Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam wszystkich nowych użytkowników!
Autor Wiadomość
ssandrietta 

Wysłany: Czw Lut 12, 2009 11:12 am   

Witam:) wprawdzie nie choruje na łuszczyce a na bielactwo ( czy też vitiligo) ale moj tata ma łuszczyce i to bardzo zaawansowana, z siostra tez nie wiadomo bo jakies czerwone lekko szosrtkie plamki jej wyskoczyly (oby to bylo tylko jakies uczulenie). :) mam wielka prosbe. moglby ktos mi napisac jakis najbardizej skuteczny lek na luszczyce, bo jestem nowa i za nim na forum dojde do odpowiediego leku troche mi zejdzie czasu. pozdrawiam:)

Paweł 

Wysłany: Czw Lut 12, 2009 11:42 am   

Ciężko powiedzieć, bo na każdego działa co innego, wiec nie ma tego samego złotego środka dla wszystkich. Z tego co tu wyczytalem i z wlasnego doświadczenia to dobre mogą być: maść robiona Cignoderm, papka z drożdży, BSM (jeszcze nie wiem co to jest :P ), Cocois (na głowę), solarium.

Sterydów odradzam używać.

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Czw Lut 12, 2009 1:16 pm   

Kolega wyżej ma rację bo to co jest super środkiem dla jednego na innego zupełnie nie działa... Niestety musisz sama wypróbować różne środki i wyciągnąć z tego odpowiednie wnioski, wiesz metoda prób i błędów :) A więc życzę powodzenia :)

nynunia 

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 8:03 pm   

witam, jestem nowym uzytkownikiem. ;) od jakiegos miesiaca mam luszczyce, ostatnio staram sie duzo czytac na ten temat. bralam kilka masci-przeszlo,ale po pewnym czasie znowu sie pojawia :( we wtorek ide do szpitala na 10 dni ;( nigdy nie mialam do czynienie z ta choroba, nie wiem jak postepowac, wiem, ze nie mozna sie denerwowac, ale jakos mi nie wychodzi. ciale gdy o tym mysle chce mi sie plakac. zauwazylam,ze wczesniej takie zle samopoczucie mi raczej nie sprzyjalo ;( mam 15 lat i jestem zalamana. mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok, po wyjsciu ze szpitala luszczyca sie troche zagoi. ;] czytalam wiele rzeczy na tym forum , pomogly mi. ciesze sie, ze szpital w duzym stopniu zapewni mi odpowiednia opieke i poczuje sie lepiej. tak jak w wiekszosci u was.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 2:38 pm   

czesc nynunia..fajnie ze dolaczylas do nas..bo jeszcze wiele przed toba a tutaj faktycznie mozesz sporo sie dowiedziec..i moi przedmowcy maja racje twierdzac ze nie ma zlotego srodka..z czasem sama wypracujesz sobie metoda prob i bledow najlepszy sposob na swoja skore . kazda skora reaguje inaczej na smarowidla..bo tak w sumie to tylko tym mozna skutecznie luszczyce leczyc..choc ja uwazam ze najlepszym sposobem i chba najbardziej skutecznym jest cygnolina i prodermina..Wiele razy juz zaliczylem szpitale na miesiecznych kuracjach..dlatego wiem z e ze szpitala wyjdziesz czysciutka..ale musisz dopuscic do siebie mysl z e nigdy nie sposob przewidziec kiedy nastapi nawrot..kiedy znow ci wysypie..tak to juz z luszczyca bywa..a z e wysypie to pewne jak moj debet na koncie..wiec usmiechnij sie..luszczyca to nie koniec swiata

nynunia 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 1:52 pm   

dzieki za odpowiedź ;) wiem, wiem, że łuszczyca to nie koniec świata, ale i tak jest to dla mnie wielki szok - i dla całej mojej rodziny ( jestem pierwszą osobą w rodzinie, która to ma). Mam nadzieje, że lekarze dobiorą mi odpowiednie maści, po których będzie mi wszystko schodziło. I nie wiem jak z solarium. Nigdy nie chodziłam, bo raczej mam ciemną karnację, a latem szybko się opalam. Ale teraz może zaczne chodzić sobie od czasu do czasu.

Paweł 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 1:59 pm   

Z solarką możesz śmiało spróbować. 9 na 10 łuszczyków solarium i słońce pomaga. Dodatkowo światło dobrze wpływa na samopoczucie. Tak jak w lato masz lepszy humor, bo świeci słonko tak po solarium też jest lepiej. Czasem dobrze jest zimą chodzić co jakiś czas na solarium tylko po to, żeby poprawić sobie nastrój :)

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 2:35 pm   

rzeczywiscie solarka jest bardzo dobrym srodkiem i warto ja stosowac..choc moze uda ci sie polaczyc dwa w jednym i zalapiesz sie gdzies na naswietlania lampami uv..

nynunia 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 4:16 pm   

no wlasnie w szpitalu na pewno bede naswietlana lampami. ;) tylko te lampy chyba nie sa takie jak w solarium, ze skora brazowieje ;d a fajjnie by bylo ;)

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 5:47 pm   

i tu sie mylisz..lampy uv maja bardzo zblizone dzialanie na skore do solarki..skore tez bedziesz miala jak na plazy:DD:

nynunia 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 6:11 pm   

jest! no to super ;D to bedzie duzy plus ;) ale to na 100 % ? bo może akurat będę miała takie jakieś inne lampy :]

Emilia93

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 8:36 pm   

Cześc nynunia!
Również wybieram się do szpitala po raz pierwszy i również mam 15 lat.
Ja zmagam się z tą chorobą od 5 lat i dopiero teraz zgodziłam się na hospitalizacje.
Mam nadzieję, że efekty będą duże, bo zbliża mi się bal gimnazjalny i w końcu mogłabym założyc prześliczną czerwoną sukeinkę z odkrytymi plecami :)

madi 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 8:42 pm   

Trzymam kciuki za Was dziewczyny :)

nynunia 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 9:16 pm   

witaj :) tak , masz rację- bal gimnazjalny. ;) tez juz o tym myslalam;) hmm ja chyba mam szczescie, bo trafilam na dobrego lekarza i od razu skierowal mnie do szpitala;)

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Wto Lut 17, 2009 12:30 am   

noo dzieciaczki..to zycze wam abyscie zaleczyly swoje plamki i ubraly te sliczne sukienki na swoj bal:P:

Odpowiedz do tematu