Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciało :)
Autor Wiadomość
AcidDrinker 

Wysłany: Wto Lis 19, 2013 11:07 pm   Ciało :)

Witajcie, w sumie od wczoraj do dzisiaj doszło mi kilka kropeczek po długiej remisji w sumie, nie wiem jaki powód tegoż dziadostwa ale już zaczynam działać :grin: Jakieś produkty skuteczne na zmiany ciele może znacie? Miejsca typu klatka piersiowa, ramiona :cool: Pozdrawiam!

szater 

Wysłany: Sro Lis 20, 2013 9:02 am   

ano znamy :brawo: porad całe forum.....do wyboru do koloru :lol: :razz: :wink:

AcidDrinker 

Wysłany: Sro Lis 20, 2013 10:04 pm   

Ano, tylko przydałoby się posegregować to w jednym miejscu, rok bym spędził na przeszukiwaniu całego forum a niestety tyle czasu nie mam :hmm:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Lis 20, 2013 10:09 pm   

poczytaj poczytaj ;) to ci nie zaszkodzi - a tak serio to witaj i nie ma jednej rady - standardowe to: sprobuj znalezc powod ktory wyciagnal luszczyce na zewnatrz (jakies zapalenie, duzy stres, nietypowe jedzenie itd. kazdy wlasciwie ma cos innego wiec trudno uogolnic), potem sprobuj kapieli (sól, ziola, platki owsiane itp.), w miedzyczasie idz do lekarza, mozesz sporbowac cygnoliny, dziegdzi, analogow witaminy D (recepta od lekarza)
to tak w skrocie ;) dodatkowo cos na poprawe dzialania watroby

AcidDrinker 

Wysłany: Sro Lis 20, 2013 10:14 pm   

Problem w braku powodów konkretnych. Choroby żadniej nie posiadam, stresu nie było, jedynie jedzenie. Ostatnio za dużo jogurtów wcinałem, być może to jeden z powodów :D Kąpiele próbowałem, rezultatów nie widziałem. maść dziegciowa bez rezultatów, cygnolina była w porządku, ale za dużo babrania się z tym (mam jedną kropeczkę na brzuchu, więc nie opłaca mi się lecieć do lekarza :D ) Ewentualnie spróbuję coś z tymi maściami z witaminą D jak będzie się pogarszać. Jem ostropest, zioła piję. Pora się oczyścić od jogurcików i chipsów :P Ale dzięki tak czy inaczej.

Pawel 
Administrator

Wysłany: Sro Lis 20, 2013 10:28 pm   

Mi bardzo pomagają naświetlania i opalanie. Kiedyś chodziłem do dermatologa na UV-B i płaciłem 20-30zł za jedno opalanie, w lato jeżdze nad morze a w zimie i na jesieni jak mam czas bawie się z tą lampką
http://luszczyca.info/viewtopic.php?t=54 kilka razy sie poświece i skóra jest dużo zdrowsza, po kilkunastu dniach praktycznie po łuszczycy nie ma śladu tylko troche z tym zabawy bo lampa nie oświetla całego ciała naraz jeśli zmiany występują w wielu miejscach.

Możesz też sprobować ze świetlówkami UV. Oczywiście delikatnie i ostrożnie, nie każdemu naświetlania pomagają i nie są zbyt zdrowe dla skóry.

AcidDrinker 

Wysłany: Sro Lis 20, 2013 10:39 pm   

Właśnie taką lampę posiadam jak podałeś w linku. Wczoraj zrobiłem pierwsze naświetlanie (kiedyś przy dużym wysypie też używałem tej lampy, myślę, że pomagała :) ) Także kuracja UV także będzie stosowana. Jak zmiany zaczną się cofać lub pojawiać to dam znać. :) Dzięki jeszcze raz!

Pawel 
Administrator

Wysłany: Sro Lis 20, 2013 10:41 pm   

Tylko uważaj żeby sie nie poparzyć. Minimum 50cm odległosci od naswietlanego miejsca i czas też nie zadługie, max minute.

szater 

Wysłany: Czw Lis 21, 2013 8:02 am   

widzisz w luszczycy nie ma dróg na skróty,nie ma tez gotowych recept,bo i kazdy z nas inaczej choruje a i odmian kilkanascie jest łuszczycy +tzw.przyłuszczyc-chorób imitujacych łuszczyce.
To ze nie widzisz czy nie czujesz objawow nie znaczy że stanu zapalnego gdzies nie ma :hmm: nie napisałes jaki to rodzaj łuszczycy,piszesz cos o kropkach....moze to byc krostkowa lub kropelkowata,warto sprawdzic nosogardziel,migdały,zatoki,zęby...kazdy w gardle ma gronkowca,jest on łagodny,nie tak toksyczny jak gronkowiec złocisty ale....czasami i on daje znak o swoim istnieniu,wystarczy osłabienie..... :smile:

Odpowiedz do tematu