Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Cygnolina
Autor Wiadomość
Beti_h

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 11:50 pm   

Hello...odpowie mi ktoś co z tą cygnoliną w postaci maści na głowę? ;)
Bo właśnie ją mam.... a pierwszy raz w życiu zamierzałam dokładnie się przyłożyć do smarowania...
Zawsze jak próbowałam to kilka pierwszych dni było ok...a później pokazywała się znów lekka łuska i zniechęcało mnie to do dalszego smarowania....
Dermatolog mówiła że to dlatego, że nie natłuszczam głowy po smarowaniu...stąd moje pytanie o te natłuszczanie... Mam długie włosy, więc nie jest to dla mnie takie proste..ponieważ zaraz mam całe włosy zatłuszczone...

Łuszczycę mam od jakichś 5... może 6 lat... i dopiero teraz dała mi tak popalić, że musze coś z tym zrobić...

ewa49 

Wysłany: Wto Mar 29, 2011 8:07 am   

Hmmm czyzbym frafila na prywatne forum....ktos, kogos ..ma .... moze ktos ma niespelnione marzenia i ambicje :mrgreen: Slowo delikwent negatywnie mi sie kojarzy...

Beti_h poczytaj temat cygnolina ,wszystkiego sie dowiesz :) )

szater 

Wysłany: Wto Mar 29, 2011 8:39 am   

Beti_h napisał/a:
Hello...odpowie mi ktoś co z tą cygnoliną w postaci maści na głowę? ;)
Bo właśnie ją mam.... a pierwszy raz w życiu zamierzałam dokładnie się przyłożyć do smarowania...
Zawsze jak próbowałam to kilka pierwszych dni było ok...a później pokazywała się znów lekka łuska i zniechęcało mnie to do dalszego smarowania....
Dermatolog mówiła że to dlatego, że nie natłuszczam głowy po smarowaniu...stąd moje pytanie o te natłuszczanie... Mam długie włosy, więc nie jest to dla mnie takie proste..ponieważ zaraz mam całe włosy zatłuszczone...

Łuszczycę mam od jakichś 5... może 6 lat... i dopiero teraz dała mi tak popalić, że musze coś z tym zrobić...

Niestety sytuacja wyglada tak ze albo leczenie albo ....piekne włosy....nie da sie tego pogodzic...nie kojarze czy ktos tu stosował cygnoline w masci (nazywa sie to pomada cygnolinowa)na głowe-taka wersje stosuje sie w szpitalu,smaruje sie i przez tydzien sie nie zmywa tylko dosmarowywyje.Za mało danych podajesz odnosnie swojej cygnoliny...w jakie postaci,stezenie i jak lekarz kazał ci stosowac.Generalnie na głowe zawsze proponuje cygnoline w płynie o.15% lub 0.15%,ały zdjac łuske masc siarkowo-salicylowa lub papke drozdzowa.Spokojnie tez przeanalizuj temat :
http://luszczyca.info/pri...9449c41f53c2dfa

Ps.Ciesze sie ze poniektorzy wogole cos zaczęli kojarzyc oprocz żubrowki :wow:

ewa49 

Wysłany: Wto Mar 29, 2011 9:18 am   

niektorym pozoztaje tylko pomarzyc ...o zubrowce :mrgreen:

szater 

Wysłany: Wto Mar 29, 2011 9:32 am   

...och nie wiedzialam :wow: ....to wspołczuje serdecznie :tuli: ale takie jest zycie :mrgreen:
od lat nie pije bo...nie chce ale chciec i nie móc nawet pomarzyc....faktycznie bol....ale moze lepiej jak tak silnie scisnie ...ksiazki poczytac...podobno dobra alternatywa...od lat stosuje....działa :brawo:

No ale tu temat o cygnolinie nie zasmiecajmy.... :mrgreen:

Ewela28 
Ewela30

Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 11:44 pm   

Witajcie :mrgreen: Ja walczę ze skórą głowy teraz mojej córci.Te czerwone plamy cholera jasna jak się ich pozbyć.Biedna moja gwiazda ciągle w kucyku musi chodzić bo widać :zly:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 11:46 am   

Ewela a co stosowałaś już u małej? bo możliwości troszkę tu na forumku, już zapodanych zostało. Poczytaj może troszkę i jak będziesz miała konkretne pytania....wal. Pozdrawiam :grin:

madera 
madera

Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 9:06 pm   

Jestem bezradna.Dawno mnie tu było, bo wszystko szło dobrze, tak szło. Stosuję cygnolinę od połowy lutego, a więc 2 miesiące. Przez ostatnie tygodnie smarowałam już tylko kilka chorych miejsc (a nie kilkanaście) i było lepiej, jednak od kilku dni strasznie mnie sypie w dwóch miejscach i nie wiem co mam robić;/ Trzymam cygnolinę (0,5) przez 30 min, ale to nic nie daje..
Zastanawiam się co może powodować nagłe sypanie, czy to, że znów jest zimno, czy to, że jestem przed okresem, a może to, że właśnie skończyłam pić pierwszą buteleczkę betasolu? Może zachodzi detoks i wywala mnie właśnie w tych miejscach, które mam od dawna i które, były szprycowane sterydami i są najsłabsze.(pozostałe miejsca są już gładkie i wracają do koloru skóry zdrowej)
Nie wiem co mam robić, niestety nie udało mi się umówić do lekarza przed świętami, a więc jeszcze sporo czasu.
Jakaś cenna wskazówka?:)

madera 
madera

Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:13 pm   

dodam jeszcze, że zaczęłam chodzić na fitnes.. ale sport chyba pomaga w leczeniu ł.:>

andrzej 
andrzej

Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:20 pm   

witajcie .zauważyłem że zmiany na skórze robią się zawsze wtych samych miejscach jak znikną to za jakiś czas znowu wracają wtym samym miejscu ,co o tym sądzicie... :hmm: miłej nocki...

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 11:34 pm   

Madera najważniejsze chłodne spojrzenie, bez ekscytacji. ... proszę już to przecież umiesz :brawo:
Wiosna to najgorszy okres dla łuszczyków, wszystkich sypie. Czyli u Ciebie, żadna tam nowość. Organizm zimą wyniszczony ździebko: wypłukane wit., minerały, mało słoneczka; ogólnie słabsza kondycja jego, to i sypie.
Ja bym poleciała dalej tak: zwiększyć czas trzymania cygnoliny na skórze- ja trzymałam do 2h., tak tu polecamy i obserwować; jeżeli brak reakcji skóry>zwiększyć stężenie cygnoliny do 0,75%.

Tak, wysypy mogą być reakcją na oczyszczanie organizmu przez Betasol.

Tak, ruch sprzyja leczeniu. Podczas niego wypacasz toksyny i odkwaszasz się. Pozostałabym na tej drodze.

Andrzej też tak mam, ja to wiążę ze zniszczonym- mazidła wszelkie, "płaszczem" naszej skóry+uszkodzone przez nie, naczynka krwionośne. Najgorzej mam na łokciach, tam pięknie załatwiłam sobie skórkę sterydem :zly:

robo 

Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 9:42 am   

...eh ,własnie jestem wsciekły jak ....nie powiem co !! Wysypało mi łapska tak ,ze nie moge sobie z tym poradzic :(
zawsze miałem tylko na okciach a teraz na nich jest mało co a wysyp mam na przednich stronach łap od bicepsa do dłoni ....i jeszcze swedzi !!

polewam :drink: ale nic nie daje tylko mała ulga i znowu kiepsko ... :evil:

Paweł 

Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 5:24 pm   

andrzej napisał/a:
witajcie .zauważyłem że zmiany na skórze robią się zawsze wtych samych miejscach jak znikną to za jakiś czas znowu wracają wtym samym miejscu ,co o tym sądzicie... :hmm: miłej nocki...

Mi pojawia się w tym samym miejscu jak nie do końca zaleczę sobie. A tak to zawsze wyskakuje w innych miejscach, jakby szukała miejsca, gdzie jeszcze nie była.

robo 

Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 11:26 pm   

Paweł napisał/a:
andrzej napisał/a:

Mi pojawia się w tym samym miejscu jak nie do końca zaleczę sobie. A tak to zawsze wyskakuje w innych miejscach, jakby szukała miejsca, gdzie jeszcze nie była.

- dokładnie :(

saba_yo 
TRANCE 4ever :)

Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 11:59 pm   

a ja mam takie 1 magiczne miejsce na plecach na prawej nerce gdzie zawsze mam krostke :P tam mi wyskoczyła 1wszy raz w zyciu pani Ł i zawsze jak zniknie to za jakiś czas w tym samym miejscu sie pokaże xd

Otworzę plażę łuszczyków :D

Odpowiedz do tematu