Generalnie, to na urlopik mi już czas, oj czas. Zwidy miewać zaczynam, czytam ponownie i nadal je widzę. Na oddech czas mi....obowiązkowo. Zawsze to lepsze, niż psychiatra
luke123
Wysłany: Sro Sie 17, 2011 2:39 pm
nnoo ja sie kuruje i widze jakąś poprawe jednak w tym bałaganie maści witamin i naswietlen nie wiem dlaczego zaczerwienienie znika, choć pomału. (co najlepiej pomaga)
Ogólnie dalej chodze na palcach, już sąsiadki sie krzywo patrzą... mam chomika w kieszeni i nie chce go zbudzić
pozdrawiam i dziekuje za rady
_________________ luke123
"Nie ufaj uczciwym. Nieuczciwi zawsze są nieuczciwi. Mówię uczciwie"
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 17, 2011 2:56 pm
Cieszę się Luke, ważne, że do przodu. Jeszcze dzień, jeszcze dwa i rozgryzę Twoje poczucie humorku Wtedy, to dopiero będzie bal
luke123
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 10:56 am
wróciłem tutaj więc sie pogorszyło. To mój temat to sobie bede pisał moją historię choroby .
Pogorszyło sie ostatni z tą moją łuszczycą więc poszedłem do lekarza "domowego", przepisał mu Dermovate.
3 x dziennie smarować... Wczoraj smarowałem 3x od 16:00 do 24:00. Oszczednie ale dokładnie i dziś już widze bardzo mocną poprawe.
Przez ostatnie dni, stopy mi gniły, jesli udało sie dobrze nasmarować to z łusek robił się korzuch jak ba budyniu....
Za to po kapieli, wstałem rano i stopy miałem drewniane. Wiedziałem że jak na nich stane to mi pęknie na pół jak dywan na mrozie.
1 rok męki z chorymi stopami. 600 godzin w aucie i 200godzin w domu w 1 msc. (ciezarówka). A tu 14h Dermovate i znaczna poprawa.
Tak szczerze to mi mieśnie zanikają na nogach i wszedzie kupiłem sobie rolki ale niestety nie da rady na nich jezdzić.
zobaczymy co bedzie z tą kuracją Dermowate.
Do dziś stosowałem masc NITROFURGAZON ( nie wiem jak ona leczy, jednak ma swietną konsystencję ?? do smarowania, swietnie natłuszcza i kosztuje od 6-8 zł ... około 7 masci po 25g.
Mam też "buskie spa siarczkowe" ale wszystko co z siarką ma na celu usunąć łuske a ja nie mam z tym problemu więc nie uzywam. Ogólnie usuniecie łuski w kąpieli wiąze sie z mocnymi bólami na nast. dzien
Kupowałem też LINOMAG, jednak droższy i wydaje mi sie że nie każda tubka z apteki ma swoją zawartość.
moje stopy lubią gorącą wode... jadnak strasznie schną po takiej kuracji. Ogólnie cikepłe powietrze powoduje schnięcie, gdzies czytałem tutaj.
noo.. to sie spisałem żałuje ze tej łuszczycy nie mam w wygodniejszym miejscu.
pozdr. Łukasz
Na stopy jeśli mogę polecam epikrem po takiej gorącej kąpieli jaką lubisz świetnie zmiękcza naskórek natłuszcza i likwiduje swędzenie jeśli takowe jest koszt jakieś 10 zł pudełeczko.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
luke123
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 12:28 pm
kąpiel.... po kapieli to chyba dobry pomysł żeby sie smarować MAGICZNYMI maściami, bo wpija bardzo szybko...
a jak nie nasmaruje to łuska zamienia sie w pineski
Miałam podobnie i to mi pomagało skóra po tym nie pęka,nie jest to magiczna maść a zwyczajna z apteki ale działa magicznie(jest bez recepty)
Poczytałam twoje wcześniejsze wpisy i dorzucę jeszcze żel z żywokostu a przy poceniu nóg moczenie w szałwii to samo działa na dłonie.
Przy takiej skorupie na stopach można nie zauważyć że się ma buty na nogach bo się ich nie czuje
luke123
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 1:08 pm
jasne... odchodzi ta skórka jak farba na moim fiacie uwielbiam ją zrywać. a pod spodem taka biała odparzona skórka z 5 malutkimi głebokimi perfect dziurkami. Mają twarz rosiczki.
epikrem, żel z żywokostu sobie zapisze, dziekuje
http://www.gorvita.com.pl/el_z_ywokostem.html
Zel taki tych innych nie stosowałam to nie wiem jak działają
puma................... rokitnik u mnie nie działał tak jak powinien tzn tak jak ma zalecenia
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:00 pm
Jak masz dużą i twardą łuskę to w ciągu jednego dnia lub dwóch pozbędziesz się jej okladami z zieonej herbaty, o których tu już była mowa
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:18 pm
Łukasz witam Cię ponownie Gdzieś Ty bywał, jak Ciebie nie było?
Maści zakupione, czekają, ale namiarów brak. Tamte poszły w kosmos. Dawaj tu albo tam
luke123
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:31 pm
jas_17 ja ogólnie jestem mało dostepny w sieci i rzadko w domu. Tutaj przychodze tylko jak jest bardzo źle ))
Podaj mi numer konta i kwotę na maila ( widoczek@gmail.com) Namiary będą w przelewie. Moze masz elektroniczne konto... czy tam jak .
Tak sobie pomyślałem że fajnie by było napisać wszystkie maści ich zastosowanie w jednym poście... Czyli te do nawilżania, leczenia, wskazania i przeciw.
czyli np. epikrem, linomag, olej'e, itd. podzielić na grupy, bo własnie biegam po forum i spisuje wszystkie specyfiki, i chyba sobie musze w zeszycie cos takiego zrobic bo zapomne
ale pomysł jest przedni ! przyznajcie miłe Niewiasty
przyznajemy luke i nawet ma byc zrealizowany - nie tylko takie mascie ale ogolnei poszczegolne leki tylko troche z tym bedzie zajecia
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
luke123
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:43 pm
daro nie mam w zasadzie problemu z łuską... ona chyba po prostu musi być. (mogę jej sie pozbyć w kąpieli lub rozmoczyć do postaci błota linomagiem lub olejem).
jednak pod luską pozostaje takie czerwoniutkie ciałko co mi coś w zasadzie przypomina ale nie będe sie wypowiadał bo to nie forum erotyczne ... i okropnie boli. Wieć doszedłem sam do wniosku ze łuska musi być.. odrywam tylko te łuski które sterczą i będą tworzyć gwozdzia po kąpieli lub nad ranem.
Musze Wam przyznać że to potrafi niesamowicie swędzieć, kłóć. Nawet podejrzewam że łazi po pokoju jak śpie
kolor czerwony stopy = tragedia
kolor buraczkowy stopy = tragedia tragedia.
jak dotykam palcem i nie pojawia sie nic białego = tragedia
dziś dotykam i pojawia sie kolor biały, bo wczoraj i przed wogóle
ogólnie mi cos wyskoczyło na buzce ale to moze nie luszczyca... wygniotłem sobie syfki 2 tygodnie temu i one do dzis sobie coś tam dziwnie.. a pies to trącał
pozdrawiam
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 3:46 pm
Luke namiary na gada albo na PW O reszcie pogadamy potem. Tylko taki kierunek jest możliwy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum