Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Cze 06, 2017 8:34 am
Powiem moze tak...lekarz musi znac wszystkie choroby dermatologiczne...my skupiamy sie na swojej i doskonalimy wiadomosci,wyszukując nowinek i eksperymentujac całe życie...a jeszcze jak ktos tak jak ja lubi zglebiac wiedze medyczną to...troszkę sie nazbiera wiadomosci
Za miłe słowa dziekuję
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Ja stosowałam jakiś czas temu Daivobet w formie żelu i naprawdę mi pomógł. Teraz znowu mam problem z łuszczycą. Zastanawiam się, czy ten lek jest obecnie refundowany? Jaki jest jego koszt?
Ostatnio zmieniony przez Pawel Czw Lut 20, 2020 5:06 pm, w całości zmieniany 1 raz
Ja kupiłem daivobet żel - zapłaciłem jakoś 170 zł...
jak to jest z nawilżaniem jeśli zacznę go stosować? Mam smarować plamy na noc - czy zaraz po nałożeniu powinienem użyć kremu? Czy dopiero rano?
Wysłany: Pią Lut 08, 2019 11:01 am
Daivobet żel stosuje sie na skóre głowy,jego konsystencja powoduje że łatwiej go rozprowadzic pomiedzy włosami.Masc Daivobet stosuje sie na skóre ciała njczesciej raz dziennie jak stosujesz wieczorem to rano zmywasz i nakładasz nawilzajace dermokosmetyki a po jakims czasie natłuszczasz.
Daivobet żel stosuje sie na skóre głowy,jego konsystencja powoduje że łatwiej go rozprowadzic pomiedzy włosami.Masc Daivobet stosuje sie na skóre ciała njczesciej raz dziennie jak stosujesz wieczorem to rano zmywasz i nakładasz nawilzajace dermokosmetyki a po jakims czasie natłuszczasz.
Ok dzięki, a znacie coś do natluszczania skory głowy co nie zostawi tłustych włosów? Bo narazie nic takiego nie znalazłem
Wysłany: Sro Lut 13, 2019 11:15 am
Bartj napisał/a:
szater napisał/a:
Ok dzięki, a znacie coś do natluszczania skory głowy co nie zostawi tłustych włosów? Bo narazie nic takiego nie znalazłem
jak sama nazwa wskazuje aby natłuscic skóre głowy musisz natłuscic włosy nie ma wyjscia.Inna sprawa to nawilzanie...proponuje spróbowac całej serii Medidermu tam i szampony i emulsje do kapieli i balsamy
od września w refundacji jest Enstilar . Skład podobny do Daivobet tyle że lek podany jest w formie pianki, który w teorii ma poprawić wchłanialność. Mój dermatolog mi to właśnie przypisał i dam znać jak rezultaty
Wysłany: Sob Paź 12, 2019 3:14 pm
wszystko co ma w składzie kalcipotriol musi byc stosowane systematycznie i dłuższy czas a nie okazjonalnie bo nic z takiego leczenia nie bedzie.Dodatek w tych lekach sterydu jest minimalny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum