Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy z łuszczycy można się wyleczyć?
Autor Wiadomość
zenon

Wysłany: Czw Sty 02, 2014 11:30 pm   

Wydaje mi sie ,ze na tym forum chyba niema osoby ktora ma to od niemowlecia ale jesli chodzi o dzieci to slyszlem ,ze gdziestam dziecko sie urodzilo z luszczyca.Moj dr. twierdzi,ze u malych dzieci luszczyca lub inne zakalstwa wywolane sa przez SZCZEPIONKI :!:

Moze nie jest to takie proste,bo gdyby bylo, to forum by nie istanialo,ale probujmy bo za to nic nie placimy,fakt trzeba byc zawzietym i nauczyc sie samodyscypliny,ale pamietajcie,ze czlowiek sie dosyc szybko przyzwyczaja tym bardziej,ze wychodzi mu to na dobre.Ja po dwoch miesiacach juz prawie zapomnialem o miesie, walcze jeszcze ze slodkim i zbyt pozna pora jedzenia,ale nie poddaje sie i wyciagam wnioski. To kazdego sprawa czy zdecyduje sie na tak "wielkie wyrzeczenia"-(codzienna dieta naszych dziadkow) ,powiem wam szczerze,ze gowno bym jadl gdyby mialo pomoc .Uwazam,ze najgorszym wyrzeczeniem to jest zycie z ta choroba i na nia mi szkoda zycia.W dzisiejszych czasach ludzie jedza oczami i to ich zabija,wierza w te durne reklamy,ze kawalek wafelka z czekolada -zastapi obiad a czarny plyn gazowany mocno doslodzony -ugasi pragnienie. Zachecam wszystkich zapoznajcie sie ze strona AVADORO i probujcie cos dzialac. w koncu wszystko za free :wink: .
W KUPIE SILA :mrgreen:

basia44 

Wysłany: Pią Sty 03, 2014 6:14 am   

Cytat:
To kazdego sprawa czy zdecyduje sie na tak "wielkie wyrzeczenia"-(codzienna dieta naszych dziadkow) ,powiem wam szczerze,ze gowno bym jadl gdyby mialo pomoc .

Czy dieta naszych dziadków to dieta bezmięsna??? :grin:
mięso było podstawą żywienia i jajka jak ja pamiętam
słodycze od święta :grin:

szater 

Wysłany: Pią Sty 03, 2014 8:36 am   

chyba mielismy innych przodków :lol: :lol: :lol: moi jedli to co upolowali,złowili i znalezli :razz: nikt niczego nikomu nie narzuca,mozesz uczynic ze swoim życiem to co tylko ci sie podoba....etap w ktorym jestes obecnie wiele osób przechodziło,ja 30 lat temu tez zjadłabym....jak pieknie piszesz "g,owno',walczyłam i szukałam,eksperymentowałam i katowałam sie dietami.....aż dojrzałam i spokojnie swiadomie zczełam życ,zdałm sobie sprawe ze ŁUSZCZYCA TO CHOROBA NIEULECZALNA!....i wybacz ale przez prawie 50 lat swojej choroby nie spotkałam nikogo(a troszke tych ludków znam :roll: ) coby sie z niej...wyleczył.Działalnosc kolegi motyla Noga znam,jego ogoszenie coraz to nowej eureki też,niektórzy próbuja jego zalecen i....nawet sie im udaje na chwile uzyskac remisje ale...powrot jest równie bolesny :hmm: Jedynym pewnikiem w łuszczycy jest jej ZAAKCEPTOWANIE,nie znaczy to ze mamy nie walczyc,nie szukac ale podchodzic do tego normalnie spokojnie i.....cierpliwie.....szarpawka,diety,ograniczenia powodują gorzknienie,podswiadomy żal ze czegos trzeba sobie odmawiac i ta swiadomosc....że wcale nie musi zadziałac.No ale kazdy ma prawo wyboru,życie jest tylko jedno,powtórki nie bedzie i....tych lat nie odda nikt :razz: Radosny człowiek ma przyjaciół,rodzine,żone ,dzieci jest usmiechniety i pełen wiary wiec i psychicznie nastawiony pozytywnie a to ważna sprawa przy łuszczycy....powodzenia acha! to ze Ty nie znasz dzieci chorych na łuszczyce od noworodka nie znaczy że ich nie ma....są i zapewniam że ich rodzice tu czytaja :razz:

PS
jako dziecko romskie nie byłam szczepiona jako niemowlak....łuszczyca przyszła duzo wczesniej niż mnie zaszczepiono .....co do wiedzy twojej pani lekarz...chyba musi ją deczko uzupełnic :hmm: skoro twierdzi ze łuszczyca od szczepien uzależniona jest :>

waldek 
WALDEK

Wysłany: Pią Sty 03, 2014 5:26 pm   

No nie wiem nie za bardzo moge sie zgodzic Szater z Toba :hmm: : Jak juz lekarz z epoki Sredniowiecza to raczej taki nie powinien wykonywac tego zawodu .................jakies grupy byly sa i beda ale jak juz lekarz takie brednie mowi to ja dziekuje .Gdyby byl weterynarzem swego zwierzatka bym nie zaprowadzil a co dopiero ......sam mialbym sie u takiego leczyc . :!: :!: :!:

basia44 

Wysłany: Pią Sty 03, 2014 8:35 pm   

U mnie tam wykluczenie pewnych szkodzących rzeczy nie powoduje gorzknienia
raczej słowa to nieuleczalne i nic się nie da zrobić
wbrew temu co piszesz szater ja znam osoby które pozbyły się zmian na długie lata co najmniej 30 bo tyle u nich remisja trwa jak tak wolisz
i to środkami naturalnymi ziołowymi nie lekami z wyższych półek
tak więc można jak się chce
i wcale wielkich wyrzeczeń nie trzeba wystarczy wyeliminować czasami jeden czynnik

szater 

Wysłany: Pią Sty 03, 2014 8:41 pm   

Waldek sorki ale nie za bardzo rozumiem tresc twojego postu...z czym sie zgadzasz a z czym nie bo troszke sie pogubiłam :???: to nie moja lekarka twierdzi ze łuszczyca jest powiazana ze szczepieniami. :razz:
Basiu przeczytaj dokładnie co napisałam,nie poddaje pod wątpliwosc uzyskanych remisji przez jakis tam ludzi,zdarzaja sie szczególnie przy łuszczycy typu II.Nie pisałam takze o jakis drobnych ograniczeniach,ustosunkowałam sie do ogromnych wyrzeczen proponowanych przez Motylą Noge-Vordena......

basia44 

Wysłany: Pią Sty 03, 2014 9:01 pm   

Cytat:
Basiu przeczytaj dokładnie co napisałam,nie poddaje pod wątpliwosc uzyskanych remisji przez jakis tam ludzi,zdarzaja sie szczególnie przy łuszczycy typu II.Nie pisałam takze o jakis drobnych ograniczeniach,ustosunkowałam sie do ogromnych wyrzeczen proponowanych przez Motylą Noge-Vordena......

typ 2 jak rozumiem to łuszczyca występująca około 40 roku życia :razz:
a ja znam osoby które zaleczyły w dzieciństwie i remisja trwa do dziś
motyl aż tak wielkich wyrzeczeń nie proponuje trza je tylko sobie w główce poukładać
a wtedy okaże się że to żadna dieta z wyrzeczeniami a zdrowe żywienie
oczywiście nie popieram rezygnacji z mięsa :razz:
bo i ono potrzebne do prawidłowego działania organizmu
Cytat:
Wydaje mi sie ,ze na tym forum chyba niema osoby ktora ma to od niemowlecia ale jesli chodzi o dzieci to slyszlem ,ze gdziestam dziecko sie urodzilo z luszczyca.Moj dr. twierdzi,ze u malych dzieci luszczyca lub inne zakalstwa wywolane sa przez SZCZEPIONKI :!:

a i z tym się zgadzam
kiedyś tyle dzieci nie rodziło się z atopowym zapaleniem skóry,alergiami czy łuszczycą teraz jest to nagminne wszelkie choroby skórne u niemowlaków

waldek 
WALDEK

Wysłany: Pią Sty 03, 2014 9:22 pm   

Szater to tak zartem pisalem proponujesz sie lekarzowi douczyc ja bym go wywalil na .............jesli takie bzdury wygaduje .Poglad z sredniowecza .Rozumie ze sa i szczepionki ze skutkami ubocznymi ale takie bzdury ...mysle ze sie zgodzisz ze nie wypada mu opowiadac .

szater 

Wysłany: Sob Sty 04, 2014 8:52 am   

Waldek pełna zgodnosc :brawo:
Basiu prace Vordena czy jaki tam już nick posiada znam od podszewki,pierwsze spotkania i jego Eureki ogłaszał na forum medycznym,tak ze spokojnie to co wypisywał na forach łuszczycowych to pryszcz.Nie ujmuje mu wiedzy i pasji ale niestety całosc nie wyglada tak optymistycznie.Oczywiscie kazdy ma prawo spróbowac tego co mu sie podoba,wszak Motyla Noga nie SPRZEDAJE RECEPTY i nie pobiera za to cieeeeeeeeeżkich pieniedzy mozna eksperymentowac na własna reke do woli :razz: Wyrzeczen jest wiele,jedno wynika z drugiego wiec nie jest to rezygnacja tylko z miesa ale wiele zmian ....tak jak pisałam...poeksperymentowałam 30 lat...starczy,szkoda czasu...ale ktos inny moze,wszak to jego zycie :mrgreen:
Choruje już prawie 50 lat, znam wiele,wiele osób chorujacych na łuszczyce i od dziecka (wszak spotykalismy sie w szpitalach i tam dojrzewalismy) i typu II-łagodniejszego,zdarzały sie remisje,niektóre nawet po pół roku,znam kilka osób co maja remisje rok(oczywiscie są w tej grupie ludzie po biologach) nie znam jednej ,jedynej osoby co by łuszczyce zaleczyła na 30 lat-chetnie poznam jej historie :hmm: chyba że była to przyłuszczyca.
Nie neguje walki,eksperymentowania kazdy ma prawo walczyc na własna ręke wypowiadam swoje własne zdanie,mam oglad na sprawe przez pryzmat 50 lat choroby i stwierdzam ze....zbyt dużo czasu straciłam,bezpowotnie na bezsensowne siedzenie w domu,ukrywanie sie i walke z wiatrakami,gdy zaakceptowałam chorobe....jakos to wszystko łagodniej poszło :wink:

Życie nauczyło mnie nie tracić nadziei, ale też się do niej zbytnio nie przywiązywać. Jest okrutna i próżna, wolna od skrupułów.
Autor: Carlos Ruiz Zafón, Cień wiatru

Miłego dnia :mrgreen:

basia44 

Wysłany: Sob Sty 04, 2014 10:21 am   

Cytat:
nie znam jednej ,jedynej osoby co by łuszczyce zaleczyła na 30 lat-chetnie poznam jej historie :hmm: chyba że była to przyłuszczyca.

Ty nie znasz to znaczy nie ma
ty nie znasz to znaczy łagodna forma była
ty nie znasz to znaczy to nie łuszczyca a cosik innego
twoje wywody na temat nieuleczalności itp itd wprowadziły mnie tylko w doła na początku bytności na forach nie dodawały otuchy a wręcz odwrotnie wszak ja zbuntowany łuszczyk jestem :razz: więc powiedziałam sobie jak się nie da jak się da
no i zaliczyłam tym sposobem dwie remisje
a teraz dążę do takiej na stałe nie ino rok ale nie po to żeby tobie coś udowadniać a sobie że jak ktoś chce wszystko może
Łuszczyca to choroba ogólnoustrojowa/ metaboliczna i samo mazianie cudownościami utrzymuje ją tylko w dobrej kondycji
zaś zmiana pewnych nawyków żywieniowym może przynieść ulgę wieloletnią
no chyba że ktoś ma przyjemność w byciu tłustym :razz:
Ja wolę czytać wywody Motyla i wyciągać wnioski dla siebie niż z góry powiedzieć bzdury gościu pisze,tak jak wielu
Nie uważam za stratę czasu szukanie sposobu na moją małpę w wręcz odwrotnie pogodzenie się z opinią nieuleczalna i mazianie czym się da co ty uważasz za leczenie i jedyny sposób
i tu się różnimy
ja szukam sama i się nie poddaje ty się poddałaś i przyjmujesz z godnością :razz:
Motyl ma wiele trafnych uwag każdy jednak musi je podpasować pod siebie swój styl życia nawyki itp
nie daje gotowej recepty jak lekarz i tu jest problem dla niektórych

szater 

Wysłany: Sob Sty 04, 2014 12:52 pm   

Byłam pewna ze nie obedzie sie bez wycieczek osobistych :lol: :lol: :lol: ,poczytaj dokładnie i ze spokojem co pisze i w jaki sposób nawet w stosunku do Motylej nogi i jego metod....reszty nie bede komentowac,juz nie musze :razz: :banan:

basia44 

Wysłany: Sob Sty 04, 2014 3:05 pm   

byłam pewna że znowu czytać nie umiem ch............same geniusze
chyba przestane się udzielać jak i czytać cokolwiek

Odpowiedz do tematu