Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Życie intymne z łuszczyca...(???)
Autor Wiadomość
Madzik 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 1:08 pm   

hej, jakies 2 dni temu pobiłam swój własny życiowy rekord.. zawsze wstydliwie podchodziłam do swojej skóry, czasem bałam sie coś eksponować (np bluzki z odkrytym brzuszkiem) a bo ktos sie będzie gapił czy coś, a ostatnio byłam w saunach na basenie.. a tam trzeba chodzić nago.. no gdybym nie była z narzeczonym pewnie w zyciu bym się na to nie odważyła,, bałam się raz jako kobieta, dwa jako chora na łuszczyce- a tam był tłum ludzi!..ale nikt mnie nie pokazywał palcem mimo iz mam widoczne plamy na plecach i klatce piersiowej..zreszta wszycy tam byli nadzy,, i chyba niektórzy bardziej przejmowali sie swoimi hm..rozmiarami niz zeby zwracac uwage na jakies plamki..
Może to głupie, ale dało mi to poczucie pewnego wyzwolenia.. ;)
A wracając do mojej historii którą w tym temacie opisywałam pare stron temu..moja mama jest jaka była czyli nieuświadomiona ze to nie grzybica (milion osób moze jej tłumaczyć a ona swoje) ale teraz już z nią nie mieszkam tylko z narzeczonym więc mniej mnie rażą komentarze typu "uwazaj zeby twoj chrzesniak podczas zabawy z tobą się nie zaraził..."

kiss 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:16 pm   

tuska napisał/a:
kiss napisał/a:
Wracając do tematu, Moi Drodzy, to obecnie mam załamkę i to sporą :/ Poznałam kilka tygodni temu niezłego faceta, dziś po raz pierwszy odkąd go znam zauważył że coś mam na rękach, ale ponieważ byliśmy w kinie to kazałam mu oglądać film. Boje sie powiedzieć co i jak... boje sie że ucieknie... a powtarzałam sobie że powiem zanim zacznie mi zależec.. :(
Jak mu wytłumaczyć że mam to coś na całym ciele?
Załamka :(

Tak jak napisałam wcześniej, też miałam opory żeby powiedzieć swojemu chłopakowi o chorobie, po 1,5 roku!!! Dopiero wtedy powiedział mi że czasem zastanawiał się co za plamy mam na nogach ale wolał się nie pytać (kochany).
Wcześniej kiedy ktokolwiek się pytał co mam na ciele, zawsze mówiłam że to uczulenie i naprawdę osoby które nie miały pojęcia o tej chorobie wierzyły.
Szczerze mówiąc to nie wiem co Ci poradzić, ja wolałam poczekać aż między nami będzie stabilnie i wtedy powiedziałam, ale nie odważyłabym się powiedzieć osobie niedawno poznanej na której oczywiści bardzo by mi zależało. Z drugiej strony powiedzenie o tym mogłoby sprawdzić jego zachowanie, czy uciekłby jak kretyn:) czy zostałby i udowodnił, że jest ok i nic mu nie przeszakadza w Twoim wyglądzie:):):)
Pozdrawiam:):)

no i wiecie co nie przyjął tego "na klate"... :( Stres mi nie pomaga, więc nie będę dużo pisać żeby się nie denerwować. Dzięki mojej Przyjaciółce się trzymam. Nie umiem rozmawiać o tym że jestem chora, ale przecież to nie jest trąd, TYM SIE NIE MOŻNA ZARAZIĆ!!!.ł. po prostu nieestetycznie wygląda... Nie zrozumiał? Nie wiem... Nie wiem jak będzie ale nie jest mi wcale łatwiej...
(PS: Jeśli się coś zmieni - dam znać)...
Buziaki i dzięki za wsparcie

szater 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:34 pm   

ewa49 napisał/a:
szater pod Twoim postem jest napis ewa49. To jest moj nick. Nie bardzo rozumiem co on tam robi?

Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak sie stało!Nie znam sie na komputerach,to pytanie raczej do moderatorów.Często zdarza sie tak że ktoś pisze post o np.23 a odpowiadają inni na ten post i godz. edytowania jest np. 14(w tym samym dniu)Nie wiem jaki cel miałabym w tym aby podpisywac sie nie swoim nickiem pod swoim postem(zreszta po lewej stronie jest mój nick)

ewa49 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:58 pm   

Kiss bardzo mi przykro z powodu tego faceta. Moze Tuska miala racje kiedy mowila zeby lepiej jeszcze poczekac. Nie wiem jak dlugo Go znalas ale byc moze gdyby poznal Ciebie lepiej to,ze jestes chora nie mialoby juz takiego znaczenia. Sama nie wiem.....

Szater,czy Ty widzisz moj nick lub nick innych osob pod swoimi postami?

gość
[Usunięty]

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 9:09 pm   

ewa49 napisał/a:
(...) czy Ty widzisz moj nick lub nick innych osob pod swoimi postami?

Każdy widzi swój ...

bastek1980 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 9:13 pm   

aaaaaaa taki bajer dlatego widze moj hehehhehe

ewa49 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 9:30 pm   

Mirush ,ja wiem ,ze kazdy widzi swoj tylko caly czas pytam sie po co? Co innego jak komus jest milo he he ale dlaczego moj nick ma sie pokazywac w roznych miejscach?

gość
[Usunięty]

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 9:36 pm   

ewa49 napisał/a:
(...) tylko caly czas pytam sie po co? (...)

Dobre pytanie ...
Może trzeba "kremem" posmarować :razz:

ewa49 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 9:49 pm   

:) ))) poniewaz to jest forum dla luszczykow proponuje nie "krem" tylko masc i to zaraz po kąpieli. A swoją drogą to Pan moderator moglby zlikwidowac ten moj nick przy postach szater.

daro 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 10:16 pm   

[/quote]no i wiecie co nie przyjął tego "na klate"... :( Stres mi nie pomaga, więc nie będę dużo pisać żeby się nie denerwować. Dzięki mojej Przyjaciółce się trzymam. Nie umiem rozmawiać o tym że jestem chora, ale przecież to nie jest trąd, TYM SIE NIE MOŻNA ZARAZIĆ!!!.ł. po prostu nieestetycznie wygląda... Nie zrozumiał? Nie wiem... Nie wiem jak będzie ale nie jest mi wcale łatwiej...
(PS: Jeśli się coś zmieni - dam znać)...
Buziaki i dzięki za wsparcie[/quote]

Bo nie ma wogóle klaty, widać że gdyby coś człowiekowi się stało w życiu potrafił by go zostawić, za przeproszeniem dupa a nie facet. Nie warto takim sobie głowy zawracać, widać że nie jest nic wart. A tak poza tym chyba nie kieruje się tym co człowiek ma wewnątrz, tylko interesuje go to co ma na zewnątrz. Nie przejmuj się bo nie warto, bynajmniej pokazał kim jest - bezwartościowym człowiekiem :)
Napewno kiedyś spotkasz kogoś, kto to zrozumie i zaakceptuje, wszyscy mamy tą samą chorobę, większość osób ma tu rodziny, dzieci i ciebie też to kiedyś spotka :)
Pozdrawiam

szater 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 10:18 pm   

ewa49 napisał/a:
:)))) poniewaz to jest forum dla luszczykow proponuje nie "krem" tylko masc i to zaraz po kąpieli. A swoją drogą to Pan moderator moglby zlikwidowac ten moj nick przy postach szater.

Ewa ja nie widzę pod zadnym z moich postów Twojego nicku,nie ma zadnych podpisów albo tylko mój nick.Nie mam zielonego pojecia co to może być.Zwróciłabym uwagę na to że pod postem jest czyjś inny nick.

daro 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 10:22 pm   

szater napisał/a:
ewa49 napisał/a:
:)))) poniewaz to jest forum dla luszczykow proponuje nie "krem" tylko masc i to zaraz po kąpieli. A swoją drogą to Pan moderator moglby zlikwidowac ten moj nick przy postach szater.

Ewa ja nie widzę pod zadnym z moich postów Twojego nicku,nie ma zadnych podpisów albo tylko mój nick.Nie mam zielonego pojecia co to może być.Zwróciłabym uwagę na to że pod postem jest czyjś inny nick.

Jej chodzi o ten pod linią poziomą pod postem, poza tym każdy z nas widzi swój nick pod twoimi postami, a ty pewnie widzisz tylko swój. :) Taki mały bajerek ;)

ewa49 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 10:31 pm   

daro tak,taki bajerek do ktorego mozna sie w koncu przyzwyczaic

gość
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 11:56 am   

szater napisał/a:
(...) ja nie widzę pod zadnym z moich postów Twojego nicku,nie ma zadnych podpisów albo tylko mój nick.Nie mam zielonego pojecia co to może być.(...)

Wystarczy tylko wejść w ustawienia swojego profilu i wymazać wszystko z ramki tekstu podpisu i wówczas nikt nie będzie widział tam swojego niku.
A jeśli chcesz mieć swój, to wpisz własny (zamiast tego ciągu znaków, który tam obecnie się znajduje)

ewulek 
Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 1:59 pm   

A ja to zrobiłam Tak.Chociaż chciałam trochę inaczej.Patrz wyżej.

Odpowiedz do tematu