możesz rozwinąć o co chodzi z tą wadą tkanki łącznej? bo ja czytalam że łuszczyca powstaje przez zbyt szybkie złuszczanie naskórka który sie złuszcza zanim nowa warstwa się zdąży do końca odbudować
Wysłany: Czw Wrz 07, 2017 5:32 pm
Podobno każda infekcja, każde zakażenie, każda choroba jest czynnikiem sprzyjającym. (Choć ja też tego nie potwierdzam, podobnie jak jestem chodzącym zaprzeczeniem wszystkich innych przyczyn i zaprzeczeniem prawie wszystkich znanych sposobów leczenia)
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Paź 27, 2017 8:43 am
słabe a chore to jednak różnica.Słabe to słabe,chore to stan zapalny a stan zapalny to wysyp.Kiedys był taki dobry zwyczaj na dermatologii...po przyjeciu trzeba było przejsc badania i konsultacje u specjalistów:stomatolog a dla kobiet jeszcze ginekolog-obowiazkowo,dopero po wyleczeniu ewentualnych schorzen brano sie za leczenie łuszczycy.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
W łuszczycy, czy AZS lepiej mieć wyleczone zęby, bo każdy stan zapalny - przeziębienie, czy właśnie próchnica może powodować zaostrzenie łuszczycy/azs. Chociaż nie jest to złe, motywacja do dbania o zęby.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum