Tylko rzecz w tym że ja stosowałam już dietę i mi nic nie pomogła... Odstawiłam całkowicie białko czyli jajka i rzeczy jajeczne, mleczne rzeczy tez wieprzowinę i nic w sumie nie jadłam i się w końcu poddałam:P Nie mam silnej woli w ogóle:) I mnie nie wysypuje tak nagle po czymś tylko z czasem zauważam że mam większe więc trudno mi bedzie zauważyć co na mnie źle działa...
gość [Usunięty]
Wysłany: Pią Gru 12, 2008 6:04 pm
Nie możesz poddawać się. Niekiedy poprawa nastepuje dopiero po kilku miesiącach.
Spróbuj może zacząć od odstawienia mąki pszennej i zacznij zjadać więcej surowych warzyw, oraz kaszy jaglanej z warzywami (gotowanymi).
Na mnie działa genialnie - od dwóch lat niczym się już nie smaruje.
Cala ta dieta jest po to , aby regularnie oprozniac organizm ( wiadomo z czego), jednoczenie aby nie zalegaly w organizmie toksyny. Proponuje pic jogurt naturalny, lub inne jogurty, jesc lekkostrawne potrawy aby nie opciazac watroby, pic duzo wody aby pokarm byl lepiej trawiony. I zgadzam sie z tym ze na efekty mozna czekac nawet kilka tygodni, a zdarza sie i tak , ze na poczatku jest wiekszy wysyp niz byl , po czym nastepuje poprawa , tak bylo w moim przypadku, tak jakby organizm zbuntowal sie zmiana diety, ale wyszlo mi to na dobre , nie dosc ze pozbylam sie "pani L" to jeszcze zbednych kilogramow:):)
hej jestem tu nowa... a z łuszczycą męcze się już 2 lata no i jeśli ktoś wie może jak się leczyć to prosze pomóżcie. Leki w lato owszem pomagają ale jak nadchodzi zima jest coraz gorzej
Dzisiaj mija mi 15 miesięcy z moim Kotkiem
poznaliśmy się jak nie miałem jeszcze łuszczycy jakies 16,5 miecha temu
było wszystko pięknie po 3 miesiącach razem zaczeły mi wyskakiwać krostki 1,3,8
z początku to ukrywałem bojąc się ze ja stracę postanowiłem poszukać w internecie
co mi dolega i wybrać sie do dermatologa
okazało sie ze to łuszczyca powiedziałem jej o wszystkim
przyjeła to ok
nawet duże zmiany ja nie przerażają xd mówi ze kocha moja Ł
z 5 miesięcy temu moja "teściowa" zobaczyła zmiany skórne na moich dłoniach i spytała sie czy nie mam łuszczycy
okazało sie ze "teść" ma też łuszczycę ale zaleczona od 9 lat i nie ma zadnych zmian"
xd
nawet moja dziewczyna o tym nie wiedziała xd
i naprawde jeśli twoja druga połowka rozumie i kocha Cie za to kim jesteś a nie jak wyglądasz
to nie masz się czego wstydzić i krepować
_________________ Mów mi sebeek
Otworzę plażę łuszczyków
saba_ya.. masz 100% rację !! Ja miałam tak samo.. i chociaz nie jestem już z tym chłopakiem (z innych powodów niz choroba) to do tej pory mówi, ze nawet brakuje mu zapachu tych głupich maści ze dokładnie jak Twoja dziewczyna - kocha moją łuszczycę
Gwiazdadisco. Mirush ma racje. Ja od kilku miesiecy zyje prawie tylko na warzywach i owocach. Odstawilam prawie calkowicie nabial,wedlny ,mieso ,cukier,ostre przyprawy,biale sery,majonez. Ale podobno teraz jestem za szczupla. Ja natomiast czuje sie doskonale ,nic mi nie dokucza.Niestety noe moge ...odstawic kawy i papierosow.
odstaw jeszcze kawe ..papierosy..pocalunki i sex..a wtedy gwarancja zycia w celibacie..a luszczyca jak byla tak bedzie:D:D:D
kawę - kojarzę
papierosy - kojarzę
pocałunki - kojarzę
sex - i tu jest problem - gdzieś, kiedyś, jak przez mgłę , staram sobie przypomnieć ,
hmmmmm mam niejasne przeczucie że kiedyś, coś .. sam już nie wiem ....
a z czym to się je ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum