Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
fryzjer
Autor Wiadomość
tomek26 

Wysłany: Czw Paź 08, 2009 3:44 pm   fryzjer

kazdy boi sie chodzic do dentysty a ja nie lubie chodzic do fryzjera jest to najgorsze 20 minut ile czeba sie nawstydzic

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Czw Paź 08, 2009 4:25 pm   

a niby dlaczego sie wstydzisz? pojdz do fryzjera..powiedz mu z e masz luszczyce i spytaj czy jemu to w czyms przeszkadza..mnie dwoje fryzjerow odpowiedzialo tak jakos bez przekonania..trzeci powiedzial z e to zaden problem..i jest moim fryzjerem od chyba 16 lat

blackeyeslove 
Blackeyeslove

Wysłany: Czw Paź 08, 2009 6:15 pm   

Nie wstydz sie, nie ma czego. Bardzo duzo ludzi na to choruje. ;) !!
Ja tam w sumie od kiedy zaczelam chorowac nie chodze ale to dletego, ze zapuszczam ;)
Pozdro ;)

szater 

Wysłany: Czw Paź 08, 2009 7:06 pm   

stary luszczyk napisał/a:
a niby dlaczego sie wstydzisz? pojdz do fryzjera..powiedz mu z e masz luszczyce i spytaj czy jemu to w czyms przeszkadza..mnie dwoje fryzjerow odpowiedzialo tak jakos bez przekonania..trzeci powiedzial z e to zaden problem..i jest moim fryzjerem od chyba 16 lat

Zgadzam sie całkowicie z Majerankiem.Należy jasno i wyraznie powiedzieć fryzjerowi o chorobie i to w formie informacji a nie tłumaczenia sie.Fryzjer nie ma prawa odmówic usługi jeżeli w grę wchodzi łuszczyca.Każdy kto pa patent fryzjerski tzw.czeladnika musi przejsc szkolenie z zakresu chorób skóry.Gdyby fakt odmowy wykonania usługi u chorego na łuszczyce dotarł do cechu to może sie pozegnać fryzjer z pracą.Tak wygląda teoria a w praktyce różnie bywa.Jest jednak tak wiele zakładów fryzjerskich że znalezc życzliwego fryzjera nie jest trudno :mrgreen:

Paweł 

Wysłany: Pią Paź 09, 2009 12:46 pm   

Ja tam się sam golę co wtorek :D Ale chodziłem do normalnej fryzjerki też. W porządku kobitka no i w upalne lato było też na czym oko zawiesić ;)

kaśka69 

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 10:06 pm   

Ja powiedziałam otwarcie ze mam łuszczyce, fryzjerka spytała tylko czy to jest zakażne, jak usłyszała ze nie, to powiedziała ze to nie jest problem, a jak poszłam nastepny raz to mi powiedziała ze poczytała o tym w internecie i nie wiedzi problemu.
Wiec lepiej powiedz od razu jak jest normalna to zachowa sie w kulturalny sposób

Mudiwa 

Wysłany: Sro Paź 21, 2009 6:38 pm   

Kaska - ale fajna fryzjerka :) Chyba niewielu osobom sie chce w internecie czegokolwiek szukac.
Ja nigdy nie mialam problemu z fryzjerami, mimo, ze glowa to moje glowne ognisko luszczycy. Nawet kiedys fryzjerka polecila mi szampon, ktory byl niesamowity - nie dosc, ze poprawila mi sie skora, to jeszcze wlosy byly nawilzone i sliczne (zazwyczaj szampony typowe dla luszczykow robia mi z wlosow taka sieczke, ze szkoda gadac). Niestety szybko sie na niego uczulilam i sie skonczylo moje szczescie...

iwona1977 

Wysłany: Czw Lis 12, 2009 8:22 pm   

A jaki był to szampon :?:

Mudiwa 

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 9:47 pm   

Iwona - to byl jeden z szamponow Kerastase, ale nie pamietam juz jaki - jak podejdziesz do salonu Kerastase, to moze Ci cos poradza. Aha, szampon Kerastare kosztuje 80zl, ale jest bardzo wydajny - nie trzeba go za duzo na jedno mycie :) (ja mam wlosy do konca lopatek, a butelka tego szamponu spokojnie starczala mi na ponad miesiac)
Aha, mozesz zawsze poprosic o probke, zeby sprobowac, czy Ci podpasuje ten szampon :)

Kinga1990 

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 8:47 pm   Re: fryzjer

Sama uczę się tego zawodu. Na praktykach ćwiczymy na sobie. Z początku miałam opory i wstydziłam się przed koleżankami (bo mam spore wykwity na skórze głowy) aż któraś to odkryła przyznałam się do mojej choroby instruktorce i koleżankom i jest ok :wink: przyzwycziły się do mojej choroby a przy okazji mają lekcję jak zachować się w salonie gdy przyjdzie osoba z tym schorzeniem

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 9:00 pm   

na pewno im sie przyda takie doswiadczenie - a osoby z luszczyca nie beda cierpiec jak ktos sie chociaz w jednym czy kilku zakladach fryzjerskich zdziwi co to jest ;)
ogolnie bym w szkolach fryzjerskich wprowadzila nauke jakie choroby skory moga wystepowac i jak wtedy nalezy postepowac ;)

Kinga1990 

Wysłany: Nie Lut 28, 2010 3:25 pm   

W mojej szkole mam taki przedmiot higiena pracy fryzjera który poświęcony jest właśnie pogłębianu wiedzy na temat chorób z którymi fryzjer może się zetknąć i jak wtedy postępować

marza29 

Wysłany: Czw Lip 22, 2010 8:20 pm   

jestem z zawodu fryzjerem:)mam klientów z łuszczycą,na początku bardzo są skrępowani,ale jak mówię,że mam to samo od razu stres puszcza:)ale wiecie,jak jadę na jakieś szkolenie,chowam się z tyłu,żeby nikt mnie nie poprosił o rolę modela...w tamtym tygodniu obciełam długie włosy-łatwiej dbać o skórę-przynajmniej mi-w krótszych:)

Odpowiedz do tematu