Wysłany: Pią Cze 13, 2008 12:39 am Re: Jaki szmpon na łuszczyce skóry głowy?
fasolka napisał/a:
Jakich szmponów używacie?ja do niedawna używałam Denorexu ale producent zmienił skład na "lepszy" i już nie działa:(
może możesie coś polecić?
Witam !Od 30 lat walcze z Luszczyca mialem ja we wlosach a takze na ciele plamy o srednicy do 8 cm. Ktos mi doradzil aby uzywac szamponu przeciw lupiezowi.A ze mieszkam w Niemczech kupilem "Head&shoulders" classic clean kosztuje unas okolo 3.99€. W apteczce mam stara dobra masc ktorej uzywam od dziecinstwa "Lorinden A " smarowalem na przemian raz dziennie wieczorem przed spaniem Lorindenem A i wlasnie szamponem Head&shoulders. ktorego uzywalem tak jak masci albo maseczki . Po okolo 2 tygodniach zaczalem obserwowac zmiany ,brak lusek i swedzenia .po 2 miesiacach luszczyca zniknela .
Ogniska luszczycy ktore mialem od 5 do 7lat zniknely bes sladu. Kuracje przerwalem przed 3ma miesiacami i nie ma nawrotu choroby.
Prosze wyprubowac moze i wam pomoze .
Ps Zamiast szamponu Head&shoulders uzywalem jakis czas tez Wash& Go wyniki byly takie same.Glowe mylem tylko tymi szamponami nie smarujac mascia lorinden A
pozdrawiam i zycze pomyslnosci w leczeniu
a może SELSUN 2,5 % (albo zwykły)? ja używam i nawet mi schodzi. brat mi kupił w aptece w Austrii, myję co 4 dni i ładnie schodzi przy czesaniu (tzn. łuski spadają). kosztuje 15 euro. (nie wiem, ile to na nasze ;P)
Clobex 60 ml (40 zl +) bardzo dobry
mi tam pomaga ale na male wyskakujace krostki t owale elocom rano i wieczorem i 1-2 dni i nie ma <wiem wiem steryd ale na malutkie raz na jaksi czas dziala" i wcale nie przedawkujesz
Ja mam dość uciążliwą łuszczycę i również miałem bardzo poważne kłopoty ze skórą głowy. Ale od wielu lat nie mam absolutnie nic bo zuważyłem że łuszczyca głowy szybko sie rozwija i jest uciążliwa ale również najłatwiejsza do wyleczenia.
Mój sposób:
Odstawić wszystko (nie drażnić skóry głowy) i zacząć stosować szampon proteinowy i proteinowy balsam (biały). Dwa razy w tygodniu po umyciu dobrze wetrzeć balsam (nie spłukiwać) i nie zwracać uwagi, że troche zapiecze (tak leczyć). Pożniej używać normalnie i łuszczyca głowy nigdy u mnie nie wróciła. Ja używam najtańszego jaki jest szamponu i balsamu proteinowego VO5.
Mi dzisiaj Dermatolog przepisal Dermovate w plynie (6 zl z recepta),do tego Salicylol i tabletki, tylko nie moge sie doczytac jakie , przedtem uzywalem Salicylolu i ladnie zeszlo na jakis czas, pozniej probowalem z szamponem Zoxin tylko luska schodzila zaczerwienienie zostawalo, teraz stosowalem Dermovate wszystko pieknie zeszlo zadnej plamki nie bylo, tylko spowrotem wrocila luszczyca, i bede musial sprobowac tych 3 lekow naraz
Pozdrawiam ^^
_________________ Why Homie! Why Me!?
Ice Cube, Lil Jon & Eastside Boyz
Peace ^^
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 5:23 pm
Wróciło,ponieważ Dermovate jest sterydem,a one szybko leczą,ale też szybki jest powrót choroby po nich i to czasami dużo większy.Zastanów się czy chcesz żeby szybko zniknęło i szybko wróciło,czy też wolisz trochę dłużej leczyć,ale też na dłużej mieć spokój...Pozdrawiam serdecznie
Z tym nawrotem po sterydach to roznie bywa, zalezy od indywidualnego podejścia, Ja nie jestem za stalym stosowaniem sterydow ale też nie jestem za ich kompletnym nie stosowaniem, smarowac się ale z umiarem i cienko, delikatnie. Sama jestem przykladem , ze mozna smarowac sie sterydem i miec spokoj na b. b. dlugo:)
Polecam wszystkim szampon nutrogeny,niestety nie wiem czy można go kupić w polsce,ja mam ze stanów,są różne stężenia. Najmniejszym stężeniem czyli 0.5 coal tar zaleczyłam skórę głowy. Jesli ktoś ma możliwości zakupu tego szamponu to gorąco polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum