Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
czym natłuszczacie skórę
Autor Wiadomość
Paweł 

Wysłany: Wto Lut 17, 2009 8:44 pm   

Jak miałem kurację to na ciało do natłuszczania miałem smalec Clobaza - to bez kitu jakiś smalec, takie tłuste, że tego nie można było rozsmarować, zwłaszcza na owłosionych nogach :P Nie wiem czy to mialo tak być, ale po prostu po tym tłusty byłem :P także spora część wytarta w ciuchy była. Ale ogólnie chyba natłuszczało.

Na głowę miałem Cerkosol w płynie do natłuszczania, to ogólnie fajne było, w miarę nie było aż takie tłuste, a natłuszczało skórę głowy ....i włosy :D

saba_yo 
TRANCE 4ever :)

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 9:42 pm   

ja generalnie balsam NIVEa do suchej skóry i wrażliwej na twarz zwykły krem nivea
a na zmiany chorobowe to staram sie 3 razy dziennie ale zazwyczaj 2 razy dzienine zawsze 5%centowa salicylowa :P dorba jest xd najlepiej natłuszcza jest luska sypie sie odpada a po chwili juz nie ma :P balsamy tak nie dzialaja jedynie oliwki xd

Otworzę plażę łuszczyków :D

ewa49 

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 8:56 am   

Do twarzy polecam "masc z witaminą A /retinoli palmitas/. Masc jest w 30 gramowej tubce. Delikatnie i przyjemnie pachnie. Zupelnie jak kremik.Tylko nanosic nieduzą ilosc bo naprawde jest tlusta.

mad 

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 4:19 pm   

A co powiecie na to że kiedyś się spytałem mojej Pani dermatolog co stosować do natłuszczana skóry i powiedziałem jej że kupiłem sobie czerwonego Garniera a ona żebym nie stosował żadnych takich pachnących smarowideł!
Więc z tego zrezygnowałem!
I teraz niczym nie natłuszczam! I pewno robię duży błąd!
Ale jak tak Was czytam to sobie zacznę smarować tym Garnierem!
A później kupić coś taniego i dobrego;P
Jest coś takiego?;)

EWaa

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 5:31 pm   

Teraz jest tyle preparatów natłuszczających, jawilżajacych do wrazliwej, alergicznej skory , ktore sa bezzapachowe.

Małgorzata 56 
mamcia

Wysłany: Wto Mar 03, 2009 10:57 pm   

Ja twarz myję w EMOLIUM (mydło w płynie) i całe ciało łącznie z twarzą nawilżam balsamem EMOLIUM. Jest super - wcześniej czytałam o tym na forum. Dostępne w aptekach. Ciało należy myć czymś delikatnym jak np. mydełkiem dla dzieci BAMBINO.Po kąpieli oczywiście balsam lub oliwka dla dzieci BAMBINO. :lol:

daro 

Wysłany: Pią Mar 06, 2009 9:27 pm   

EMOLIUM to bardzo dobre kosmetyki, dla mnie najlepszy jest balsam do ciała, OILATUM podobnie działa jak EMOLIUM ale chyba trochę droższy jest

Dobry_duszek 
Dobry_duszek

Wysłany: Sro Mar 18, 2009 9:46 am   

ja stosuje dobrej jakości oliwke z oliwek :) oraz krem ziaja taki zielony z tego co mi wiadomo też na bazie oliwki z oliwek, odrazu wykwity zrobiły się płaskie :) a i łuski było mniej ;)

pozdrawiam

monika794 
Mona79

Wysłany: Sro Mar 18, 2009 10:44 pm   

na małe zmiany mi zwykła biała wazelina pomaga na większe właśnie testuję różne kremy dla dzieci - np. zajka , nivea baby. Krem Nivea baby jest bardzo tłusty i gęsty, jak na razie po 3 godzinach od nałożenia jeszcze się całkowicie nie wchłonął

akinom 

Wysłany: Czw Mar 26, 2009 11:57 am   

Ja używam od 2 tygodni maść z oczaru i maść z balsamem peruwiańskim z apteki bonifratów .Smaruję całe ciało 2 razy w tygodniu oczarem a na bardzo suche łydki tym drugim(jest on mocniejszy) i trzeba po jego zastosowaniu zawinąć nogi folią spożywczą bo brudzi ubrania.NIC TAK MI NIE NATŁUŚCIŁO SKÓRY JAK TE MAŚCI

pawel68 
Agawa

Wysłany: Czw Mar 26, 2009 12:14 pm   

a ja używam buskiej maski siarczkowej i do folii :lol: a potem do mycia żelu do ciała i głowy Pharmaceris P - z dr Eris i po kapieli kremu kojąco-łagodzącego Pharmaceris P - z dr Eris. sama konsystencja jest superowa, tylko zapach lekko nieciekawy ... ale pomaga a to najważniejsze :smile:
wszystko razem wzięte i zamiennie z emolientami i balsamami do ciała ... DAJE POZYTYWNE EFEKTY :smile:

akinom 

Wysłany: Czw Mar 26, 2009 12:20 pm   

zgadzam sie seria pharmaceris ihtilium jest super krem do twarzy jest bardzo dobry .Musze kupić żel do mycia z tej serii tylko ceny troszke za wysokie .ale to nic mnie troszke łagodzi zmiany na twarzy

nynunia 

Wysłany: Pią Mar 27, 2009 6:58 pm   

ja polecam oliwke do ciała z aloesem lub z pestek winogrona.

basiakasia1 
Basiakasia

Wysłany: Wto Lip 07, 2009 1:22 pm   

nynunia napisał/a:
ja polecam oliwke do ciała z aloesem lub z pestek winogrona.

Hello,
W związku z tym, że dopiero zaczynam podróż z łuszczycą, nie wiem jeszcze wielu rzeczy i w temacie nawilżania skóry mam jedno pytanie. Na noc smaruję ciało maścią robioną aptecznie (hydrokortizon, siarka i lekobaza) i czy w związku z tym rano mam nawilżać balsamem? Obecnie mam balsam La Roche Posay LIPIKAR.
Będę wdzięczna za podpowiedź bo ja jestem narazie tak skołowana że totalnie nie mogę się połapać.

daro 

Wysłany: Wto Lip 07, 2009 2:16 pm   

Nawilżać skórę możesz kiedy tylko chcesz, po maściach itp. to w niczym nie przeszkadza.

Odpowiedz do tematu