Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Życie intymne z łuszczyca...(???)
Autor Wiadomość
baca 

Wysłany: Nie Gru 05, 2010 8:31 pm   

Szater, wiadomo, nikt nie ma w zyciu rozowo. Fakt teraz mamy internet, forum jest z kim pogadac i z kim wymienic sie doswiadczeniami, Takie osoby ja Ty to na pewno jest dla nas mlodych wzor. ale mnie tez w zyciu spotkato wiele roznych niemilych przygod, ktorych nie doswiadczyli moi znajomi (jak czasmi slucham ich zali na nt jak oni maja ciezko to noz sie otwiera w kieszeni) Kilka lat temu rozpoczelismy budowe domu, wtedy moj tatusiek mial prace, jakis czas pozniej zwolnili go z pracy po 18 latach; długow, kredytow masa, ciezko było na jedzenie pieniedzy znalezc, zbieranie złomu to był standard, jezdzilem z ojcem i zbieralem jakies kabelki i puszki, a brat chodzil do szkoly sredniej to go wicznie w domu nie bylo, kredyty udalo sie splacic, ja poszedlem do szkoly srednej, brat podlapal jakas robote z ktorej byl marne pieniadze ale byly, ja szkole skonczylem, oceny w miare dobre byly wiec bez trudy moglbym isc na studia,ale za co ? bo teraz nie jest w cale lepiej, ojciec dalej bez pracy, brat tez, mama na rencie. W lecie pracowalem z ojcem w cegielni, 20 ton na rece dziennie to standard, ale prca na czarno, brat w tym czasie robil kosze wiklinowe, tez nie lekka robota. Tak ze wiesz, nikt nie ma lekko, ale jakos trzeba sobie radzic.
P.S. Gratuluje postawy, godna pozazdroszczenia :brawo: jeszcze troche czasu z wami i moze tez taki bede :wink:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Gru 06, 2010 11:46 am   

baca poszukaj kursow itp. mozliwosci nauki w wybranym przez ciebie kierunku dofinansowanych przez unie - sporo tego i czesc w formie netowej - a potem sie przyda jak bedziesz szukal pracy

tindra 
tindra

Wysłany: Sro Sty 12, 2011 9:32 pm   

Czesc chyba kazdy z nas chorych przerzyl taka chistorie(,nam wszystkim upubliczony jast ideal piekna wiec trudno jest patrzec na siebie w lustrze z wykwitami,).Ja tez balam sie,jednak dojrzalam do tego ze choroba jest i nie zniknie ja moge ja tylko zaleczyc.Gdy poznalam mojego partnera rozmawialismy troche o chorobie on tez jest chory na cukrzyce i musi zastrzyki robic.Po mimo tego mysle ze piekno milosci i wspolnej akceptacji wzajemnego ciala spowodowala ze otworzylam sie i przestalam myslec ze moje cialo jest nie atrakcyjne,opieka partnera poczesci spowodowala ze zaakceptowalam swoja osobe,ja chodze na plaze i nie przejmuje sie ze widac.Dla mnie to jest dla mnie walka ktora tocze jak don kichot z wiatrakami.Jezeli partner naprawde kocha to jemu nie przeszkadza, i to pozwala uwierzyc w siebie ja uwierzylam a kiedy mi jej brakuje on mi jej dodaje :lol:

Moniś 
Moniś

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 5:51 pm   

A ja powiem tak ja dopiero uczę się o tym mówić.tzn. moi znajomi wszyscy wiedzą. I jest ok. najgorzej jest z nowo poznanymi osobami. I nie każdej osobie o tym powiem. A życie intymne hmm bywa różnie.. :mad: Ale jak jestem bardzo wysypana unikam spotkań z mężczyznami. Wiedzą tylko naprawdę osoby nie liczne. Pozdrawiam

sybir 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 6:03 pm   

nie zawsze mówienie o tym jest dobre..... ja powiedziałem o tym swoim 3 najlepszym przyjaciołom i oni to za akceptowali . powiedziałem o tym również w tamtym roku w czerwcu swojej dziewczynie z którą byłem 3 lata..efekt? ..... stwierdziła że nie dopuszcza myśli że by nasze przyszłe dzieci mogły mieć łuszczyce ( podwyższone ryzyko zachorowania ze względu na mnie ) i po prostu mnie opuściła. nie każdy potrafi za akceptować tą chorobę :)

szater 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 6:13 pm   

ZAWSZE MÓWIENIE PRAWDY O CHOROBIE JEST DOBRE!!! :twisted:

Zatajanie,kretactwo.kłamstwo ,niedomówienie zawsze konczy sie zle!.
W naszym przypadku niestety ale byc z nami moze tylko osoba która zaakceptuje naszą chorobe....bo w przeciwnym wypadku predzej czy pózniej zwiazek sie rozpadnie. :zly:
Moze nie nalezy informowac wszystkich napotkanych ludzi o swojej chorobie ale ludzi którzy sa nam bliscy jednak powinnismy.
Każdy z nas chciałby aby to druga połowka mówiła nam prawde o sobie ...podobnie musimy postepowac i my....

Moniś 
Moniś

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 6:14 pm   

Czasami tak bywa. Ale ja zaczynam co raz więcej osobom mówić o tym. Jak ktoś akceptuje to dobrze jak nie to trudno nie jest ta osoba jedyna na świecie przecież.
Ja mam dziecko i jak narazie nie ma i mam nadzieję że nie będzie mieć. :grin:

sybir 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 6:17 pm   

szater napisał/a:

nie twierdzę że nie masz racji, jednak że w tym wypadku nie było tak. a tym bardziej swoimi słowami moje byłe oczkmo w głowie dało mi wiele do myslenia.
pozdrawiam

basia44 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 6:34 pm   

Jest to na pewno najlepszy test na prawdziwych przyjaciół mam wiele koleżanek ale dopiero jak choroba sie ujawniła wiem kto jest kto mam koleżankę której to niby nie przeszkadza ale jak dzwoni mówię że sie leczę i jestem pewna że się nie pojawi.

fallen765 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 7:03 pm   

W moim przypadku na poczatku to po prostu było nie życie popadałem w paranoje ciagłego ukrywania sie i wymyslania co raz to nowych niestworzonych bajek co to jest. Jeszcze z rok temu nigdy w zyciu bym nie pomyslał ze moge o tym komus powiedziec z własnej nie przymuszonej woli. Z dziewczynami nie miałem zadnego kontaku jak nawet do mnie podchodziły to zalewałem sie cały potem i jak najszybciej sie zmywałem aby tylko nic nie zauwarzyły. Aktualnie jest ogromna zmiana czuje sie bardziej komfortowo nawet bedac w centrum uwagi lecz ta choroba stworzyla u mnie bariery których nie latwo pokonac (mam na mysli otworzenie sie przed dziewczyna ze jestem chory) i coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze gdy dopiero znajde kobiete z łuszczyca to wtedy bede mogł sie z taka osoba związać, wtedy zagościło by zrozumienie. Tylko raz powiedziałem nie z wymuszonej woli dla kumpla i on sie tym nie przejał ale chyba tylko dlatego ze dłuzej sie juz znamy kolo 6 lat. Raz byłem z dziewczyna poznana w szpitalu (wizyta z pania Ł) i nawet nie musiała pytac na co tu leze bo wtedy bardzo było to widac i to szczegolnie na głowie. Skonczyło sie to wszystko po tym jak zdała sobie sprawe ze popełniła blad wogole cokolwiek ze mna zaczynajac. Pani Ł góra. Teraz nie kryje sie z niczym zdałem sobie sprawe ze nie nalezy myslec o tym co mysla inni lecz ograniczam sie do stosunkow z ludzmi do zwykłej rozmowy nic wiecej. I tak zyje sobie z dnia na dzien podtrzymujac ta całkiem nadawno stworzona mysl ze jestem taki jak inni. Ze nie mozna sie poddac gdyz moze byc jeszcze gorzej.

Moniś 
Moniś

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 7:03 pm   

Moje koleżanki z którymi mam najlepszy kontakt wiedzą wszystkie i naprawdę im to nie przeszkadza. Normalnie się przy nich przebiorę i w ogóle jest ok. Nie powiem, że osoby nie które są takie,że robią taką minę jakby mieli z wymiotować jak przypadkiem zobaczą ale ja to mam głęboko w d..... :razz: Udaje, że tego nie widzę. Pozdrawiam.

szater 

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 7:06 pm   

sybir napisał/a:
szater napisał/a:

nie twierdzę że nie masz racji, jednak że w tym wypadku nie było tak. a tym bardziej swoimi słowami moje byłe oczkmo w głowie dało mi wiele do myslenia.
pozdrawiam

W tym twoim wypadku tez było dobre...narazie czujesz sie zraniony,oszukany i porzucony ale....dzieki temu zrobiło sie miejsce dla prawdziwej miłosci.dla osoby która pokocha cie za to ze jestes...twojej partnerce powinienes uswiadomic ze łuszczyca to nie koniec swiata...ryzyko zachorowania dzieci jest ale...nie wszystkie dzieciaki choruja(mam 2 synów-zdrowi;mojej przyjaciółki syn Wojtus -zdrowy...)natomiast nie wie co los jej przygotował...a wielu chorób nie da sie przewidziec niestety....sory ale słabo wyedukowana panienka była :zly:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 9:05 pm   

Prawda, tylko prawda i zawsze prawda; nie wszystkim ale tym na których nam zależy.... to sprawą honoru jest :hmm:

kasja 

Wysłany: Sro Sty 26, 2011 8:16 am   

[quote="szater"][quote="sybir"]
szater napisał/a:

....sory ale słabo wyedukowana panienka była :zly:

Szaterku idealnie to ujęłaś tak delikatnie i dosadnie :brawo:

Ja na początku też ściemniałam, że to alergia i jakieś tam wysypki, ale teraz to już mi się nie chce. Jak się komuś nie podoba to pa i tyle. Ale ja już jestem mądrzejsza bo z Ł żyje już milion lat, ale początki nie były łatwe. Pozdrawiam

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Sro Lut 02, 2011 11:00 am   

szater napisał/a:
sybir napisał/a:
szater napisał/a:

pozdrawiam

W tym twoim wypadku tez było dobre...narazie czujesz sie zraniony,oszukany i porzucony ale....dzieki temu zrobiło sie miejsce dla prawdziwej miłosci.dla osoby która pokocha cie za to ze jestes...twojej partnerce powinienes uswiadomic ze łuszczyca to nie koniec swiata...

sybir
, ja Cię przepraszam, ale biorąc pod uwagę swoje dziecko i doświadczenia, to ja też bym się nie "zdecydowała"

Myślenie o kimś, nawet odległym w planach i jego życiu, wiele mówi o człowieku...
Ja mam "żal" do losu, ale na kolejne dziecko się nie zdecyduję.

Dziękuję, postoję wystarczy. Cierpienie malucha a dorosłego człowieka, to niebo a ziemia.

Możesz sobie wyobrazić płaczącą ośmiolatkę, która chciałaby mieć inną chorobę, a nie tą :?: Ona NIE marzyła o zdrowiu, chciała wybierać :wow: