Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
stawy
Autor Wiadomość
stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pią Paź 23, 2009 12:30 pm   

szaterku..to moze ja i ty do lozka..a flaszka niech poczeka? :lol: :lol: :lol:

szater 

Wysłany: Pią Paź 23, 2009 6:50 pm   

Jak zwykle pomysł wspaniały.Stawy tak mnie rozłożyły że tylko do łóżeczka,ciepełko,masaż i święty spokój! :mrgreen:

Sławek trudno powiedzieć kiedy oczyści sie wątroba po lekach.W organizmie masz już dość dużo skumulowanych składników leków.One uwalniają sie powoli i systematycznie.Wiele zależy od twojego osobistego organizmu.Nikt o zdrowych zmysłach i znający TE leki nie powie pij bracie już można.To bedzie Twoja suwerenna decyzja i konsekwencje tej decyzji też "będą Twoje " :lol:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pią Paź 23, 2009 7:01 pm   

oj nie strasz go malenka..wiesz dobrze z e tez jestem na treksanie i eqoralu..a wypic lubie :lol: :lol:

szater 

Wysłany: Pią Paź 23, 2009 7:54 pm   

Kochanie my to jesteśmy stara gwardia.młodzi teraz to lichy produkt. :twisted:

daro 

Wysłany: Pią Paź 23, 2009 8:08 pm   

blackeyeslove napisał/a:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_fish&ei=EaPgSvimLqj6nQOOgbWmAg&sa=X&oi=translate&resnum=4&ct=result&ved=0CBUQ7gEwAw&prev=/search%3Fq%3DKangal%2Bfish%2Bof%2Bpsorsis%26hl%3Dpl%26lr%3D

Hmmm jak myslice na l. kropelkowata nie byloby to chyba skuteczne , ale na plackowata chyba jak najardziej ..

Acha, i pochwale sie ze przyszedl mi z Anglii Cocosis i Exorex mam nadzieje,ze to chociaz pomoze ;) pzdr

Co do tego leczenia rybami garra rufa, to było już o tym na forum, kiedyś oglądałem to w telewizji to było jakieś uzdrowisko w Chorwacji. Co do tego leczenia, to nie ma tu określonego czy to na łuszczycę kroskową, plackowatą itp. Podobno to bardzo skuteczna metoda leczenia łuszczycy, bez względu na jej odmianę, ale z tego co wiem, to do tanich rzeczy to nie należy :(
Niestety u nas co może być skuteczne w zaleczeniu być może na kilka lat to czasami jest nieosiągalne ze względów finansowych

Freya 

Wysłany: Pią Paź 23, 2009 11:40 pm   

Uuh... Wyobraziłam sobie siebie płynącą w jakimś basenie i obgryzaną przez tysiące rybek :lol: kuszące, nie powiem :lol: I z pewnością wygodne. Codziennie 5 min w basenie i problem z łuską znika. Kto wie, może za jakiś czas każdy łuszczyk będzie miał w domu zamiast kanapy akwarium z tymi rybkami?

A wracając do stawów... Jak się diagnozuje łuszczycowe zapalenie? Mi ortopeda stwierdził wrodzoną genetyczną wiotkość tkanki łącznej, każąc docisnąć kciuk jak najbliżej przedramienia... Na tej podstawie wypisał papierek i kazał sobie iść, zabraniając mi grać w siatkówkę i tłumacząc że mam "trochę inne zawiasy", na które muszę uważać, a to że mnie bolą muszę pokochać bo on mi nic na to nie poradzi. A obawiam się, czy to nie jest przypadkiem pani ł.

Oscar Wilde

slawekj19 

Wysłany: Wto Lis 03, 2009 7:59 pm   stawy

Bierze ktoś z was cyklosporynę A? Moja dermatolog zasugerowała mi abym odszedł od metotreksatu i zastąpił go właśnie tamtym

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Lis 07, 2009 3:25 pm   

ja biore na zmiane trexan...eqoral i neoral..ale to dlatego aby nie przedawkowac trexanu i nie podnosic jego zawartosci w organizmie powyzej dopuszczalnych norm... czy methotrexat czy cyklosporyna.. jednakie to trucizny :roll:

szater 

Wysłany: Nie Lis 08, 2009 6:26 pm   

stary luszczyk napisał/a:
ja biore na zmiane trexan...eqoral i neoral..ale to dlatego aby nie przedawkowac trexanu i nie podnosic jego zawartosci w organizmie powyzej dopuszczalnych norm... czy methotrexat czy cyklosporyna.. jednakie to trucizny :roll:

Masz racje Majeranku,juz niczego nie przedawkowywujwystarczy ze ja podnoszę Ci regularnie poziom adrenaliny. :mrgreen: Aczkolwiek obiecuje poprawe :oops:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sro Lis 11, 2009 11:06 am   

no wlasnie..wie c moz e juz czas abys mi ..podniosla,,....cos innego? :oops: :roll: :lol: :lol: :lol:

szater 

Wysłany: Czw Lis 12, 2009 7:55 am   

no wlasnie..wie c moz e juz czas abys mi ..podniosla,,....cos innego? :oops: :roll: :lol: :lol: :lol:

Według życzenia Księciuniu-PODNOSZE POPRZECZKĘ!!! :mrgreen: :lol: :razz:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Czw Lis 12, 2009 11:07 am   

oo..chetnie..tylko prosze sie delikatnie obchodzic z tą ,,poprzeczką,, :lol: :lol:

szater 

Wysłany: Czw Lis 12, 2009 11:35 am   

oo..chetnie..tylko prosze sie delikatnie obchodzic z tą ,,poprzeczką,, :lol: :lol:

To juz moze lepsza bedzie cyklosporyna i methotrexsat-mają mniejsze skutki uboczne :razz:

bogna
bogna

Wysłany: Wto Sty 19, 2010 3:14 pm   

Mam pytanie-jak sie czuliście po MTX i neoralu? ja zaczęłam to brać i ... czuje sie potwornie:(( czy można się do tych leków przyzwyczaić??

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 19, 2010 6:26 pm   

Można :smile: Biorę te leki od wielu lat,więc mogę coś na ten temat powiedzieć Początki były bardzo trudne,ale teraz jest już w porządku.Pozdrawiam cieplutko.

Odpowiedz do tematu