Wysłany: Wto Cze 09, 2009 10:31 am lek przeciwko łuszczycy bez recepty, tanio ...proszę o pomoc
witam
mam łuszczyce w miejscu intymnym ;/ co dostanę na to w aptece bez recepty? Zasugerujcie jakąś dobrą i sprawdzoną nazwę leku, typ cokolwiek.... Oczywiście w jakiejś przystępnej cenie...
Ciężko jest coś doradzić. A co stosujesz na inne części ciała? Czy coś pomaga? Jak byś się spytał w aptece o coś na łuszczyce na wrażliwą skórę to napewno Ci coś doradzą. A w międzyczasie nawilżaj i natłuszczaj. Emulsja Emolium dobrze nawilża.
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 4:21 pm
Spróbuj maści clotrimazolum, jest bez recepty i kosztuje koło 7 zł, jest dobra a przede wszystkim stosuje się ją w miejscach intymnych. DOstępna w każdej aptece
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 6:42 pm
spartakus napisał/a:
dzięki daro, maść clotrimazolum pomogła co proponujecie na przebarwienia które mi zostały po łuszczycy??
Jeżeli chodzi ci o białe blizny, które najczęściej są po zaleczeniu, to tylko trzeba czekać i nawilżać skórę w tym miejscu - one same zejdą z czasem. A jeżeli chodzi ci o ciemniejsze przebarwienia po maściach to w sumie tak samo wystarczy tylko nawilżać.
Nie wiem dokładnie o jakie przebarwienia ci chodzi, ale jak piszesz o przebarwieniach po łuszczycy to domyślam się, że chodzi o białe plamy - tzw. blizny lub ciemne przebarwienia. Ale i to i to samo zniknie z czasem, wystarczy tylko nawilżać skórę, dla mnie bardzo dobre jest EMOLIUM do nawilżania skóry, ale jest też wiele innych specyfików.
Cieszę się, że clotrimazolum pomogło
jeszcze chciałem zapytać jak połączyć stosowanie maści z nawilżaniem? Może byś oliwka dla niemowląt bambino czy lepiej wymienić na tą maść? Ile ona kosztuje tak około?
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 9:00 am
spartakus napisał/a:
jeszcze chciałem zapytać jak połączyć stosowanie maści z nawilżaniem? Może byś oliwka dla niemowląt bambino czy lepiej wymienić na tą maść? Ile ona kosztuje tak około?
Jeżeli stosujesz jakąś maść to najpierw zmyj ją po zastosowaniu a później nawilżaj skórę. Poprostu po zmyciu maści posmaruj się czymś do nawilżania. Co do oliwek dla dzieci, one są też dobre do nawilżania, dobra jest oliwka dla dzieci NIVEA BABY, koszt tej akurat oliwki koło 10-11 zł, są też inne oliwki dla dzieci, które można kupić do 10 zł.
Nie wiem dokładnie o co ci chodzi o jaką maść, ale co do nawilżania skóry to są różne specyfiki od kremów po oliwki.
Spartakus ,polecam krem Cerkoderm 15 - intensywnie nawilzający i zluszczający.Kosztuje 16.30 zl..Trudno mi powiedziec czy to drogo czy tanio. Tubka jest wielkosci 75ml.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum