Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca głowy POMOCY
Autor Wiadomość
agagrusz 

Wysłany: Czw Kwi 03, 2014 11:26 am   

Szater, serdeczne dzięki za podpowiedzi. Krem mediderm mam, stosuję na ciało, głowę tym też można smarować? Ok, w takim razie zaprzestanę stosowania cocoisu na głowę
Balsamu nagietkowego nie próbowałam, ale mam taki z wiesiołka - smaruję nim całe ciało zaraz po kąpieli. Też fajnie natłuszcza i nawilża i nie kosztuje pierdyliona zł.
Tego MELKFETT nie znam, przyjrzę się bliżej, dzięki.

szater 

Wysłany: Czw Kwi 03, 2014 1:49 pm   

Melkfettu jest kilka rodzajów najlepiej kupic go mozna u Rossmanna ale po stronie niemieckiej,chyba ze jest na allegro. :smile:

MADZIASTA 
łuszczycka

Wysłany: Czw Kwi 03, 2014 1:56 pm   

Znajomy łuszczyk mieszkający w niemczech używa tylko Melekenfett ma zaleczone. Mam jest teraz w niemczech już ją popsiłam o zaopatrzenia sama też próbowałam cudo jak i balsam z nakietkiem. W rossmanie za 1 euro :)Szater idziemy tym samym tropem:)

szater 

Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 7:40 am   

https://www.google.pl/sea...iw=1366&bih=660

rodzajów do oporu,co do ceny która podałas :hmm: ...chyba jednak troszke drozszy kupowałam tak wychodził po 8euro no ale fakt ze cena nie zabija :wink:

ostry 

Wysłany: Wto Lip 15, 2014 6:49 pm   

Witam.czy stezenie 0,25 cygnoliny na glowe i trzymanie 1 godzine jest beezpieczne?Mialem o,15 ale nie dzialalo.

szater 

Wysłany: Sro Lip 16, 2014 7:27 am   

wiesz trudno tak jednoznacznie powiedzieć.Prawda jest taka ,ze to nie jest już stezenia na głowe ale znam takich co z cygnolina sa na tyle blisko ,ze i stęzenia wyzsze im nie szkodza.Jak juz nałozysz i nic nie bedzie sie działo to potem ,stoponiowo zwiekszaj do 2h.Nie bardzo wiem dlaczego 0,15% nie zadziałało? za krótko trzymane moze.Inaczej tez jednak działa cygnolina w płynia a inaczej w masci.kiedys za dobrych czasów,w szpitalu nikt nie stosował cygnoliny w płynie,szły same masci i efekty były zdecydowanie szybsze i lepsze.uważaj ,głowa to jednak ważne centrum ciała,tam wchłania sie zdecydowanie wiecej masci,bo i ukrwienie wieksze ale tez i wiele ważnych przewodników tam jest.omijaj skronie i potylice,przynajmniej sie staraj,no nic musisz uwazac i sam siebie obserwowac.Daj znac,jak idzie leczenie.Pozdrawiam :smile:

wero01

Wysłany: Sro Kwi 05, 2017 11:55 am   

mam luszczyce ale nie na glowie, na lokciach i nogach. moja skora glowy przezywa bitwe o grunwald. mam stradzny lupiez. czy ktos mi moze powiedziec czy zielona glinka jest w stanie mi pomoc? sotosowalam wczesniej stieprox i nic. wyrzucilam 50 zl na darmo. leki na luszczyce juz duzo kosztuja ;(

szater 

Wysłany: Czw Kwi 06, 2017 8:36 am   

Już sie pogubiłam...to masz łupież czy łuszczyce bo to dwie różne choroby i inaczej sie leczy :shock:

abooot 

Wysłany: Czw Wrz 14, 2017 11:36 am   

To bardzo straszne co piszecie, mam nadzieję, ze jednak opisane powyżej metody mają jakąś siłę...

szater 

Wysłany: Pią Wrz 15, 2017 8:49 am   

straszne jest to że wchodzisz na forum tylko po to aby oceniac i zostawiac swoja reklamę :>

Majka21 

Wysłany: Pon Lis 13, 2017 6:59 pm   

Polecam szampon Zoxinmed. Do kupienia w aptekach.

krzysiek21A 

Wysłany: Pią Gru 22, 2017 10:43 am   

Równiez zmagam się z tym problem.

honeyy

Wysłany: Czw Wrz 13, 2018 2:35 pm   

spróbuj ten szampon https://cdn.doz.pl/image/product/64404/scale/350x350. U mnie na zmiany na skórze głowy działa super. Głowa nie swędzi i luska jest mniejsza

labela 

Wysłany: Sro Wrz 19, 2018 2:43 pm   

Evelll napisał/a:
Wiecie ale ta papka drożdżowa na skóre głowy rewelacja... Na nogach i rękach łuska odpada też ładnie... Cieszy mnie to,oby tak dalej:)

Chyba coś przegapiłam... jak zrobić tą papke drożdzową? Czy zostawiacie ją na jakiś określony czas?
Chcaiałam wiedzieć, ponieważ teraz co prawda jestem zadowolona z wyglądu mojej skóry, ale nigdy nie wiadomo kiedy nastąpi pogorszenie :cry: W moim przypadku odstawienie nabiału mialo dużą rolę w zmniejszeniu objawów, ponadto kupiłam szampon, który łagodzi objawy (Psorioderm). Zastanawiam się tylko dlaczego wszytskie kosmetyki do skóry łuszczycowej są takie drogie :cry:

dzyszla 

Wysłany: Sob Wrz 22, 2018 9:36 am   

Bo to świetny interes żerowanie na czyjejś desperacji :(

Odpowiedz do tematu