Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Cygnolina
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 11:46 am   

Księciuniu mój wiesz że Ty zawsze w sercu i pamięci! :evil:

Trzódka twoja opanowana-a pewien jejmosc z K9 nadal w ataku. :twisted:
Spokojnie ogarniesz wszystko tylko nie nerwuj sie za bardzo....buziaki! :twisted: :mrgreen:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 3:38 pm   

eee no..co do dziewic to niestety..zadnej nie zarwalem..to pewnie dlatego iz teraz ciezko na nie trafic..wyginely jak dinozaury..zreszta..wiecie z e moje laseczki wszystkie mam na radio..od dzis wracam na antene..wiec stan posiadania sie zwiekszy zapewne :mrgreen: :mrgreen: :roll: krysiuniu ja wiem ze tys zawsze o me dobre imie i reputacje dbala..cmok za to :roll: ..co do zbiga-pajaca to spoko..jak sie odezwie to dostanie po swoim glupim harmonicznym globusie.. a tak na marginesie..to fajnie znow byc wiedzmy z wami :mrgreen: :mrgreen:

Ewela28 
Ewela30

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 3:44 pm   

Aha :twisted: no to zaczne się leczyć po Waszemu.Czyli zwiększam cygnoline raz dziennie przez 6 tyg.Zobaczę jak to się zakończy :roll:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 3:48 pm   

jakie raz dziennie..czytaj uwaznie..stezenie cygnoliny zwieksza sie po ok 1-1.5 tygodnia

Ewela28 
Ewela30

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 9:09 pm   

Czytam uważnie :twisted: ale proponowano stosować 2 razy dziennie...Ja nie mam czasu na to ponieważ pracuję po 10,12 godzin.Najpierw małe stężenie a potem większe mam w domku oby dwa,więc od jutra to 0,2 a po 2 tyg 0,5.Myślę że tak może być.Na twarz mam Cutivate....Stosować na przemian z kremem Alantan.Tak to u mnie wygląda.Co do lekarzy to byłam już u 4 i u zielarza itp wydawało mi się że obecna Pani doktor najbardziej mi pomogła :roll:

szef1234

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 9:56 pm   

Ewela ja tez tak stosuje i narazie jest OK.Mam male nowe wysypy i troche spalilem sobie skore [0.2]ale mysle ze to nie przez cygnoline.Obecnie maziam sie 0.5 (cztery dni) tak przez dwa tygodnie zobaczymy jak bedzie.POZDRAWIAM

szater 

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 7:08 am   

Miło sie czyta takie posty-nauka nie poszła w las! :mrgreen:
Miedzy 0.2% a 0.5% powinna jeszcze isc 0.25% ale nie czepiam sie może następnym razem :wink: (i tak jest super że nie poszła na pierwszy rzut 1% a na drugi2%)
Kochani piszę jak można stosowac cygnoline-tempo i częstotliwosc mozecie sami regulowac-masz czas dzis-smarujesz dwa razy jutro nie masz smarujesz raz.Nawet jak na dzień przerwiesz(ważne okolicznosci) to nic sie nie stanie :mrgreen:
Ja wstaje bardzo raniutko i smaruje sie,potem robie wszystkie rzeczy co powinnam robic ,uważajac aby nie dotknąc mebli i wszystkiego wokoło,inni czytaja w tym czasie lub tłuką na kompie. :twisted: :mrgreen:
Powodzenia! :mrgreen:

Ewela28 
Ewela30

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 9:11 am   

Jak już dobre rady mam to nie zaprzestanę :mrgreen: na pytaniach.No a z tą twarzą?Co na nią bo tu też jest poważna sprawa.Wolę pytać doświadczonych łuszczyków niż znowu stać w kolejce 4 godz do Pani doktor :shock: Wiem że Cutivate to "steryd" a ja nie chcę już żadnych sterydów,czy możecie mi polecić maść bez tego,która zaleczy moje plamiska bez łuski na twarzy.

Paweł 

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 12:53 pm   

Polecam Cocois - jeśli działa na Ciebie dziegieć. Możesz też spróbować nivea, mi czasem zaleczał zmiany na twarzy. No i korzystaj ze słoneczka, które mam nadzieje coraz bardziej będzie przygrzewać.

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 9:20 pm   

bardzo rzadko coś mi wychodzi na twarz więc nie bardzo mogę radzić.Mnie pomagają maści typu Alantan/maść a nie krem/ i krem nagietkowy

Ewela28 
Ewela30

Wysłany: Sob Mar 20, 2010 9:56 am   

A czy te plamki dookoła chorych miejsc to normalne?Smaruję się cygnoliną,widzę że łuska znika i chore miejsce się zmniejsza,robią się różowe plamki ale dookoła nich czerwone plamy,wiecie o co mi chodzi prawda?Czy to normalne?Co z tym potem robić :roll:

szater 

Wysłany: Sob Mar 20, 2010 10:56 am   

To normalne,potem będa brazowe to skutek wypalenia zdrowej skóry tego nie unikniesz.Spokojnie.Wszystko napisze moze jutro,może pojutrze mam w tej chwili śmierc w rodzinie -musze sie pozbierac.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Mar 20, 2010 12:17 pm   

wspolczuje szater....

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Sob Mar 20, 2010 6:07 pm   

przyjmij Szater i odemnie wyrazy współczucia.

Ewela28 
Ewela30

Wysłany: Sro Mar 31, 2010 8:06 am   

Nie wiedziałam gdzie to napisać........
Śmieszy mnie czasem (choć może i nie powinno)podejście ludzi do kilku plameczek na ciele,które są niewidoczne.Ludzie zazdroszczę Wam!!!!!! W porównaniu do mnie czy innych chorych to marzenie mieć te 4 plamki :mrgreen:

Odpowiedz do tematu