Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Gru 15, 2013 8:54 am
pamietaj o jednym,nawet jak cos wspomaga leczenie łuszczycy może byc dla ciebie szkodliwe,dlatego nowe preparaty wprowadzaj pomału i pojedynczo a nie hurtem...potem nie bedzie wiadomo co cie uczuliło,co nie zadziałało.....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Pytanko mam czym sie różni natłuszczanie od nawilzania( jakie preparaty do tego stosować) , po cocoisie mam natl. czy nawil. , czy musze smarować kazdy punkcik czy mogę rozsmarowywac na cale cialo a i jeśli sie tym posmaruje to mogę zalozyc ubranie i po ilu bo chodze po domu nago godzinę ha ha i trochę juz mnie to denerwuje :/:/
Wysłany: Wto Gru 17, 2013 7:42 am
natłuszcza sie masciami co sa tłuste-np.Mediderm od nawilzania są emolienty czasami sa balsami nawilzające,kremy. Naszą skóre trzeba i nawilżac i natłuszczac najpierw kładziesz jedno po 2h drugim smarujesz.Jak sie posmarujesz cocoisem-mozna po całym ciele to możesz sie ubrac,po smarowaniu cygnolina-tym smarujesz każdy punkcik najlepiej-albo stare ubranie albo....albo po nagusku.Cygnolina wypalai niszczy nie tylko zmiany ale ubrania,meble i wszystko czego nia totkniesz,plamy sa nie do usuniecia z mebli czy ubran,uwaga na zwierzaki
wymaz z gardła mozna czeka na wyniki i tydzien a mozna i 3dni...to juz od laboratorium zalezy
Moj dzien wygląda tak: kąpiel (mydlo z dziegciem), masc zluszczajaca(skonczyla sie i nie wiem co mam kupić), po kilku godzinach cocois(starcza mi na tydzien:/) kąpiel, witaminy w kremie a+e, potem olej kokosowy i na końcu nawilżanie balsamem. Na śniadanie platki owsiane+kwasy omega i witaminy a+e, obiad kasza z warzywami plus na oczyszczenie wątroby i na ochronę wątroby i kolacja ciemny chleb z serem. A to nadal wyskakuje i bardziej czerwone aaaaa
Wysłany: Sro Gru 18, 2013 7:57 am
masc salicylowo-siarkowa powinni zrobic w aptece bez recepty ,mozna tez poprosic rodzinnego o wypisanie.Poza tym cóż ci powiedziec....cierpliwosc to jedyne co nam pozostaje....nic nie zrobisz ,ponad to co robisz,musisz systematycznie smarowac i....czekac.Jezeli jest to krostkowa to pomoze ci naswietlanie...lampy ewentualnie 1 2x w tyg solarka na 5min.Acha jeżeli sa to kropki,czerwone i bez łuski to nie ma potrzeby stosowania masci salicylowo-siarkowej
Witam,
Zacznę od tego, że jestem tu nowa. Mój początek z tą chorobą rozpoczął się pod koniec tych wakacji na nodze pojawił mi się wysyp krostek, na początku myślałam, że dzieje się to od golenia, po tygodniu wybrałam się z tym do lekarza i nie był w stanie stwierdzić co to ( możliwe że są to zmiany łuszczycowe) przepisał dermovate. Po tygodniu nastąpiła poprawa nie było nic, niestety kropki wróciły praktycznie na całym ciele, zmieniłam dermatologa i powiedziano mi, że jest to łuszczyca postać kropelkowa. Na początku stosowałam protopic niestety nic nie pomogło, następnie przepisano mi daviobet kropki zeszły i oczywiście po maksymalnie 2 tyg wróciły, nie wiem co mam już z tym robić okropnie to wyglada i jeszzce swędzi strasznie, przez co mam straszne rany. Pomocy :<
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 7:39 am
witam serdecznie na forum....no cóż w pierwszej kolejnosci nalezałoby zdobyc maksymalna wiedze na temat choroby....ten link ciekawy:
http://luszczyca.edu.pl/l...-kropelkowatej/
poza tymcałe forum pełne jest wielu podpowiedzi jak sobie radzimy.
Ogólnie łuszczyca to choroba nieuleczalna wiec zmiana lekarza po kazdorazowym nieudanym zaleczeniu nic nie da nie ma ani leku ani masci ,która leczy łuszczyce,mało tego na kazdego działa cos innego wiec trudno trafic co akurat zadziała u ciebie.Czasem aby osiągnac remisje ....nie trzeba robic nic innym razem wszelkie sposoby zawodza.Poczytaj o kapielach w soli,ziołowych,o naswietlaniu o dermokosmetykach i masciach robionych...metod i sposobów jest wiele.Moze wystarczy życ higieniczniej rzucic uzywki,alkohol,jedzenie z budek ,picie soków z kartonów,wod gazowanych słodkich,lekka zmiana diety i mniej stresu a ...nastapi poprawa.Najczestszą przyczyna kropoelkowatej jest zarazanie paciorkowcem....najpierw jakas angina,przeziebienie,zapalenie ucha czy zatok...wiec tam może siedziec gronkowiec...wyleczenie stanu zapalnego to podstawa.Poczytaj też jak powinno sie stosowac sterydy,jak długo i jak powoli trzeba sie z nich wycofywac
mozna a własciwie powinno sie porozmawiac szczegółowo na temat leczenia z dermatologiem,to nie choroba na jedna wizyte...niestety.Pozdrawiam,w razie pytan...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum