Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki szampon na łuszczyce skóry głowy?
Autor Wiadomość
polko1 

Wysłany: Pią Cze 13, 2008 12:39 am   Re: Jaki szmpon na łuszczyce skóry głowy?

fasolka napisał/a:
Jakich szmponów używacie?ja do niedawna używałam Denorexu ale producent zmienił skład na "lepszy" i już nie działa:(
może możesie coś polecić?

Witam !Od 30 lat walcze z Luszczyca mialem ja we wlosach a takze na ciele plamy o srednicy do 8 cm. Ktos mi doradzil aby uzywac szamponu przeciw lupiezowi.A ze mieszkam w Niemczech kupilem "Head&shoulders" classic clean kosztuje unas okolo 3.99€. W apteczce mam stara dobra masc ktorej uzywam od dziecinstwa "Lorinden A " smarowalem na przemian raz dziennie wieczorem przed spaniem Lorindenem A i wlasnie szamponem Head&shoulders. ktorego uzywalem tak jak masci albo maseczki . Po okolo 2 tygodniach zaczalem obserwowac zmiany ,brak lusek i swedzenia .po 2 miesiacach luszczyca zniknela .
Ogniska luszczycy ktore mialem od 5 do 7lat zniknely bes sladu. Kuracje przerwalem przed 3ma miesiacami i nie ma nawrotu choroby.
Prosze wyprubowac moze i wam pomoze .
Ps Zamiast szamponu Head&shoulders uzywalem jakis czas tez Wash& Go wyniki byly takie same.Glowe mylem tylko tymi szamponami nie smarujac mascia lorinden A
pozdrawiam i zycze pomyslnosci w leczeniu

Eleine 
Sara

Wysłany: Pon Gru 29, 2008 9:06 pm   

a może SELSUN 2,5 % (albo zwykły)? ja używam i nawet mi schodzi. brat mi kupił w aptece w Austrii, myję co 4 dni i ładnie schodzi przy czesaniu (tzn. łuski spadają). kosztuje 15 euro. (nie wiem, ile to na nasze ;P)

saba_yo 
TRANCE 4ever :)

Wysłany: Sro Sty 28, 2009 8:01 pm   

Clobex 60 ml (40 zl +) bardzo dobry
mi tam pomaga ale na male wyskakujace krostki t owale elocom rano i wieczorem i 1-2 dni i nie ma :P <wiem wiem steryd ale na malutkie raz na jaksi czas dziala" i wcale nie przedawkujesz :P

Archael

Wysłany: Pią Lut 06, 2009 9:39 am   

Ja mam dość uciążliwą łuszczycę i również miałem bardzo poważne kłopoty ze skórą głowy. Ale od wielu lat nie mam absolutnie nic bo zuważyłem że łuszczyca głowy szybko sie rozwija i jest uciążliwa ale również najłatwiejsza do wyleczenia.

Mój sposób:

Odstawić wszystko (nie drażnić skóry głowy) i zacząć stosować szampon proteinowy i proteinowy balsam (biały). Dwa razy w tygodniu po umyciu dobrze wetrzeć balsam (nie spłukiwać) i nie zwracać uwagi, że troche zapiecze (tak leczyć). Pożniej używać normalnie i łuszczyca głowy nigdy u mnie nie wróciła. Ja używam najtańszego jaki jest szamponu i balsamu proteinowego VO5.

Paweł 

Wysłany: Pią Lut 20, 2009 5:03 pm   

Na głowę używałem szamponu Polytar (ten brązowy). Mi tam to fajnie pachnie :D Kiedyś kilku kumpli mówiło mi, że włosy śmierdzą mi kiełbasą :mrgreen:

Dzeluska
Angelika

Wysłany: Pon Lip 27, 2009 1:10 pm   

Bambino :P dla dzieci ;P pozniej mam piekne rumiankowe wlosy :P a glowa nie swedzi ;P jak po innych pieronstwach ;)

Marigande 

Wysłany: Pon Lip 27, 2009 4:08 pm   

Mi dzisiaj Dermatolog przepisal Dermovate w plynie (6 zl z recepta),do tego Salicylol i tabletki, tylko nie moge sie doczytac jakie :D , przedtem uzywalem Salicylolu i ladnie zeszlo na jakis czas, pozniej probowalem z szamponem Zoxin tylko luska schodzila zaczerwienienie zostawalo, teraz stosowalem Dermovate wszystko pieknie zeszlo zadnej plamki nie bylo, tylko spowrotem wrocila luszczyca, i bede musial sprobowac tych 3 lekow naraz

Pozdrawiam ^^

Ice Cube, Lil Jon & Eastside Boyz
Peace ^^

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lip 27, 2009 5:23 pm   

Wróciło,ponieważ Dermovate jest sterydem,a one szybko leczą,ale też szybki jest powrót choroby po nich i to czasami dużo większy.Zastanów się czy chcesz żeby szybko zniknęło i szybko wróciło,czy też wolisz trochę dłużej leczyć,ale też na dłużej mieć spokój...Pozdrawiam serdecznie :smile:

EWaa

Wysłany: Wto Lip 28, 2009 3:15 pm   

Z tym nawrotem po sterydach to roznie bywa, zalezy od indywidualnego podejścia, Ja nie jestem za stalym stosowaniem sterydow ale też nie jestem za ich kompletnym nie stosowaniem, smarowac się ale z umiarem i cienko, delikatnie. Sama jestem przykladem , ze mozna smarowac sie sterydem i miec spokoj na b. b. dlugo:)

Betti 
Beata

Wysłany: Sro Lip 29, 2009 1:44 pm   

Ja na głowę używam szamponu Friderm Tar cena 27 zł tj. ze smołą. Mi pomaga i od dłuższego czasu głowę mam czystą od około 5 lat.Polecam

meggy 

Wysłany: Sro Lip 29, 2009 5:10 pm   

Betti napisał/a:
Ja na głowę używam szamponu Friderm Tar cena 27 zł tj. ze smołą. Mi pomaga i od dłuższego czasu głowę mam czystą od około 5 lat.Polecam

też używałam tego szamponu ( nieprzyjemny zapach ale pomaga) - głowę mam czystą od ponad 10 lat

Ewela29 
Ewela29

Wysłany: Pią Sie 21, 2009 12:08 pm   

Ja stosowałam Polytar ale na szczęście nie mam na głowie.

madi 

Wysłany: Pią Sie 28, 2009 8:55 pm   

Polecam wszystkim szampon nutrogeny,niestety nie wiem czy można go kupić w polsce,ja mam ze stanów,są różne stężenia. Najmniejszym stężeniem czyli 0.5 coal tar zaleczyłam skórę głowy. Jesli ktoś ma możliwości zakupu tego szamponu to gorąco polecam
Kod:
http://www.dermadoctor.com/product_Neutrogena-T-Gel-Original-Shampoo_102.html

madi 

Wysłany: Pią Sie 28, 2009 8:56 pm   

znacie coś na paznokcie? :/

blackeyeslove 
Blackeyeslove

Wysłany: Czw Paź 01, 2009 12:20 pm   

Clobex .. Ale neistety steryd

Odpowiedz do tematu