Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
lek przeciwko łuszczycy bez recepty, tanio ...proszę o pomoc
Autor Wiadomość
spartakus

Wysłany: Wto Cze 09, 2009 10:31 am   lek przeciwko łuszczycy bez recepty, tanio ...proszę o pomoc

witam

mam łuszczyce w miejscu intymnym ;/ co dostanę na to w aptece bez recepty? Zasugerujcie jakąś dobrą i sprawdzoną nazwę leku, typ cokolwiek.... Oczywiście w jakiejś przystępnej cenie...

spartakus

Wysłany: Wto Cze 09, 2009 11:19 pm   

niech mi ktoś pomoże ja już nie wyrabiam ;/ ;(((

Paweł 

Wysłany: Sro Cze 10, 2009 11:26 am   

Ciężko jest coś doradzić. A co stosujesz na inne części ciała? Czy coś pomaga? Jak byś się spytał w aptece o coś na łuszczyce na wrażliwą skórę to napewno Ci coś doradzą. A w międzyczasie nawilżaj i natłuszczaj. Emulsja Emolium dobrze nawilża.

ewulek 
Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów

Wysłany: Sro Cze 10, 2009 11:28 am   

Wydaje mi się,że nikt Ci nie pomoże.Idż szybciutko do lekarza albo chociaż smaruj oliwką dla dzieci.Nie zaszkodzi a wręcz przyniesie ulgę.

daro 

Wysłany: Sro Cze 10, 2009 4:21 pm   

Spróbuj maści clotrimazolum, jest bez recepty i kosztuje koło 7 zł, jest dobra a przede wszystkim stosuje się ją w miejscach intymnych. DOstępna w każdej aptece

spartakus

Wysłany: Czw Cze 25, 2009 6:24 pm   

dzięki daro, maść clotrimazolum pomogła :) co proponujecie na przebarwienia które mi zostały po łuszczycy??

daro 

Wysłany: Czw Cze 25, 2009 6:42 pm   

spartakus napisał/a:
dzięki daro, maść clotrimazolum pomogła :) co proponujecie na przebarwienia które mi zostały po łuszczycy??

Jeżeli chodzi ci o białe blizny, które najczęściej są po zaleczeniu, to tylko trzeba czekać i nawilżać skórę w tym miejscu - one same zejdą z czasem. A jeżeli chodzi ci o ciemniejsze przebarwienia po maściach to w sumie tak samo wystarczy tylko nawilżać.
Nie wiem dokładnie o jakie przebarwienia ci chodzi, ale jak piszesz o przebarwieniach po łuszczycy to domyślam się, że chodzi o białe plamy - tzw. blizny lub ciemne przebarwienia. Ale i to i to samo zniknie z czasem, wystarczy tylko nawilżać skórę, dla mnie bardzo dobre jest EMOLIUM do nawilżania skóry, ale jest też wiele innych specyfików.
Cieszę się, że clotrimazolum pomogło :)

spartakus

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 2:50 am   

plamy takie jakby różowawe...

spartakus

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 2:54 am   

jeszcze chciałem zapytać jak połączyć stosowanie maści z nawilżaniem? Może byś oliwka dla niemowląt bambino czy lepiej wymienić na tą maść? Ile ona kosztuje tak około?

daro 

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 9:00 am   

spartakus napisał/a:
jeszcze chciałem zapytać jak połączyć stosowanie maści z nawilżaniem? Może byś oliwka dla niemowląt bambino czy lepiej wymienić na tą maść? Ile ona kosztuje tak około?

Jeżeli stosujesz jakąś maść to najpierw zmyj ją po zastosowaniu a później nawilżaj skórę. Poprostu po zmyciu maści posmaruj się czymś do nawilżania. Co do oliwek dla dzieci, one są też dobre do nawilżania, dobra jest oliwka dla dzieci NIVEA BABY, koszt tej akurat oliwki koło 10-11 zł, są też inne oliwki dla dzieci, które można kupić do 10 zł.
Nie wiem dokładnie o co ci chodzi o jaką maść, ale co do nawilżania skóry to są różne specyfiki od kremów po oliwki.

ewa49 

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 11:47 am   

Spartakus ,polecam krem Cerkoderm 15 - intensywnie nawilzający i zluszczający.Kosztuje 16.30 zl..Trudno mi powiedziec czy to drogo czy tanio. Tubka jest wielkosci 75ml.

aniołeczek 
aniołeczek

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 9:53 pm   

nie wiem czy to komuś pomoże ale mi pomogło.stosuje tabletki:
olej z nasion wiesiołka
silica
humavit
tran

stare wysypy znikły a nowe się nie pojawiają a do tego skóra staa się o wiele ładniejsza i włosy śię wzmocniły
:razz: :wink: :grin: :o

Betti 
Beata

Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:35 pm   

Witam. Mogłabyś jeszcze podać w jakich dawkach stosujesz :lol:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:37 pm   

a co to jest silica..?..nie spotkalem sie z tym jeszcze?

Betti 
Beata

Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:40 pm   

silica
humavit
Też nie wiem co to jest :shock: :?:

Odpowiedz do tematu