Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca moja historia
Autor Wiadomość
Elżbieta 

Wysłany: Czw Sty 15, 2009 4:36 pm   Łuszczyca moja historia

Witam mam na imie Elżbieta choruje na łuszczyce 23 lata ale u mnie łuszczyca ma objawy łagodne.Najwięcej mam na głowie, dwie krostki na łokciu i dwie małe na kolanie.leczyłam się maściami lorinden A,czasem dermovate,ale do tego doszło bielactwo.
Najgorsze jest to,ze mój 20 letni syn rok temu dostał łuszcycę,chodzi obecnie do 4 klasy technikum mieszka w internacie,jest mu trudno zochoować to w tajemnicy.Dermatolog przepisał mu dermovate z początku pomagało,ale po dłuższym czasie zaczeło robić mu sie coraz wiecej.Ostatnio kupiłam olejek pichtowy,słyszałam,ze jest dobry na tą chorobę.Jaka jest wasza opinia na ten temat. :???:

Ewczy 

Wysłany: Pią Sty 16, 2009 3:15 pm   

Witam wszystkich.

Piszę w tym temacie, ponieważ też tyczy się mojej historii. Ja nie jestem do końca pewna czy mam łuszczycę, lekarka zdjagnozowała mnie wstępnie ale jeszcze nie mam 100% potwierdzenia. Zaczęło sie od mojej mamy jakieś 3-4 lat temu. Mama dostała jakiejś wysypki na brzuchu, to były małe krostki, następnie dostała ich na kończynach. Z tego co czytam na tym forum to często występuje na łokciach, mama tam nie miała. To trwało jakiś czas (dość spory) i w końcu poszła do dermatologa, ten powiedział, że to może być uczulenie zrobił jej badania na alergię. Nic to oczywiście nie wykazało, a że mama jest uparta to nie szła więcej i miała te krosty przez cały czas, wiadomo raz więcej raz mniej. Potem ją namówiłam żeby poszła jeszcze raz to jakiś lekarz powiedział, że ma świerzb. I niedługi czas po tym ja dostałam tych krostek. Teraz mam 20 lat a moja mama 52. W ostatnim czasie nasiliło mi się (mam tylko na brzuchu i ze 4 na plecach w okolicy lędźwi) poszłam do dermatologa dokładnie dwa dni temu i wstępna diagnoza to łuszczyca. Pani doktor zapisała mi elocom. Mam smarować 2 razy dziennie każdą krostkę. Ja nie wiem jak się w ogóle zabrać do tej choroby. Nie wiem czy można wstawiać na forum jakiekolwiek linki ale mój przypadek wygląda jak małe krostki które da się policzyć, swędzą. Mam na brzuchu i na piersiach. Smaruję tym elocomem, ale nie wiem czy mam natłuszczać czym innym i kiedy to robić, bo przecież cały czas jestem nasmarowana elocomem. Czy może mi się to poważnie rozwinąć? Moja mama ma do tej pory formę krostek. Oglądałam zdjęcia w internecie ludzi chorych, którzy mają na głowie i mają też wielkie plamy na całym ciele, boję się tego. Jak miałam do tej pory tak mało to się przynajmniej nie martwiłam. Jak wy z tym żyjecie?

madi 

Wysłany: Pią Sty 16, 2009 6:42 pm   

Walczę już ponad 17 lat i nadal nie mogę się z tym pogodzić... teraz zamówiłam na Allegro caly zestaw exorexu,mam nadzieje ze trochę zlagodzi zmiany,a jeśli nie to będę próbować z lampą uvb 311

pozdrawiam i życzę wszystkim rychłego uzdrowienia

madi 

Wysłany: Pią Lut 13, 2009 11:41 am   

po ponad 3 tygodniach stosowania Exorexu,polecam go wszystkim.Widoczne są efekty.Zaznaczam że wcześniej stosowałam sterydy i to te najmocniejsze.

skóre smaruje lotionem i cream na zmianę,kilka razy dziennie,na kostce prawie mi zeszło,zostały małe kropeczki i już łokieć widać :) z czego jestem bardzo zadowolona. :)

głowę myję szamponem exorex i po myciu smaruje skórę głowy SCALP MOISTURISER.
Zmiany zdecydowanie złagodniały,głowe myję co drugi dzień.

Cały zestaw kupiłam na Allegro.

P.S. Kropeczka,niestety nie mogłam odpisać Tobie na privie,masz zablokowane wiadomości.

Pozdrawiam i życzę szybciutkiego zaleczenia.

Odpowiedz do tematu