Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca na głowie....
Autor Wiadomość
papaver 
papaver

Wysłany: Sro Paź 29, 2008 11:19 am   Łuszczyca na głowie....

Trafiłem na tę stroną zupełnie przypadkowo, po prostu przeglądałem strony w internecie przeczytałem o Światowym dniu łuszczycy. Chorowałem na tę chorobę ponad 30 lat temu i w tym naszym kochanym kraju żaden z lekarzy nie był w stanie mi pomóc. Nie będę opisywał czego mi nie zalecano, bo to wymienił by chyba prędzej ale skutki były żadne-żadne.
Miałem łuszczę na głowie we włosach, sypało się z niej na ramiona a ubranie tylko mogłem nosić jasne bo ciemne wyglądało fatalnie. No i powstawały małe rany. Pewnego razu spotkałem polaka zamieszkującego w Szwecji i jak mnie zobaczył to zdębiał i zapytał dlaczego nie chodzę do lekarza, odpowiedziałem, że chodzę ale to co oni zalecają nie pomaga. Wówczas on wyjął i dał mi, po prostu dał mi tubkę w szamponem o nazwieSELSUN 2,5%. Pomogło jak ręką odjął. Do dzisiaj stosuję ten szampon leczniczy. W Polsce tego specyfiku nie można kupić ale w Niemczech w aptece bez problemu 120 ml kosztuje około 15 Euro. W Holandii można kupić nawet w drogeriach pod tą samą nazwą. Do dzisiaj stosuję ten szampon dwa, trzy razy w tygodniu i mam spokój. Piszę o tym gdyż wiem co znaczy ta choroba i bezsilność naszej medycyny. Może komuś też pomoże.Pozdrawiam.

EWaa

Wysłany: Czw Paź 30, 2008 8:22 am   

Odnosnie bezsilności naszej medycyny, wydaje mi się , że lekarze predzej czy pózniej znajda lek na przyczyne luszczycy a nie tylko na złagodzenie jej objawów, ale jest to choroba jak narazie nieuleczalna, a leczenie jej jest b. droge, i wlasnie o to chodzi aby zarobic na sprzedazy lekow ktore tak naprawde nam nie pomagają , w końcu to jest jakis biznes, i dopóki gdzies tam jakis "naukowiec" nie zachoruje na najgorsza odmiane tej choroby albo jego bliski i dopóki nadal beda ludzie ktorzy chca na chorobach zarobić to nie bedzie skutecznego leku, w końcu znalezione sa lekarstwa na gorsze choroby. ..........i jeszcze jedno....... Z OKAZJI śWIATOWEGO DNIA CHORYCH NA LUSZCZYCE , żYCZE WSZYSTKIM POWROTU DO ZDROWIA, POGODY DUCHA, I PIEKNEJ SKORY:):):)

Archael

Wysłany: Czw Sty 15, 2009 1:42 pm   

Przeglądając forum jestem pod wrażeniem trafności z jaką EWaa wypowiada się na temat łuszczycy, chyba się w niej zakocham.

EWaa

Wysłany: Czw Sty 15, 2009 3:01 pm   

Archael...... w łuszczycy????? hahahahahaha:)

Archael

Wysłany: Czw Sty 15, 2009 3:56 pm   

Myślę, że aż tak kochliwy to nie jestem. Na razie łuszczyca kocha mnie (bez wzajemności), ale jak się patrzy na Twój obrazek to kto wie ?

EWaa

Wysłany: Czw Sty 15, 2009 7:49 pm   

Ha ha:)

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Czw Sty 15, 2009 11:14 pm   

EWaa to spoko kobitka, bierz się za nią:P hehe

Archael

Wysłany: Pią Sty 16, 2009 4:44 pm   

Ja bym się chętnie wziął tylko najczęściej te fajne to pozajmowane. Ale obrazek... cudo.

EWaa

Wysłany: Pią Sty 16, 2009 9:08 pm   

Zawsze lubiałam "Piotrusia Pana" i dlatego ten "Dzwoneczek"

beata111
benia

Wysłany: Sro Sty 21, 2009 2:03 pm   

Co do łuszczycy na głowie to jedna z pacjentek, która spotkałam chodząc na naświetlania podała mi prosty, domowy sposób pozbycia sie tego dziadostwa z głowy. Podaje przepis: rozgrzać z 1/3 kostki smalcu, do tego oczywiście dodać pół tubki maści bornej i pół tubki maści ichtiolowej,. Wszystko wymieszać i ciepłe (ale nie gorące) nałożyć na głowę. Na tak nałożoną "maseczkę" proponuje nałożyć żółtko. Chodzić z takim okładem około godziny a potem zmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyywać, aż włosy nie będą tłuste. Mnie tę pomogło. proponuje wyprobować.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Ja dziś ide do homeopaty....Zobaczymy, może sie uda, a może nie.
Cieplutkie pozdrowionka dla wszystkich.

Malvada 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 3:37 pm   

Witam wszystkich,
łuszycę mam od ponad 10 lat. pierwsza plama zrobiła mi się w nietypowym miejscu- na pośladku. stwierdzono uczulenie na proszek do prania :) . dwukrotnie, i to w grudniu (rok po roku), byłam hospitalizowana. 3 tygodnie smarowania: cygnolina, prodermina, laticort, lorindeny, cutivate, delatar... i wiele, wiele innych. przyłożyli się do leczenia, ponieważ od 7 lat nie miałam żadnego poważnego wysiewu. została mi tylko "kontrolna " plama na mostku no i... skóra głowy, czoło, uszy, a teraz złazi mi na szyję. ostatnio przepisano mi na głowę Cocois. po pierwszym użyciu nie było wielkich efektów, zobaczę jak będzie po kolejnych. wcześniej natomiast, co jakiś czas stosowałam papkę- oliwa z oliwek+żółtka. fajnie się rozprowadza, nie śmierdzi, w miarę łatwo się zmywa, ale przede wszyskim natłuszcza skórę. nie jest to oczywiście sposób na wyleczenie, ale gdy nie ma się pod ręką żadnej maści- warto trochę złagodzić swędzenie. na pewno nie zaszkodzi :)

podpowiedź:
zapewne ktoś już na tym forum o tym pisał, ale...
jeśli maść (tłusta) nie daje się zmyć , to najpierw należy polać głowę zwykłym olejem i wetrzeć we włosy. następnie spłukać i umyć głowę szamponem. na prawdę działa!!! :)

EWaa

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 6:27 pm   

Moze to juz bedzie dla niektórych nudne ale bede sie powtarzać... zastosuj papke z drożdzy i piling z soli po umyciu glowy.

Małgorzata 56 
mamcia

Wysłany: Wto Mar 03, 2009 12:07 pm   

Witam.Na łuszczycę choruję ok.40 lat. Leczenie na głowie jest trudne ale przede wszystkim należy stosować szampony przeciwłupieżowe.Zauważyłam że mnie znika na głowie gdy zrobię trwałą ondulację.Wtedy długi czas mam spokój.Jest lepsza od wszystkich maści.

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 10:42 am   

Na trwałej ondulacji to ja się nie bardzo znam ale z tego co wiem to na trzymilimetrowych włosach się raczej nie stosuje :razz:

niunia 
niunia

Wysłany: Pon Maj 25, 2009 8:52 pm   

jak się można pozbyć czerwonych plam z głowy???

Odpowiedz do tematu