Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
SOLARIUM
Autor Wiadomość
NECIA1605 
:)

Wysłany: Pią Maj 08, 2009 7:09 pm   SOLARIUM

hello:))

Cz jak idziecie do solarium to wcześniej smarujecie sie balsamem lub oliwką czy idziecie tzw na sucho, żeby lepiej lampy podziałały na plamy czerwone?

Emigrant 

Wysłany: Pią Maj 08, 2009 8:25 pm   

moze robię, źle ale ja idę na sucho, potem czekam kilka h, biorę kąpiel w moim ''lekarstwie'' i po niej dopiero nawilżam ciało :wink:

meggy 

Wysłany: Pią Maj 08, 2009 8:49 pm   

olejek lub balsam do opalania faktor 2 lub 4 smaruję się w domu i na solarium chodzę zwykle ok. 21 , po clobaza lub oliwka dla dzieci.

Paweł 

Wysłany: Sob Maj 09, 2009 11:26 am   

Ja chodzę na sucho :D Zresztą wogóle opalam się na sucho. Nie używam żadnych nawilżaczy ochronnych itp. Chcę tylko przysmażyć Panią ł. :twisted:

Po solarium czymś się zwykle nawilżam, bo ogólnie to non stop chodzę nawilżony czymś ;)

sylwestrona 

Wysłany: Sro Maj 27, 2009 12:00 pm   

Witam gorąco!!!A ja mam pytanie ?Czy solarium też jest dobre na "krostkowi ce" stóp i dłoni?

daro 

Wysłany: Sro Maj 27, 2009 8:03 pm   

sylwestrona napisał/a:
Witam gorąco!!!A ja mam pytanie ?Czy solarium też jest dobre na "krostkowi ce" stóp i dłoni?

Słońce, solarium pomaga większości osób w łuszczycy krostkowej też :)

bastek1980 

Wysłany: Pią Maj 29, 2009 3:04 pm   

ja tez na solar niczym niesmaruje potem dopiero natluszczam,sa masci i takie tam wynalazki zeby szybciej sie opalic ale nieotu tu chodzi tylko zeby wypalic łuszczyce
Ostatnio zmieniony przez bastek1980 Sob Maj 30, 2009 12:47 pm, w całości zmieniany 1 raz  

NECIA1605 

Wysłany: Sob Maj 30, 2009 10:05 am   

Byłam teraz 5 raz w solarium , w międzyczasie smarowałam się maścią robioną i co?
Praktycnie wszystko mam zaleczone :lol: Jedynie na nogach dwie plamy większe mi zostały, także polecam naprawde solarium :)

Trzymajcie się cieplutko :smile:

sylwestrona 

Wysłany: Sob Maj 30, 2009 12:17 pm   

Dzięki bardzo za odpowiedź przekaże to mamie.Bardzo przydała mi sie taka odpowiedź.

Blanka_aa89 
mężatka <3

Wysłany: Sob Sie 01, 2009 2:38 pm   

witajcie.! ja chodzę czasami na solarium ale nic mi nie działa na ł.....tyle że ejstem opalona:) a teraz lato to opalam się jak najwiecej na słoneczku :)

Gabeczka 

Wysłany: Czw Sie 06, 2009 7:17 am   

Ja zaczełam chodzic nazwę to bardziej intensywniej. Była 5 razy i powiem, że skóra wygląda inaczej. Zmiany sie zmniejszyły troszeczkę. Zobaczymy jak będzie dalej. Jak nie pomoże zabardzo to chociaż będę ładniej wyglądać, a nie jak córka młynarza :)

Paweł 

Wysłany: Pią Sie 07, 2009 1:28 am   

A wiecie co się niedawno dowiedziałem? Jak chodzić regularnie na solarium to nie cały czas na to samo łóżko. Bo skóra się przyzwyczaja wtedy. Lepiej chodzić na różne łóżka. Jak np. na słabsze to trochę więcej minut, jak na mocniejsze to mniej itp ;)

Swoją drogą ostatnio jestem często nad morzem i jestem już murzynem. Przynajmniej na plecach :D Bo tam mam troche plam i chce je popalić, ale nie idzie do końca jeszcze. Ale dziś przyjrzałem się plecom i faktycznie machoń :D

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Pią Sie 07, 2009 4:48 pm   

To podziel się trochę tą swoją opalenizną :P
Ja nie pogardzę :D

NECIA1605 

Wysłany: Pią Sie 07, 2009 6:51 pm   

Kurcze Paweł to super:)
Ja wróciłam 2 tyg z nad morza ale mam białe plamki na piszczelach i brzydko to wygląda bo całe ciało mam brązowe a te nogi w tych miejscach białe, nawet spódniczki nie mogę założyć :evil: . Zastanawiam sie co teraz stosować jak nie mam już łuski, zastanawiam się nad daivonexm , chociaz jeszcze go nie stosowałam.

A propos Paweł nie poznałam Cię , tak sie zmienileś :lol:

Paweł 

Wysłany: Sob Sie 08, 2009 12:01 pm   

No ja też mam białe plamki, ale to jeszcze nie jest zdrowa skóra. Bo ogólnie teraz się nie smaruje, bo nie chce mi się jak słońce praży cały czas. Wolę kąpiele słoneczne ;)

Co parę dni smaruję się na głowie, bo tam to szybko syfieje i samo słońce nie pomaga. No i oczywiście balsamuje się wieczorkiem, jeśli jest taka możliwość ;)

Ps. Teraz wróciłem do normalnego wyglądu ;) Za dużo tych włosów już było :P

Odpowiedz do tematu