Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Salcura
Autor Wiadomość
Miau 
maja

Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 11:34 am   Salcura

Witam wszystkich bardzo serdecznie :mrgreen:
Z łuszczycą żyjemy sobie razem od jakichś 15 lat, stosowałam już miliony leków i specyfików, znika powraca, zaleczy się, pogarsza i tak w kółko, diety, zioła itp. Nie jestem systematyczna i to jest mój wielki ból.. :roll:

Na forum już kiedyś byłam zarejestrowana, ale jakoś tak z czasem przestałam tu zaglądać, ostatnio znowu je 'odkryłam' i zaczęłam znowu szperać, bo chęć pozbycia się łuszczycy niesterydowo jest iście pociągająca :brawo:

No ale do rzeczy..

Jak w temacie, przeszukałam forum wzdłuż i wszerz, czyli przez wyszukiwarkę :razz: no i nie znalazłam nic o specyfiku o nazwie Salcura, jest dostępny na allegro ale sporo kosztuje, więc zaczęłam szukać czy w ogóle działa, no i podobno działa i to rewelacyjnie, było napisane że jest całkowicie naturalny.

co do rezultatów stosowania to wyszperałam na forum innym: http://luszczyca.org.pl/p...?showtopic=6694

Produkt dostępny w Anglii normalnie w drogeriach i aptekach bez recepty, dotarłam do oryginalnej stronki http://www.salcuraskincar...asis-treatments gdzie ceny nawet po przeliczeniu na PLN są dużo niższe, napisałam im maila ile kosztowałaby wysyłka do Polski, może odpiszą? może ktoś jeszcze chciałby się skusić i wyszłoby nas taniej?

Czy ktoś z Was może to stosował? :>

Miau 
maja

Wysłany: Sro Paź 12, 2011 8:47 pm   

z braku reakcji na mojego posta wnioskuję, że nikt nie miał z tym do czynienia? :>
Zdecydowałam się działać, tzn drogą pantoflową zakupiłam w Anglii DermaSpray Intensive - tak na próbę w razie jakby miało nie podziałać.
Wg ulotki psikać 3-4 razy dziennie i stopniowo zmniejszać jeśli rezultaty zaczną być widoczne.
Zaczęłam dzisiaj. Psikałam ciało, głowę, sysko :wink: , dam znać jak zadziała, co mam nadzieję się wydarzy :mrgreen:

Gosiaczek68 

Wysłany: Sro Paź 12, 2011 9:46 pm   

Ja nie stosowałam ale na innym forum są co stosowali.
http://luszczyca.org.pl/p...?showtopic=6694
Daj znać jakie efekty. :hmm:

Miau 
maja

Wysłany: Pon Lut 04, 2013 5:58 pm   efekty widzialne

nie było mnie tu trochę długo, nawet bardziej niż trochę ;) wspominany przeze mnie lek z UK o tyłek rozstrzaść że tak powiem ;) przyjemnie leśnie pachnie i to tyle z jego zalet :evil:
jakimś cudnym przypadkiem trafiłam na Salicylol i? zapomniałam co to jest łuszczyca skóry głowy... naprawdę!
Na początku kiedy łuski było dużo, stosowałam regularnie tzn jakieś dwa razy w tygodniu, wegług wskazań na opakowaniu. Łuska zeszła całkowicie. Później za każdym razem kiedy pojawiały się jakieś zmiany, zastosowałam salicylol ze dwa razy przed myciem włosów i znowu skóra była czysta. Oczywiście myję włosy szamponami odpowiednimi, zmieniam je co jakiś czas żeby nudno nie było, ale nie stosuję zwykłych bo skóra mnie po nich niemiłosiernie swędzi :roll:

niestety na paznokcie jeszcze nie wynalazłam nic. Na plamki pojedyncze na ciele też nic, ale czasem same znikają, niestety pojawiając się w innych miejscach ;)

Jedno wiem, przeprowadziłam się co sprawiło że w moim życiu jest mniej stresu a łuszczycę zaczęłam traktować jak coś normalnego i przestałam się jej wstydzić. Myślę że to też dużo dało jeśli chodzi o wygląd mojej skóry :grin:

:brawo:

Odpowiedz do tematu