Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Luszczyca a zeby
Author Message
wolf_shadow

Posted:    Łuszczyca a zęby [ !!! ]

Czy łuszczyca w waszym przypadku wpływa na stan zębów?

gość
[Deleted]

Posted:     [ !!! ]

A nie odwrotnie ?? :shock:

Ewcia88

Ja słyszałam,że popsute zęby wpływaja na wysyp łuszczycy. Ja jak mam jakąś infekcje to ł nasila się :(

EWaa

łuszczyca nasila sie , gdy w organizmie jet jakikolwiek stan zapalny , jest to np. grypa, przeziebienie , inna infekcja ale i rowniez zepsute zeby nasilaja wysiew, takze nalezy dbac o to aby miec zdrowe zeby. chociaz taki mamy plus , ze mamy zdrowe zeby:)

wolf_shadow

Tak się upewniam - dentysta, który do niedawna prowadził leczenie (?????) twierdził, że z powodu łuszczycy moje zęby są strasznie słabe i z tego powodu inkasował 2 razy w miesiącu po 600 zł za plomby - upewniam się czy to ściema, czy nie, bo według niego plomby nie podlegały reklamacji ponieważ kruszyły się i rozszczelniały właśnie z powodu łuszczycy. Co jak co, ale dla mnie zęby to sprawa święta i strasznie o nie dbam - w okresie przed łuszczycą moje zęby praktycznie nie wymagały leczenia, ale jak dostałam pierwszego wysypu i poszłam do nowego dentysty, okazało się, że praktycznie w każdym zębie mam ubytki (co zadziwiło mnie strasznie). Oczywiście wstawione plomby kruszą się w zastraszającym tempie - tak w ciągu 2-3 miesięcy są rozszczelnione, co zdaniem tegoż pana nie może być podstawą reklamacji, ponieważ wynika z łuszczycy.

E

:shock: osobiście radziła bym skonsultować się z innym stomatologiem. Pierwszy raz czytam coś takiego... (Sama mam kilka plomb, a leczyłam zęby u państwowego dentysty w przychodni, za nic nie płaciłam, więc podejrzewam, że moje plomby są gorszej jakości.. i nic się z nimi nie dzieje, a niektóre kilka lat mają.)

madi

też nigdy o tym nie słyszałam

EWaa

Radze zmienic stomatologa, pierwszy raz slysze cos takiego, 600zl plomby??? o zgrozo a co to za plpmby ze zlota??? zmien go koniecznie bo zostaniesz bez zebow , bez pieniedzy /

bioly_82

[quote="wolf_shadow"]Tak się upewniam - dentysta, który do niedawna prowadził leczenie (?????) twierdził, że z powodu łuszczycy moje zęby są strasznie słabe i z tego powodu inkasował 2 razy w miesiącu po 600 zł za plomby - upewniam się czy to ściema, czy nie, bo według niego plomby nie podlegały reklamacji ponieważ kruszyły się i rozszczelniały właśnie z powodu łuszczycy. Co jak co, ale dla mnie zęby to sprawa święta i strasznie o nie dbam - w okresie przed łuszczycą moje zęby praktycznie nie wymagały leczenia, ale jak dostałam pierwszego wysypu i poszłam do nowego dentysty, okazało się, że praktycznie w każdym zębie mam ubytki (co zadziwiło mnie strasznie). Oczywiście wstawione plomby kruszą się w zastraszającym tempie - tak w ciągu 2-3 miesięcy są rozszczelnione, co zdaniem tegoż pana nie może być podstawą reklamacji, ponieważ wynika z łuszczycy.[/quote]
Witam !
moim zdaniem bzdura ja mam plomby jeszcze z czasów podstawówki i siedzą twardo.
Ale zęby też mam słabe!
A na ł choruje ok 5 lat a uświadomiony jestem od 1 miesiąca.

GwiazdaDisco
Nierealna...

A ja słyszałam że od łuszczycy mogą wypadać zęby...

Paweł

Jak dla mnie ten pseudodentysta szukał tylko powodów, żeby wycisnąć pieniądze. 2 razy więcej za plomby dlatego, że to przez łuszczycę?? Głupota.. A nawet jeśli, to co to ma do ceny? Czy w związku z tym daje jakieś inne plomby i robi co innego niż u innych pacjentów? Nie wydaje mi się... Więc nie widzę powodu, aby podwajać cenę...

Kolejny pseudolekarz, tym razem stomatolog bez powołania nastawiony na zysk na chorych.

spih

No jasne ze to bylo wyludzenie kasy,pierwsze slysze cos takiego tez mam kilka plomb i ł od 14 lat i zadnych problemow z plombami

meggy

co do zębów to mi się zrobiło dużo słabsze szkliwo - wiem , że to nie ma nic wspólnego z panią Ł . tylko przez wszystkie lekarstwa jakie zażywamy sterydy , tetracykliny i wiele wiele innych

kasienka

[quote="meggy"]co do zębów to mi się zrobiło dużo słabsze szkliwo - wiem , że to nie ma nic wspólnego z panią Ł . tylko przez wszystkie lekarstwa jakie zażywamy sterydy , tetracykliny i wiele wiele innych[/quote]też brałam tetracykliny w dzieciństwie jako antybiotyki i mam przez to słabe zeby dzisiaj, również mi sie wydaje ze stan zebów ma duże znaczenie w rozwinieciu sie łuszczycy, czesto musze chodzic do dentysty mimo ze o zeby dbam bardzo szybko sie psują, zastanawiam sie czy nie wstawic implantów zamiast tych zebów które są ciagle plombowane może wtedy bym sie pozbyła stanów zapalnych w jamie ustnej i łuszczyca by odpuściła

szater

u nas problemem nie jest sam zab al;e wada tkanki łącznej,wiec samo powyrywanie zebów i zamiana na implanty(które nie wiadomo jak ciało przyjmie) nie daja żadnej gwarancji...zreszta przy łuszczycy wogóe nic nie daje gwarancji... :wink:

kasienka

możesz rozwinąć o co chodzi z tą wadą tkanki łącznej? bo ja czytalam że łuszczyca powstaje przez zbyt szybkie złuszczanie naskórka który sie złuszcza zanim nowa warstwa się zdąży do końca odbudować

szater

tu najprostszy opis
http://biologia.opracowania.pl/tkanka_łączna/

a tak najprosciej mówiąc
Funkcja tkanki łącznej :
wypełnia, odżywia, transportuje, ochrania :mrgreen:

Janek7865

Ostatnio miałem straszny wysyp łuszczycy spowodowany stanem zapalnym dziąseł:(

dzyszla

Podobno każda infekcja, każde zakażenie, każda choroba jest czynnikiem sprzyjającym. (Choć ja też tego nie potwierdzam, podobnie jak jestem chodzącym zaprzeczeniem wszystkich innych przyczyn i zaprzeczeniem prawie wszystkich znanych sposobów leczenia)

szater

dyszla to była najzwyklejsza reklama anie realny problem :lol: :lol: :lol:

areK9

Też się zastanawiam czy to jest powód, bo moje zęby stały się słabe. :wink:

szater

słabe a chore to jednak różnica.Słabe to słabe,chore to stan zapalny a stan zapalny to wysyp.Kiedys był taki dobry zwyczaj na dermatologii...po przyjeciu trzeba było przejsc badania i konsultacje u specjalistów:stomatolog a dla kobiet jeszcze ginekolog-obowiazkowo,dopero po wyleczeniu ewentualnych schorzen brano sie za leczenie łuszczycy.

dzyszla

Moja nowa dentystka postanowiła leczyć to, czego inni nie chcą ruszać. No cóż, zobaczymy...

szater

Dobra decyzja,ja dbam o zeby bardzo,bo najgorzej to zapuscic :hmm:

baginskistom

W łuszczycy, czy AZS lepiej mieć wyleczone zęby, bo każdy stan zapalny - przeziębienie, czy właśnie próchnica może powodować zaostrzenie łuszczycy/azs. Chociaż nie jest to złe, motywacja do dbania o zęby.

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: