Mnie lekarz zapisał kiedyś mieszankę:
1 Tormentiol z 1 Lorindenem A.
Wycisnąć oba do pojemniczka, wymieszać i smarować naprawdę cienką warstwę. Wiem, że Lorinden to steryd, ale jest to średnia półka sterydów (można poprosić o słabszy) i rozrzedzony Tormentiolem, więc trochę to zawsze łagodniejsze. Do tego krem nawilżający do stref intymnych i na czas gojenia żadnych obcisłych ubrań, żeby dodatkowo nie zaogniać sprawy. Jak muszę to się do tego stosuje. Z całą pewnością nie jest to rozwiązanie doskonałe, mnie pomaga i może ktoś będzie chciał spróbować. Nie wiem tylko, jak będzie się ono sprawdzało w przypadku mężczyzn, bo jestem kobietą i osobiście uważam, iż pod tym względem faceci mają gorzej. No i maść pewnie bardziej będzie się wcierała panom w bieliznę.
czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda łuszczyca narządów płciowych u kobiety? (...)
szukałam tez jakis obrazków w internecie ł na narządach płciowych, ale widocznie jest to wciąż temat tabu, bo nic nie znalazłam (...)
W książce "Łuszczyca" pod. red. H. Wolskiej i A. Langnera (wydanie I z 2006r.) jest zdjęcie na str. 36. Jeśli nie uda Ci się dotrzeć do książki, to daj znać a zeskanuje fotkę i prześle Ci.
Bylam dzis u dermatologa i przepisal mi krem Pimafucort, zawiera bardzo niewielka ilosc sterydu dlatego moze byc stosowany w miejscach intymnych.
Jak to wyglada? u mnie skora jest po prostu bardzo sucha.
Pozdrawiam!
No dobra fajnie że rzucacie tymi nazwami jestem wdzięczny za to ale powiedzcie mi czy to wszystko są maści na receptę czy któreś kupię normalnie??
No bo jeżeli chodzi o TE miejsca to trochę się wstydzę a jeszcze jak miałbym pokazać to mojej Pani dermatolog to chyba bym odjechał:/
Więc dla mnie wygodą będzie jak kupie jakiś lek normalnie w aptece a nie za receptę!
Pozdro!
_________________ Nie ma ludzi zdrowych..........są nie zdiagnozowani....:)
aj co jaksi czas tez mam wysyb na nazadach taak to jest troszke krepujace
polecam lorinden mi pomaga smaruje przez 3-4 dni 1 raz dziennie wieczorem po wykapaniu na noc
i zmiany zanikaja badz robia sie lagodniejsze
Lorinden jest niestety na receptę, Tormentiol nie.
Mad, myślę że jeśli zdecydujesz się iść do lekarza i powiesz, że pojawiła się u ciebie łuszczyca w miejscu intymnym, to obejdzie się bez oglądania i lekarz przepisze ci coś. U mnie zawsze się obchodziło.
oj masz racje..nie dosc ze mamy problemy z tymi sprawami o ktorych piszesz...to po kilku latach luszczycy na czlonku..dochodzi do bardzo bolesnych peknec skory w czasie stosunku..cholerstwo boli jak po wlozeniu malego w sieczkarnie..i na kilka dni post.. do czasu zaleczenia
Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem:D
Chyba skorzystam z tego Termo.... coś tam bo jest dostępny bez recepty:)
A czy ktoś wie czy ta maść o której ktoś wcześniej pisał(chyba maść ichtiolowa 7%?), czy ona jest na receptę?
Bo jakoś na razie się cykam mówić o tym dermatolog:/
A tak w ogóle to ja mam na to taki sposób że podczas kąpieli myję w tych miejscach żelem do miejsc intymnych i po paru dniach samo znika:)ale maść bym chciał kupić tak profilaktycznie:)
Pozdro for @ll
_________________ Nie ma ludzi zdrowych..........są nie zdiagnozowani....:)
[ludzie obudzcie sie..toz dermatolodzy..zarowno mezczyzni jak i kobiety sa lekarzami..widzieli takich przypadkow i takich narzadow zaatakowanych luszczyca setki..wiec czego tu sie wstydzic?
czy nie prosiej isc do lekarza aby przepisal i dopasowal konkretny krem czy masc? dermatologa sam wybierasz..wiec idz do faceta .. nie do kobiety jesli sie wstydzisz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum