Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Mediderm
Autor Wiadomość
grzanka75 
grzanka75

Wysłany: Pon Mar 05, 2012 8:08 pm   Mediderm

Polecam-krem mediderm tani i świetnie łagodzi objawy,bledną placki a świeże zanikają.Używam już od 3tyg. i jest duża poprawa.Krem nie brudzi ,świetnie się wchłania,super nawilża i natłuszcza.Tam gdzie nie mam zmian skóra zrobiła się miękka i aksamitna.Jutro z apteki odbieram też emulsję do kompieli medidermy.Polecam.

Evelll 

Wysłany: Wto Mar 06, 2012 5:28 pm   

Ja również polecam. Też tego kremu używam w sumie dopiero 4 dzień ale różnice widze.

grzanka75 
grzanka75

Wysłany: Nie Maj 27, 2012 10:01 pm   

Zeszło mi to świństwo całkowicie :brawo: Odstawiłam wszystkie kosmetyki do ciała tylko mediderm krem i emulsja do kąpieli.

szater 

Wysłany: Pon Maj 28, 2012 3:06 pm   

to w takim razie gratuluje i ciesze sie razem z tobą,pamietaj tylko ze nasza skóra tak jak do leków tak i do kosmetyków sie przyzwyczaja i.....przestaja działac... :tuli:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Maj 29, 2012 9:49 am   

brawo grzanka :) :) :)

BEATA :) 

Wysłany: Wto Cze 05, 2012 12:27 am   

Grzanka mam pytanie czy Ty zaleczyłaś tą swoją łuszczycę tylko tym kremem mediderm? żadnego innego leczenia nie stosowałaś np. smarowania cygnoliną dzigcie czy coś??

me.how 

Wysłany: Czw Cze 07, 2012 10:23 am   

nie rezygnuj z innego leczenia! nawilżanie skóry łuszczycowo zmienionej jest niesamowicie ważne, ale nie możemy tu mówić, że to jest główny czynnik zaleczający!

Skład: Skład wg INCI: Aqua Purificata, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Phenoxyethanol, Sodium Lauryl Sulfate.

nie ma tu nic! prawie całkowicie obojętny

pamiętajcie. łuszczyca ma podłoże psychosomatyczne. często ustępuje choćby po zmianie pracy, latem, na wiosnę gdy wyjdzie słońce, po urlopie. nawilżajcie skórę medidermem, cethapilem, dermosanem - kazdy znajdzie coś dla siebie pula jest ogromna, ale nie zarzucajcie leczenia, zwłaszcza które daje pozytywne efekty.

Wysłany: Czw Cze 07, 2012 1:01 pm   

No tak masz rację nie ma co rezygnować z podstawowego leczenia. Nawilzacze nawilżaczami leczenie leczeniem.

szater 

Wysłany: Pią Cze 08, 2012 2:00 pm   

Jak dobrze ze madrzy ludkowie na forumku siedzą :* Dzieki bardzo za wsparcie ja teraz duzo pracy w pracy mam :wink: ale widze ze nastepcy już nowi są ...super :brawo: najwazniejsze zeby ludzie wchodzacy na forum uzyskali niezbedne info i wsparcie...po to wszak jest rodzina ...nie? :banan:

patrycja 1974 
pati4

Wysłany: Pią Cze 08, 2012 11:40 pm   

tez uzywam medicrem po exorexie fakt duza ulga ,tylko u mnie to dlugo idzie bo jak widze jak luska wystaje to ja zrywam

grzanka75 
grzanka75

Wysłany: Sob Cze 09, 2012 12:13 am   

Nie stosuję niczego oprócz medidermu.Odstawiłam steryd ,który zapisała mi dermatolog.Niestety po nim byłam kompletnie wysypana.Stwierdziłam ,że i tak z łuszcycą nie ma co walczyć więc przestałam ją leczyć.Kąpiele w oliwie z oliwek ze słomą owsianą i mediderm 5-6 x dziennie.Zniłko,chociaż już dziś po ciężkim wysiłku zaswędziało .Odstawiłam wszelkie balsamy ze sklepów.

Odpowiedz do tematu