Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
pomocy
Autor Wiadomość
tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Gru 14, 2013 8:57 pm   

wystarczy na pewno ;) nie przesadz z tym wszystkim - i zastanow sie czy nie masz na cos uczulenia...

szater 

Wysłany: Nie Gru 15, 2013 8:54 am   

pamietaj o jednym,nawet jak cos wspomaga leczenie łuszczycy może byc dla ciebie szkodliwe,dlatego nowe preparaty wprowadzaj pomału i pojedynczo a nie hurtem...potem nie bedzie wiadomo co cie uczuliło,co nie zadziałało..... :>

blink 

Wysłany: Pon Gru 16, 2013 5:06 pm   

A mnie wysypuje coraz bardziej :( na jutro jestem umówiony na wymaz z gardła..... Czy wie ktoś ile sie czeka na wyniki?

blink 

Wysłany: Pon Gru 16, 2013 10:37 pm   

Pytanko mam :D czym sie różni natłuszczanie od nawilzania( jakie preparaty do tego stosować) , po cocoisie mam natl. czy nawil. , czy musze smarować kazdy punkcik czy mogę rozsmarowywac na cale cialo a i jeśli sie tym posmaruje to mogę zalozyc ubranie i po ilu bo chodze po domu nago godzinę ha ha i trochę juz mnie to denerwuje :/:/

szater 

Wysłany: Wto Gru 17, 2013 7:42 am   

natłuszcza sie masciami co sa tłuste-np.Mediderm od nawilzania są emolienty czasami sa balsami nawilzające,kremy. Naszą skóre trzeba i nawilżac i natłuszczac najpierw kładziesz jedno po 2h drugim smarujesz.Jak sie posmarujesz cocoisem-mozna po całym ciele to możesz sie ubrac,po smarowaniu cygnolina-tym smarujesz każdy punkcik najlepiej-albo stare ubranie albo....albo po nagusku.Cygnolina wypalai niszczy nie tylko zmiany ale ubrania,meble i wszystko czego nia totkniesz,plamy sa nie do usuniecia z mebli czy ubran,uwaga na zwierzaki :mrgreen:
wymaz z gardła mozna czeka na wyniki i tydzien a mozna i 3dni...to juz od laboratorium zalezy

blink 

Wysłany: Wto Gru 17, 2013 10:44 pm   

Czy to normalne, ze po smarowaniu nawilżającym balsamem(ziaja), olejem kokosowym itp kropki mi się robia bardziej wypukle i czerwone?

blink 

Wysłany: Wto Gru 17, 2013 10:51 pm   

Moj dzien wygląda tak: kąpiel (mydlo z dziegciem), masc zluszczajaca(skonczyla sie i nie wiem co mam kupić), po kilku godzinach cocois(starcza mi na tydzien:/) kąpiel, witaminy w kremie a+e, potem olej kokosowy i na końcu nawilżanie balsamem. Na śniadanie platki owsiane+kwasy omega i witaminy a+e, obiad kasza z warzywami plus na oczyszczenie wątroby i na ochronę wątroby i kolacja ciemny chleb z serem. A to nadal wyskakuje i bardziej czerwone aaaaa

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Gru 17, 2013 11:15 pm   

blink niestety luszczyca wylazic wylazi szybko - schodzic schodzi wolno - nic na to nie poradzisz

Pawel 
Administrator

Wysłany: Wto Gru 17, 2013 11:28 pm   

blink jesli jeszcze nie trafiłes to zapraszam do tematu http://luszczyca.info/vie...p?t=128&start=0

Z łuszczycą da sie żyć, ludzie żyją z ciężkimi chorobami i kalectwami, to tylko pare plamek na skórze :)

szater 

Wysłany: Sro Gru 18, 2013 7:57 am   

masc salicylowo-siarkowa powinni zrobic w aptece bez recepty ,mozna tez poprosic rodzinnego o wypisanie.Poza tym cóż ci powiedziec....cierpliwosc to jedyne co nam pozostaje....nic nie zrobisz ,ponad to co robisz,musisz systematycznie smarowac i....czekac.Jezeli jest to krostkowa to pomoze ci naswietlanie...lampy ewentualnie 1 2x w tyg solarka na 5min.Acha jeżeli sa to kropki,czerwone i bez łuski to nie ma potrzeby stosowania masci salicylowo-siarkowej :hmm:

blink 

Wysłany: Sro Gru 25, 2013 5:26 pm   

Wymaz z gardła: nic nie mam hmmm czyli jeszcze zatoki i wszystkie zęby zrobić aby nie bylo wysypów tak?

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Gru 25, 2013 7:02 pm   

zeby zrobic na pewno ;) a wysypy jak masz luszczyce to sie beda zdarzaly - teraz jest kwestia zeby ten aktualny zaleczyc

blink 

Wysłany: Sro Sty 15, 2014 5:49 pm   

Witam
trochę mnie nie bylo. Przyszły wyniki z pobranego wycinka: łuszczyca ale dopiero 31 jest lekarz

kasiaaa

Wysłany: Pon Sty 27, 2014 11:04 pm   

Witam,
Zacznę od tego, że jestem tu nowa. Mój początek z tą chorobą rozpoczął się pod koniec tych wakacji na nodze pojawił mi się wysyp krostek, na początku myślałam, że dzieje się to od golenia, po tygodniu wybrałam się z tym do lekarza i nie był w stanie stwierdzić co to ( możliwe że są to zmiany łuszczycowe) przepisał dermovate. Po tygodniu nastąpiła poprawa nie było nic, niestety kropki wróciły praktycznie na całym ciele, zmieniłam dermatologa i powiedziano mi, że jest to łuszczyca postać kropelkowa. Na początku stosowałam protopic niestety nic nie pomogło, następnie przepisano mi daviobet kropki zeszły i oczywiście po maksymalnie 2 tyg wróciły, nie wiem co mam już z tym robić :( okropnie to wyglada i jeszzce swędzi strasznie, przez co mam straszne rany. Pomocy :<

szater 

Wysłany: Wto Sty 28, 2014 7:39 am   

witam serdecznie na forum....no cóż w pierwszej kolejnosci nalezałoby zdobyc maksymalna wiedze na temat choroby....ten link ciekawy:
http://luszczyca.edu.pl/l...-kropelkowatej/
poza tymcałe forum pełne jest wielu podpowiedzi jak sobie radzimy.
Ogólnie łuszczyca to choroba nieuleczalna wiec zmiana lekarza po kazdorazowym nieudanym zaleczeniu nic nie da :razz: nie ma ani leku ani masci ,która leczy łuszczyce,mało tego na kazdego działa cos innego wiec trudno trafic co akurat zadziała u ciebie.Czasem aby osiągnac remisje ....nie trzeba robic nic innym razem wszelkie sposoby zawodza.Poczytaj o kapielach w soli,ziołowych,o naswietlaniu o dermokosmetykach i masciach robionych...metod i sposobów jest wiele.Moze wystarczy życ higieniczniej rzucic uzywki,alkohol,jedzenie z budek ,picie soków z kartonów,wod gazowanych słodkich,lekka zmiana diety i mniej stresu a ...nastapi poprawa.Najczestszą przyczyna kropoelkowatej jest zarazanie paciorkowcem....najpierw jakas angina,przeziebienie,zapalenie ucha czy zatok...wiec tam może siedziec gronkowiec...wyleczenie stanu zapalnego to podstawa.Poczytaj też jak powinno sie stosowac sterydy,jak długo i jak powoli trzeba sie z nich wycofywac

warto też zerknac tu:

http://forum.luszczyce.pl...puva-t2103.html

mozna a własciwie powinno sie porozmawiac szczegółowo na temat leczenia z dermatologiem,to nie choroba na jedna wizyte...niestety.Pozdrawiam,w razie pytan... :mrgreen:

Odpowiedz do tematu