Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Daivobet
Autor Wiadomość
madi356

Wysłany: Pon Cze 05, 2017 11:44 am   

Szater Ty zapewne wiesz wiecej w temacie, bo tyle lat chorujesz niz nie jeden dermatolog:) A przerabialam ich wielu :(

szater 

Wysłany: Wto Cze 06, 2017 8:34 am   

Powiem moze tak...lekarz musi znac wszystkie choroby dermatologiczne...my skupiamy sie na swojej i doskonalimy wiadomosci,wyszukując nowinek i eksperymentujac całe życie...a jeszcze jak ktos tak jak ja lubi zglebiac wiedze medyczną to...troszkę sie nazbiera wiadomosci :mrgreen:
Za miłe słowa dziekuję :smile:

Penny 

Wysłany: Nie Lis 11, 2018 9:44 pm   Daivobet

Ja stosowałam jakiś czas temu Daivobet w formie żelu i naprawdę mi pomógł. Teraz znowu mam problem z łuszczycą. Zastanawiam się, czy ten lek jest obecnie refundowany? Jaki jest jego koszt?
Ostatnio zmieniony przez Pawel Czw Lut 20, 2020 5:06 pm, w całości zmieniany 1 raz  

szater 

Wysłany: Sro Lis 14, 2018 2:03 pm   

Daivobet jest cały czas dostepny w naszych aptekach i cena chyba bez zmian około 60zł

Bartj 

Wysłany: Pią Lut 08, 2019 12:02 am   

Ja kupiłem daivobet żel - zapłaciłem jakoś 170 zł...
jak to jest z nawilżaniem jeśli zacznę go stosować? Mam smarować plamy na noc - czy zaraz po nałożeniu powinienem użyć kremu? Czy dopiero rano?

szater 

Wysłany: Pią Lut 08, 2019 11:01 am   

Daivobet żel stosuje sie na skóre głowy,jego konsystencja powoduje że łatwiej go rozprowadzic pomiedzy włosami.Masc Daivobet stosuje sie na skóre ciała njczesciej raz dziennie jak stosujesz wieczorem to rano zmywasz i nakładasz nawilzajace dermokosmetyki a po jakims czasie natłuszczasz.

Bartj 

Wysłany: Nie Lut 10, 2019 3:51 pm   

szater napisał/a:
Daivobet żel stosuje sie na skóre głowy,jego konsystencja powoduje że łatwiej go rozprowadzic pomiedzy włosami.Masc Daivobet stosuje sie na skóre ciała njczesciej raz dziennie jak stosujesz wieczorem to rano zmywasz i nakładasz nawilzajace dermokosmetyki a po jakims czasie natłuszczasz.

Ok dzięki, a znacie coś do natluszczania skory głowy co nie zostawi tłustych włosów? Bo narazie nic takiego nie znalazłem

dzyszla 

Wysłany: Nie Lut 10, 2019 6:17 pm   

Pozostają tylko nawilżające szampony albo ogolenie głowy na łyso :) Nie da się natłuścić skóry nie natłuszczając włosów.

szater 

Wysłany: Sro Lut 13, 2019 11:15 am   

Bartj napisał/a:
szater napisał/a:

Ok dzięki, a znacie coś do natluszczania skory głowy co nie zostawi tłustych włosów? Bo narazie nic takiego nie znalazłem

jak sama nazwa wskazuje aby natłuscic skóre głowy musisz natłuscic włosy nie ma wyjscia.Inna sprawa to nawilzanie...proponuje spróbowac całej serii Medidermu tam i szampony i emulsje do kapieli i balsamy

Rychu87
Rychu

Wysłany: Czw Cze 20, 2019 12:42 pm   

Najgorsze ze Pani Kasia juz nie posiada Daivobet :( Poratuje ktos? Bo nie moge nigdzie znalesc w sensownej cenie :(

kponiter

Wysłany: Czw Paź 03, 2019 12:22 am   

od września w refundacji jest Enstilar . Skład podobny do Daivobet tyle że lek podany jest w formie pianki, który w teorii ma poprawić wchłanialność. Mój dermatolog mi to właśnie przypisał i dam znać jak rezultaty :wink:

dzyszla 

Wysłany: Czw Paź 03, 2019 4:48 pm   

Też dostałem, ale jako steryd, to raczej bardzo umiarkowanie stosuję. Ale i nie widzę jakiegoś działania (choć na mnie nigdy nie działały za bardzo).

szater 

Wysłany: Sob Paź 12, 2019 3:14 pm   

wszystko co ma w składzie kalcipotriol musi byc stosowane systematycznie i dłuższy czas a nie okazjonalnie bo nic z takiego leczenia nie bedzie.Dodatek w tych lekach sterydu jest minimalny.

Odpowiedz do tematu