rzepowego z Joanny bodajże.
_________________ mimo wszystkich przeciwności losu, będe szła z uśmiechem na twarzy!:)
ja sie przyzwyczailam i ogolnie to zalezy od tego jak bardzo mam przesuszone wlosy - bo jak mocno to nawet jak zostanie tego rycynowego troche to nie szkodzi a przewazne mam suche mocno...
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
tygrysko olej rycynowy ma działanie wysuszające i w dużych ilościach szkodzi, stostuj też na włosy inne olejki, albo na skóre głowy rycynowy a na reszte oliwe z oliwek, albo lniany
i stosuj odzywki maski nawilżające
najbardziej polecam:
odżywka Garnier Avocado i Karite,
odżywka GlissKur Oil Nutritive,
maska Biovax do suchych i zniszczonych,
czarna maska marokańska Planeta Organica.
mają swietne składy, i są typowo dla włosów zniszczonych, wiekszość substancji to emolienty wiec nawilżające skladniki:)
_________________ mimo wszystkich przeciwności losu, będe szła z uśmiechem na twarzy!:)
ja duzych ilosci olejku rycynowego nie uzywam wiec nie wem - wlosy zawsze mialam suche - jak to okresla moja kolezanka ktora ma tluste: ty moglabys miesiac swoich nie myc i nikt by nawet nie zauwazyl - na co zawsze odpowiadam - ja bym zauwazyla bo sie kurzą
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Cześć wszystkim. Konto już miałem żalożone jakiś czas tematu lecz nie wiem czy się przedstawiałem.
Trochę uprzejmości z mojej strony. Na imię mi Paweł,lat 20 i walczę z łuszczycą około lat 6.
Głównie pojawia się na nogach,rękach i głowie. Nie są to olbrzymie plamki lecz takie wysypisko małych plamek. Dlatego ,gdy pojawia się nowy wysyp ,nazywam sam siebie biedroneczką.
A teraz chciałem wrócić do tematu. Głównie walczę z łuszczycą na głowie płynem dermowate i oliwką dla dzieci.
Skończył mi się płyn i chciałbym spróbować czegoś z domowych sposobów.Zawsze się przyda odrobinka wiedzy bo bywa ,że za głupią receptą czekam miesiąc......
Czytałem trochę i nie jestem do końca przekonany którą metodą zacząć próbować zwalczyć Ł. Najbardziej zależy mi na tym ,żeby pozbyć się lub załagodzić czerwonych plamek. więc proszę o liste sposobów leczeń które mają najlepsze efekty.
Witajcie rodzinko!! Mam nadzieję ,że moja wiedza na temat Ł też komuś pomoże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum