Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Krem NIVEA
Autor Wiadomość
alcor997 

Wysłany: Czw Mar 12, 2009 7:47 pm   Krem NIVEA

Słuchajcie, dziś już druga osoba opowiedziała mi jak to zaleczyła ł. kremem Nivea. Czy jest to wogóle możliwe? Ja myślę, że Nivea wspomógł leczenie przy użyciu innego preparatu ale żeby sam z siebie leczył? Zastanawiające to jest.

EWaa

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 9:56 am   

Osobiście polecam BAMBINO dla dzieci!!!

Paweł 

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 1:06 pm   

No ja na twarz używałem, smarując bardzo grubo (białe ciapki od kremu miałem :P ). Mi po tym znikło z twarzy. W sumie to jest zastanawiające. Mam teraz też 2 kropki na twarzy, chyba zastosuje nivea.

ewa49 

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 4:40 pm   

Ja bardzo polecam na twarz i nie tylko, masc o nazwie"masc z witaminą A /retinolum palmitas/".Masc ma konsystencje kremiku.jest lagodna ,delikatnie pachnie. Mozna ja kupic w aptece i jest tania.

meggy 

Wysłany: Nie Mar 15, 2009 8:16 pm   

zgadzam się z Ewą na twarz maść z witaminą A (firmy oceanic) nie jest tłusta - stosuję ją nawet pod makijaż

alcor997 

Wysłany: Pon Mar 16, 2009 9:27 pm   

A jak ona działa na naczynka. Obecnie twarz mam czerwoną od tych naczynek, wiec szukam tez czegoś, co pomogłoby ciut rozjaśnić twarz.

magda38 
magda38

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 11:40 pm   

Wy to macie pomysły. Nie wpadłabym na to, żeby się leczyć zwykłym kremem. Chylę czoła waszej inwencji :!:

EWaa

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 10:14 am   

Krem nivea i bambino dla dzieci zawsze były skuteczne na dolegliwości skórne. Tylko z racji tego, ze ludzie sa b. niecierpliwi woląodrazu zastosować radykale rozwiązania zamiast odrobine poczekac na efekty leczenia.

Paweł 

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 12:37 pm   

Ja się teraz smaruje nivea na twarzy i jest znacznie lepiej. Kolor prawie taki sam jak całej twarzy :D Wystarczy, że jeszcze do tego wynurzę się na słońce i będzie rewelacja :D

meggy 

Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 1:49 pm   

Zgadzam się z przedmówcami ale ostatnio zaczęłam używać kremu AA seria HELP ( z czerwonym krzyżykiem) do atopowej skóry - jest rewelacyjny , wszystkie zaczerwienienia znikają , twarz jest gładziutka.
Jest z tej samej serii żel do mycia i balsam do ciała tylko ostatnio nie ma w aptece jak i w drogeriach ( cała seria do kupienia była w Rossmanie - krem jest ale reszta niestety nie)

Bożka 

Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 12:09 am   

ja codziennie smaruje twarz kremem bambino a jak wyjdzie mi wiecej to szybko uzywam Elocom w płynie zebym ładnie wyglądała;)))

Blanka_aa89 
mężatka <3

Wysłany: Sob Sie 01, 2009 2:41 pm   

a ja naszcz e cie na twarzy niemam i nigdy niemiałam :)uff... ale maścią z wit a smaruje ciało:) ja wiem czy pomaga.....

opat 

Wysłany: Pią Cze 04, 2010 3:54 pm   

Odświeżam trochę temat, bo mam swoje obserwacje odnośnie Nivea :) Zanim w ogóle pojąłem, że łuszczycową przypadłością należy w końcu się zająć na poważnie, używałem tego kremu do smarowania łokci - tak dla ulgi czy po prostu lepszego samopoczucia :) Wg mojej opini rozmiękczał nieco łuskę, a we współpracy ze słońcem niemal się jej pozbywał. Zaznaczam, że łuski uciążliwej nie miałem i nadal nie mam (nieco mniejsza proliferacja komórek naskórka), ale i tak jest to godne odnotowania, chyba. Teraz pojawiło mi się kilka plamek na twarzy, co pozostaje w związku z zapaleniem zatok, które mi się przybłąkało. Wcześniej kilku zmian na twarzy pozwolił mi się pozbyć elidel, w zasadzie w ciągu 2 dni, ale co najważniejsze ostatecznie. Natomiast teraz chciałem specjalnie przetestować Nivea, no i bomba. Wypada tylko poczekać jeszcze na słońce i będziemy otwierać szampana hehehehhe. Nie śmiem się wypowiadać w imieniu wszystkich dotkniętych tą chorobą, ale zdaje mi się, że na twarz działa cała masa wybitnie lekkich rzeczy, często chyba niedocenianych. Zresztą gębę mamy narażoną na ekspozycję w zasadzie non stop, co też nie jest bez znaczenia i może w tym tkwi źrodło sukcesu.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Cze 04, 2010 4:22 pm   

no ja na pyszczek stosuje krem bielendy dla pań na noc ;) i tez mam dobre efekty - na szczescie bo potrafilam miec zajete pol twarzy tzn. czolo i doły policzkow

ewa49 

Wysłany: Pią Cze 04, 2010 4:27 pm   

Mnie zaczyna cos wychodzic kolo nosa,czerwone plamki...moze to tylko jakies uczulenie...ale wyprobuje kremu nivea

Odpowiedz do tematu