Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ostropest
Autor Wiadomość
robo 

Wysłany: Nie Lis 28, 2010 12:42 am   

....a jak boli watroba ? :hmm:

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Nie Lis 28, 2010 9:34 am   

ciebie boli? :hmm: to widocznie nieźle w nią napakowałeś :drink: bo od ostropestu to na pewno nie

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lis 28, 2010 10:02 am   

Jeżeli wątroba była przyblokowana...po zażywaniu ostropestu może pobolewać...moim zdaniem.
Ja zmniejszyłabym dawkowanie.....mniejsze porcje przez dłuższy czas i koniecznie często rozgrzewałabym wątróbkę....termofor a nawet szklana butelka z gorącą wodą... na brzusio podczas tych ataków... powinne załatwić problem :hmm:
Kuracji bym nie kończyła...bo takie "tykanie" wątróbki to znak....że zablokowana jest i potrzebuje pomocy.Nigdzie nie znalazlam wieści,że ostropest można przedawkować.Jeżeli bóle są silne,cykliczne....to moim zdaniem, dobrze jak by na tę wątróbke zerknął jednak gastrolog....może kamienie pozapychały przewody żółciowe? :hmm:

robo 

Wysłany: Nie Lis 28, 2010 6:48 pm   

dosia20011 napisał/a:
ciebie boli? :hmm: to widocznie nieźle w nią napakowałeś :drink: bo od ostropestu to na pewno nie

- tak tylko pytam z ciekawosci .. :] he he spokojnie nie jestem na tym etapie :drink: :drink: :drink: ctylko na tym :drink: etapie... :mrgreen:

szater 

Wysłany: Nie Lis 28, 2010 8:27 pm   

.....bo nasz Robus to zamiast "Pełnotłustym"(okreslenie morskich marynarzy-wyższa ranga niż słodkowodni-prawda Robus?) stał sie marynarzem słodkich wódek :brawo:

robo 

Wysłany: Wto Lis 30, 2010 2:32 pm   

szater napisał/a:
.....bo nasz Robus to zamiast "Pełnotłustym"(okreslenie morskich marynarzy-wyższa ranga niż słodkowodni-prawda Robus?) stał sie marynarzem słodkich wódek :brawo:

- he he we Wrocławiu kiedys była szkoła srodladowej marynarki ,ale tez tam nie dopłynałem :mrgreen: ale teraz własnie halsuje pomiedzy flaszkami .. :wow: :drink: i jak dobrze pasat zadmie w zagle to i potem krok marynarski jest na bank... :brawo:

szater 

Wysłany: Wto Lis 30, 2010 4:00 pm   

....i kilwater nieregularny.... :wow:

robo 

Wysłany: Czw Gru 02, 2010 11:30 am   

szater napisał/a:
....i kilwater nieregularny.... :wow:

- bo te wiatry zmienne sa :mrgreen: a jak dobrze zadmie to i łajbe potrafi polozyc na fali :razz:

baca 

Wysłany: Wto Gru 07, 2010 8:45 pm   

chyba i ja spróbuje tego ziółka :smile:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Gru 07, 2010 10:24 pm   

Baca próbuj.. bez chyba :] .Wydatek niewielki,prosty w użyciu i co najważniejsze zaszkodzić nie zaszkodzi.Nie wiem jak u reszty...u mnie nowych wysypów brak...starych resztki.Głowy nie dam,że to dzięki niemu ale co mi tam jak jest dobrze :lol:

szater 

Wysłany: Sro Gru 08, 2010 7:58 am   

...ja tam tez to jem juz 3 miesiąc(pamietajcie ze nalezy robic przynajmniej 7 dniowe przerwy)...rodzina sie uparła...i "przekonali "mnie w chwili jak słabsza byłam...żadnych zmian nie widze ,poprawy 0,kolezanka jak sypała tak sypie....może u mnie watrobe oczysci,kiedys.....moze to ziółko o przedłuzonym działaniu...jem w grudniu efekty beda w czerwcu :hmm:

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Sro Gru 08, 2010 8:54 am   

żadnych przerw :!: w ostropeście ważna jest SYSTEMATYCZNOŚĆ

szater 

Wysłany: Sro Gru 08, 2010 9:22 am   

Ostropest jest jak kazde zioło i tak nalezy to stosowac.Wbrew niektórym przekonaniom zioła tez mozna przedawkowac dlatego nalezy stosowac przerwy przynajmniej 7dniowe. :mrgreen:
te siedem dni wchodzi w skład terapii wiec nie widze problemu:3miesiace spożywania 5-7 dni przerwy i znowu do oporu jak ktos chce....i oczywiscie działa u niego :hmm:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Gru 08, 2010 10:10 am   

Nigdzie nie spotkałam się z wieściami,że ostropest można przedawkować.Ale,że ziołami kuruję się od dawna,to zawsze postępuję w sposób przedstawiony powyżej przez Szater.Ten odwyk,na pewno mojej wątróbce nie zaszkodzi.Z końcem grudnia... robię przerwę :smile: .

basia44 

Wysłany: Sro Gru 08, 2010 10:21 am   

Krysiu jak jez duzo innych lekow to efekty moga byc widoczne po dluzszym czasie ale napewno beda jak jak odstawiam inne leki to efekty sa szybciej

Odpowiedz do tematu