Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody naturalne- domowe
Autor Wiadomość
kaśka69 

Wysłany: Pią Cze 05, 2009 6:41 pm   

Ja naszczęście nie mam ł.na głowie. Mam na łokciach, kolanach, kostkach i niestety na dłoniach.
posiadam tez ł. paznokci. od 3 lat się z tym zmagam, wiem że w porównaniu z Wami to króciutko, ale juz zaczyna mi powoli siadac psycha.

EWaa

Wysłany: Pią Cze 05, 2009 6:51 pm   

I jak leczysz te paznokcie???? bo mnie wlasnie kilka paznokci doslownie odpadlo ale w polowie, niby jest paznokieć jakis nowy po spodem , a u nasady jest zdrowy. Dostalam skierowanie na lampy na te paznokcie , podobno jeden pacjentce b. pomogly te lampy po serii zabiegow miala zdrowe.

kaśka69 

Wysłany: Pią Cze 05, 2009 9:48 pm   

Nic ci nie pomorze na paznokcie.
u mnie ł. zaczęła się własnie od paznokci, sprawdziłam wszystkie maści jakie były w aptece i nic nie pomaga, teraz codziennie wieczorem moczę rece i nogi w ciepłej wodzie z dodatkiem oliwy, i piłuję regularnie paznokcie, zeby były jak najkrótsze, w miejsca gdzie sciełam paznokiec a jest łuska pod nim nacieram oliwa z oliwek i jak zmieknie troche to drewnianym patyczkiem delikatnie ją sciagam. cały czas dbam by ręce były lekko natłuszczone,nie ma innej metody, rozmawiałam z dziewczynami jak byłam w szpitalu , ze to jest najlepsza metoda, tak samo mówił mi lekarz , że na paznokcie nic jeszcze nie wynależli.
ponoc są jakies plastry , które nalepia sie i nosi przez 2-4 dni, ale nie ma ich nigdzie w Poznaniu, i cena ponoc jest zabójcza- za 10 sztuk ponoc 300zł, ale nie mam pewności co do ceny, tak mi mówiła babeczka w szpitalu - firmy AVENE.

kaśka69 

Wysłany: Pią Cze 05, 2009 9:54 pm   

po pierwszej serii lamp była poprawa, na 2-3 miesiące ( zaczynałam z 4 paznokciami u rak i 5 u nóg ) ale, jak mi pózniej wysypało to drugie lampy nic nie dały, i mam juz wszystkie paznokcie zaatakowane,
I nie próbuj malowac paznokci, jest jeszcze gorzej, bo wiecej płytki atakuje i zaczyna się aż fałdzic ten paznokiec, odstaje i strasznie boli jak zachaczysz o cos takim paznokciem.

EWaa

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 2:14 pm   

Napisze o efektach:)

Dejw_ 
Dejw-pyzaty

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 11:40 am   

Mi pomaga krem nivea, niestety tylko jak jest 'ładna pogoda'. Po każdej kompieli smaruje załuszczone miejsca w momencie gdy nie robią sie jeszcze strupki i pomaga jeśli odpowiednio często nałuszczam to miejsce. Taki tani domowy sposób.

Betti 
Beata

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 6:49 pm   

Jestem nowa na forum, ale z łuszczycą zmagam się już ponad 10 lat. Jeżeli mogłabym podpowiedzieć w temacie łuszczycy paznokci to ja stosuję "Folik" jest to kwas foliowy. Mi pomaga. Zażywam jedną tabletkę dziennie. Nie zaszkodzi spróbować a może i Tobie ulży.Naprawdę polecam łuszczyca wraca, ale na jakiś czas mam spokój i nie bolą mnie tak paznokcie.
Pozdrawiam

Emigrant 

Wysłany: Wto Cze 16, 2009 5:31 pm   

powrócilem na forum po długiej absencji z powodu awarii internetu, ale jedną rzecz muszę napisać, ostatnimi czasy do Irladnii zawitała piękna pogoda, spędziłem sporo czasu wygrzewując się na słońcu i muszę powiedzieć, że nic nie przyniosło takich efektów w walce z Ł. jak słońce własnie, polecam! polecam! polecam!

Agga 

Wysłany: Wto Cze 16, 2009 6:29 pm   

Emigrancie cieszę się cholernie że przegoniłes panią Ł słoneczkiem :grin:
od dwana wiadomo że ta zaraza ucieka od słońca hihi

ewa49 

Wysłany: Wto Cze 16, 2009 7:27 pm   

Emigrant .tez slyszalam ,ze w Irlandii super pogoda. Piszesz o sloncu a ja zauwazylam ze na mnie slonce nie dziala za dobrze. Ale jaos sobie poradze z resztkami luszczycy. Jednak na kazdego dobrze dzial co innego.

Betti 
Beata

Wysłany: Sro Cze 17, 2009 4:03 pm   

Mi też słoneczko troszkę pomaga.Ale trzeba ciałko systematycznie wystawiać na słoneczko, bo zaraz wraca. :cry:

kaśka69 

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 10:57 pm   

Witam,
w niemieckim rossmanie kupiłam preparat MELKFETT z drzewem herbacianym, na któryms z forum- przejrzałam ich kilkanascie- wyczytałam ze jest bardzo dobry, smaruje nim, na razie jedyne co widze , skóra jest bardzo gładka, i nie nachodzi łuska. razem z drozdzami wybiela,jest zrobiony na bazie wazeliny dlatego taki tłusty, i ma bardzo miły zapach, zobaczymy jak bedzie dalej. czy ktos z Was to stosował?
Pozdrawiam

Betti 
Beata

Wysłany: Sro Cze 24, 2009 12:05 pm   

Ja ostatnio zaczęłam stosować olej z wiesiołka. Poprawa lekka jest, ale na wyniki trzeba chyba zaczekać. Nie wiem czy pomoże ale ratuje się już jak mogę. Oczywiście rozglądne się także za Melkfeettem.Każda rada jest dobra. Dzięki wam za to.

mykmyk 
mykmyk

Wysłany: Nie Cze 28, 2009 8:52 pm   

Witam, mój mąż ma łuszczycę od kilkunastu lat. Przy okazji aktualnego tematu chciałabym podsunąć sposób na paznokcie. Przypadkowo odkryty ale bardzo skuteczny :) Kilka miesięcy temu wzięliśmy pieska i mąż szykował mu jedzonko - obierał z mięska gotowane kości wołowe. Prawdopodobnie zadziałała żelatyna z kości ale paznokcie całkowicie wyleczył! A dodam że do tej pory nic nie działało a paznokcie miał w fatalnym stanie. Polecam!

Haifa 

Wysłany: Pon Paź 12, 2009 1:15 am   

Betti napisał/a:
Mi też słoneczko troszkę pomaga.Ale trzeba ciałko systematycznie wystawiać na słoneczko, bo zaraz wraca. :cry:

Zawsze mozna je troche zastapic solarium... efekt podobny.

Odpowiedz do tematu