Jak miałem kurację to na ciało do natłuszczania miałem smalec Clobaza - to bez kitu jakiś smalec, takie tłuste, że tego nie można było rozsmarować, zwłaszcza na owłosionych nogach Nie wiem czy to mialo tak być, ale po prostu po tym tłusty byłem także spora część wytarta w ciuchy była. Ale ogólnie chyba natłuszczało.
Na głowę miałem Cerkosol w płynie do natłuszczania, to ogólnie fajne było, w miarę nie było aż takie tłuste, a natłuszczało skórę głowy ....i włosy
ja generalnie balsam NIVEa do suchej skóry i wrażliwej na twarz zwykły krem nivea
a na zmiany chorobowe to staram sie 3 razy dziennie ale zazwyczaj 2 razy dzienine zawsze 5%centowa salicylowa dorba jest xd najlepiej natłuszcza jest luska sypie sie odpada a po chwili juz nie ma balsamy tak nie dzialaja jedynie oliwki xd
_________________ Mów mi sebeek
Otworzę plażę łuszczyków
Do twarzy polecam "masc z witaminą A /retinoli palmitas/. Masc jest w 30 gramowej tubce. Delikatnie i przyjemnie pachnie. Zupelnie jak kremik.Tylko nanosic nieduzą ilosc bo naprawde jest tlusta.
A co powiecie na to że kiedyś się spytałem mojej Pani dermatolog co stosować do natłuszczana skóry i powiedziałem jej że kupiłem sobie czerwonego Garniera a ona żebym nie stosował żadnych takich pachnących smarowideł!
Więc z tego zrezygnowałem!
I teraz niczym nie natłuszczam! I pewno robię duży błąd!
Ale jak tak Was czytam to sobie zacznę smarować tym Garnierem!
A później kupić coś taniego i dobrego;P
Jest coś takiego?;)
_________________ Nie ma ludzi zdrowych..........są nie zdiagnozowani....:)
Wiek: 68 Dołączyła: 03 Mar 2009 Posty: 16 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 10:57 pm
Ja twarz myję w EMOLIUM (mydło w płynie) i całe ciało łącznie z twarzą nawilżam balsamem EMOLIUM. Jest super - wcześniej czytałam o tym na forum. Dostępne w aptekach. Ciało należy myć czymś delikatnym jak np. mydełkiem dla dzieci BAMBINO.Po kąpieli oczywiście balsam lub oliwka dla dzieci BAMBINO.
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 9:46 am
ja stosuje dobrej jakości oliwke z oliwek oraz krem ziaja taki zielony z tego co mi wiadomo też na bazie oliwki z oliwek, odrazu wykwity zrobiły się płaskie a i łuski było mniej
na małe zmiany mi zwykła biała wazelina pomaga na większe właśnie testuję różne kremy dla dzieci - np. zajka , nivea baby. Krem Nivea baby jest bardzo tłusty i gęsty, jak na razie po 3 godzinach od nałożenia jeszcze się całkowicie nie wchłonął
_________________ Damy radę
akinom
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 11:57 am
Ja używam od 2 tygodni maść z oczaru i maść z balsamem peruwiańskim z apteki bonifratów .Smaruję całe ciało 2 razy w tygodniu oczarem a na bardzo suche łydki tym drugim(jest on mocniejszy) i trzeba po jego zastosowaniu zawinąć nogi folią spożywczą bo brudzi ubrania.NIC TAK MI NIE NATŁUŚCIŁO SKÓRY JAK TE MAŚCI
a ja używam buskiej maski siarczkowej i do folii a potem do mycia żelu do ciała i głowy Pharmaceris P - z dr Eris i po kapieli kremu kojąco-łagodzącego Pharmaceris P - z dr Eris. sama konsystencja jest superowa, tylko zapach lekko nieciekawy ... ale pomaga a to najważniejsze
wszystko razem wzięte i zamiennie z emolientami i balsamami do ciała ... DAJE POZYTYWNE EFEKTY
akinom
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 12:20 pm
zgadzam sie seria pharmaceris ihtilium jest super krem do twarzy jest bardzo dobry .Musze kupić żel do mycia z tej serii tylko ceny troszke za wysokie .ale to nic mnie troszke łagodzi zmiany na twarzy
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 1:22 pm
nynunia napisał/a:
ja polecam oliwke do ciała z aloesem lub z pestek winogrona.
Hello,
W związku z tym, że dopiero zaczynam podróż z łuszczycą, nie wiem jeszcze wielu rzeczy i w temacie nawilżania skóry mam jedno pytanie. Na noc smaruję ciało maścią robioną aptecznie (hydrokortizon, siarka i lekobaza) i czy w związku z tym rano mam nawilżać balsamem? Obecnie mam balsam La Roche Posay LIPIKAR.
Będę wdzięczna za podpowiedź bo ja jestem narazie tak skołowana że totalnie nie mogę się połapać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum