Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pielęgnacja ciałka
Autor Wiadomość
madi356

Wysłany: Wto Kwi 25, 2017 9:08 pm   

Ja uywałam balsamu z Laroche-posay AP+ jak dla mnie super natłuszczający, likwidujący świąd, choc niestety dosyc drogi jak na balsam. Dzisiaj zakupiłam balsam z Biodermy atoderm intensiv baume niestety tez 75 zł, ale licze, ze spisze sie rownie dobrze, jak ten z laroche:)

winogrono 

Wysłany: Wto Cze 27, 2017 3:21 pm   

Wiadomo, że łuszczyca wymaga zupełnie innego podejścia, jednak schemat działania przy chorobach skórnych jest taki sam. Na jednym kremie nie można poprzestać, by skóra się nie przyzwyczaiła, niestety trzeba zmieniać często kremy, a nawet chodzić po recepty na nie do lekarza. Zależy, jaka jest intensywność choroby i jak bardzo dokucza. Nie zaszkodzi stosowanie emoliów, zwłaszcza tych do kąpieli, bo uczucie tłustości nie będzie towarzyszyć w ciągu dnia. Dobrze jest też nosić ze sobą chusteczki nawilżające, żeby móc w każdej chwili przemywać suche miejsca. Wtedy też ponownie powinno się aplikować na skórę krem, którego się używa, aby utrzymać nawilżenie skóry. Nie powinno się nakładać kremów na nieoczyszczoną skórę.

szater 

Wysłany: Wto Cze 27, 2017 4:29 pm   

co do tych chusteczek to mam watpliwosci :hmm: im mniej chemicznego działania tym lepiej dla naszej skóry.Pamietac takze należy o tym aby nie tylko nawilżac ale także natłuszczac skóre.Doskonale w tej roli sprawdza sie sól,nawet nie jakas specjalna,zwykła kamienna gruboziarnista-1,5 szklanki na wanne i troszke oliwy,może byc i olej zwykły,może byc oliwka dla dzieci....ja stosuje tez

grego 
grego

Wysłany: Wto Paź 03, 2017 11:27 am   

natłuszczanie skóry to podstawa, odkąd używam odpowiednich preparatów nie mam żadnych problemów
Ostatnio zmieniony przez Pawel Sob Lut 01, 2020 2:47 pm, w całości zmieniany 1 raz  

szater 

Wysłany: Sro Paź 04, 2017 8:52 am   

i po to sie zarejestrowałes na forum :razz: ...chyba że ładujesz w skóre prądem :lol: :lol: :lol:

Pawel 
Administrator

Wysłany: Wto Lis 14, 2017 7:35 pm   

Terapia elektrowstrząsowa :)

carbonerra 

Wysłany: Sob Mar 16, 2019 6:29 pm   

Ja przede wszystkim polecam endermologię. Świetnie nadaję się jako zabieg pielęgnacji ciała. Profesjonalna endermologia to klucz do sukcesu

makka

Wysłany: Nie Mar 01, 2020 9:38 pm   

Czasami poza maściami robionymi, bo na nich opieram leczenie, staram się unikać sterydów używam Octenicare krem. Kładę go tylko na miejsca w których pojawiają się ranki. Zresztą tak jak piszą na stronie octenicare ma sporo innych właściwości dla takich przypadków jak ja. Oczywiście jak nie mam ran to lubie pomoczyć sobie nogi w kąpielach solnych. jednak największym dramatem są paznokcie. Jak dotąd , nic nie pomaga, a w pracy pracuje dłońmi i czuję się okropnie kiedy ktoś przygląda się mojej pracy. Może macie jakieś patenty ?
Ostatnio zmieniony przez Pawel Pon Mar 02, 2020 10:54 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu