Szater, serdeczne dzięki za podpowiedzi. Krem mediderm mam, stosuję na ciało, głowę tym też można smarować? Ok, w takim razie zaprzestanę stosowania cocoisu na głowę
Balsamu nagietkowego nie próbowałam, ale mam taki z wiesiołka - smaruję nim całe ciało zaraz po kąpieli. Też fajnie natłuszcza i nawilża i nie kosztuje pierdyliona zł.
Tego MELKFETT nie znam, przyjrzę się bliżej, dzięki.
Znajomy łuszczyk mieszkający w niemczech używa tylko Melekenfett ma zaleczone. Mam jest teraz w niemczech już ją popsiłam o zaopatrzenia sama też próbowałam cudo jak i balsam z nakietkiem. W rossmanie za 1 euro :)Szater idziemy tym samym tropem:)
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Lip 16, 2014 7:27 am
wiesz trudno tak jednoznacznie powiedzieć.Prawda jest taka ,ze to nie jest już stezenia na głowe ale znam takich co z cygnolina sa na tyle blisko ,ze i stęzenia wyzsze im nie szkodza.Jak juz nałozysz i nic nie bedzie sie działo to potem ,stoponiowo zwiekszaj do 2h.Nie bardzo wiem dlaczego 0,15% nie zadziałało? za krótko trzymane moze.Inaczej tez jednak działa cygnolina w płynia a inaczej w masci.kiedys za dobrych czasów,w szpitalu nikt nie stosował cygnoliny w płynie,szły same masci i efekty były zdecydowanie szybsze i lepsze.uważaj ,głowa to jednak ważne centrum ciała,tam wchłania sie zdecydowanie wiecej masci,bo i ukrwienie wieksze ale tez i wiele ważnych przewodników tam jest.omijaj skronie i potylice,przynajmniej sie staraj,no nic musisz uwazac i sam siebie obserwowac.Daj znac,jak idzie leczenie.Pozdrawiam
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
mam luszczyce ale nie na glowie, na lokciach i nogach. moja skora glowy przezywa bitwe o grunwald. mam stradzny lupiez. czy ktos mi moze powiedziec czy zielona glinka jest w stanie mi pomoc? sotosowalam wczesniej stieprox i nic. wyrzucilam 50 zl na darmo. leki na luszczyce juz duzo kosztuja ;(
Wiecie ale ta papka drożdżowa na skóre głowy rewelacja... Na nogach i rękach łuska odpada też ładnie... Cieszy mnie to,oby tak dalej:)
Chyba coś przegapiłam... jak zrobić tą papke drożdzową? Czy zostawiacie ją na jakiś określony czas?
Chcaiałam wiedzieć, ponieważ teraz co prawda jestem zadowolona z wyglądu mojej skóry, ale nigdy nie wiadomo kiedy nastąpi pogorszenie W moim przypadku odstawienie nabiału mialo dużą rolę w zmniejszeniu objawów, ponadto kupiłam szampon, który łagodzi objawy (Psorioderm). Zastanawiam się tylko dlaczego wszytskie kosmetyki do skóry łuszczycowej są takie drogie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum