Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody naturalne- domowe
Autor Wiadomość
DrK 
DrK

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 11:10 am   

wiesz Daro ze z tym owinieciem to bede miał problem bo mam zmiany wszedzie po trochu;/

daro 

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 2:57 pm   

DrK napisał/a:
wiesz Daro ze z tym owinieciem to bede miał problem bo mam zmiany wszedzie po trochu;/

Ja miałem rozsiane na dłoniach, rękach, nogach, owijałem się cały folią, jak mumia wyglądałem, na ręce zakładałem rękawiczki po owinięciu, żeby się nic nie ściągało. Gorzej jest utrzymać te liście nie okrywając ich czymś bo spadają, no chyba, że będziesz nieruchomo leżał przez jakiś czas.
Ja jak miałem zmiany na piszczelach to i tak nakładając herbatę na piszczel owijałem całą nogę i tak z tym chodziłem jakieś 3-4 godz. Najlepsza jest ta folia spożywcza w rulonie, bo sama się klei do siebie i łatwo się utrzymuje na ciele, nic nie spada :)
Powodzenia w zaleczaniu, napisz czy ci to pomogło
P.S. oczywiście zaparzone liście nakładaj na zmiany

DrK 
DrK

Wysłany: Pon Paź 27, 2008 6:39 pm   

Daro mam jeszcze prośbę jak radziłeś sobie z owijaniem ciała bo ja to tragicznie wiecej tej herbaty gubiłem niż nałożyłem na siebie ;p

madi 

Wysłany: Pon Paź 27, 2008 10:21 pm   

ja też się sypałam, niby ciasno owijałam folią a musiałam zbierać herbatę po całym mieszkaniu,czułam się jak na plantacji. ale ogólnie herbata jest bardzo dobra i nie droga.
Pozdrawiam

Dziurena 

Wysłany: Sro Paź 29, 2008 12:22 pm   

DrK napisał/a:
Czy stosował ktoś z was do kąpieli sól z morza martwego ??

daro 

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 9:07 am   

DrK napisał/a:
Daro mam jeszcze prośbę jak radziłeś sobie z owijaniem ciała bo ja to tragicznie wiecej tej herbaty gubiłem niż nałożyłem na siebie ;p

Owijałem tą folią spożywczą, która jest w rulonie, jak herbata jest zaparzona i jest jeszcze ciepła to lepiej się ją nakłada bardziej się zlepia do siebie.
Tak więc nakładałem herbatę na zmiany, póżniej, żeby mi to nie spadało na herbatę kładłem gazę lub bandaż i owijałem się tym, a na końcu folią spożywczą (tą w rulonie) - ona się do siebie przykleja. Ale na herbatę stosowałem gazę lub bandaż, dzięki temu herbata nie "uciekała"

madi 

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 10:32 am   

ja używałam wacików,dlatego gubiłam herbatę,nic jej praktycznie nie trzymało :)

Ewela28 
Ewela30

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 11:51 am   

Witajcie.Mam bardzo mało czasu dla siebie ale postanowiłam znów zacząć walkę.Od poniedzialku zielona herbatka i Garnier czerwony oraz solarium.Zobaczymy co z tego wyjdzie :mrgreen:

EWaa

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 1:22 pm   

Pozytywne myslenie to juz połowa sukcesu:):):)

daro 

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 4:36 pm   

madi napisał/a:
ja używałam wacików,dlatego gubiłam herbatę,nic jej praktycznie nie trzymało :)

Przy wacikach to napewno będzie spadać, ja używałem gazy albo bandaża, a na wacikach napewno nie będzie się nic trzymac.

DrK 
DrK

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 6:33 pm   

jak chodzicie na solarke to bym doradzał po opalaniu jakis bardzo nawilzajacy krem i nie warto chodzic wiecej niz 2 razy w tygodniu .

DrK 
DrK

Wysłany: Wto Lis 04, 2008 12:21 am   

Witam Daro stosuje od ponad tygodnia ta herbate no i jakos działa nic nie znika ale jakos inaczej to wyglada,byłem u pani dermatolog ktora teraz zaproponowała mi brac sandimmun neoral bo mam naprawde duzo.

daro 

Wysłany: Wto Lis 04, 2008 5:47 pm   

DrK napisał/a:
Witam Daro stosuje od ponad tygodnia ta herbate no i jakos działa nic nie znika ale jakos inaczej to wyglada,byłem u pani dermatolog ktora teraz zaproponowała mi brac sandimmun neoral bo mam naprawde duzo.

Sama zielona herbata nie zaleczy ci zmian, ale bardzo dobrze działa na łuskę - po niej łuska "odpada" i dzięki temu maści czy kremy lepiej się wchłaniają, a poza tym skóra po niej jest inna, ja stosowałem zieloną herbatę a po jej zdjęciu nakładałem maść.
Miałem bardzo duże zmiany i musiałem najpierw pozbyć się łuski, więc ona w szybkim tempie mi pomogła.
Stosowałem też krem a aloesem do stóp - lirene on mi pomagał na zmiany na dłoniach, pomimo, że to krem do stóp dobrze też działał na łuszczycę.

Weronika

Wysłany: Sob Sty 31, 2009 1:32 am   

Witam!Jestem nowicjuszką na tym forum,niewiele mam dzisiaj czasu na pisanie,bo czytam Was:)niestety z panią Ł jak ją łądnie nazywacie jestem dokłądnie od 40 lat/pierwszy wysyp miał miejsce w styczniu 1969 roku,bywało róznie.Postaram sie kiedyś przybliżyć moje z chorobą "wariacje".Dzisiaj podam Wam nazwę kremu/potocznie nazywanego kremem z wymion / firmy HEGRON koniecznie żółty/wygooglujcie sobie:) Używam go od 2 lat i to niezłym rezultatem.Spróbujcie,może i Wam pomoże.Zaznaczam,że moja łuszczyca w ostatnich latach przybrała dośc łagodną postać/bywało znacznie gorzej/. Powodzenia!!!!!!!!!

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Nie Lut 01, 2009 7:20 pm   

A jak ją można nabyć???

Odpowiedz do tematu