Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
oksoraleny+ solarium
Autor Wiadomość
biedroneczka

Wysłany: Sro Lip 19, 2006 3:41 pm   oksoraleny+ solarium

ja osobiście polecam tą metodę bo dzięki niej się zaleczyłam więcej informacji znajdziecie w dziale moja historia w temacie jak udało mi się dwukrotnie zaleczyć (tutaj)
jednak przed ewentualnym zastosowaniem proponuje rozpatrzyc wszystkie za i przeciw bo tych przeciw tez jest troche

aga

Wysłany: Czw Lip 20, 2006 1:05 pm   

Oksoraleny+ solarium to sporty ekstremalne! To jest naprawdę niebezpieczna zabawa!

EWaa

Wysłany: Czw Lip 20, 2006 3:41 pm   

ja np. nigdy nie stosowalam takiej kombinacji ( nie musialam ) ale wydaje mi sie ze jesli juz ktos decyduje sie na takie rozwiązanie to najlepiej pod okiem jakiegos fachowca >

biedroneczka

Wysłany: Pią Lip 21, 2006 3:10 pm   

Aga a napisz mi dlaczego tak uważasz? chętnie posłucham twojej opinii

aga

Wysłany: Nie Lip 23, 2006 9:58 pm   

Biedroneczko! mam trochę mało czasu by rozwinąć temat zreszta na wcześniejszym forum ten temat był wałkow. dokładnie. Oxor. są aktywowane przez światło nadfioletowe(UVA320do400nm) solarka to cos innego. Przedawkowanie prom. UVA może dopr. do wzmożonych reakcji fototoksycznych( występują one dopiero po 48-72h po ekspozycji!). Przy przyjmow. ox. pacjent powinien być naświetlany określoną dawkąUVA, w czasie leczenia należy kontrolować czynność wątroby i morf. i być pod kontrolą lekarza! Widziałam w szpitalu dziewczynę poparzoną po takim eksperymęcie... Uważam więc,że nie powinno się propagować metod tak niebezpiecznych! ale to tyko moje skromne zdanie. Pozdrawiam

biedroneczka

Wysłany: Pon Lip 24, 2006 6:49 am   

no wiem ja osobiscie przestrzegam wiec przed duzymi dawkami i sama stosuje tylko niewielkie

aga

Wysłany: Pon Lip 24, 2006 11:09 am   

a nie możesz zamiast solarium pójść na PUVa?
http://xyz.webd.pl/forum/index.php?showtopic=2280 nie zaszkodzi poczytać. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu