cześć Iwonko przeczytałam twój post na temat papki drożdzowej a też ja stosuje od jakiś dwóch tygodni i jestem bardzo zadowolona ale jeszcze niestosowałam sody oczyszczonej jak mogła byś mi napisać na jakiej zasadzie pomaga Tobie ta soda oczyszvczona to bym była bardzo wdzieczna za taką informacje pozdrawiam
na innym forum ktos zapromnowal i zaczelam polewac wlosy nie wiem na jakiej zasadzie to dziala,ale soda ma duze wlasciwosci oczyszczajace mam wrazenie ze zmniejszaja sie strupuki i mniej swedzi na oczatku sie syalo ale treraz jakos mniej mam tej luski srubuj naewno nie zaszkodzi pozdrawiam
hej a jak sie robi ta papke?? ile ja trzymac na glowie? o co chodzi z ta woda?? kiedy polewac? ile polewac? co to jest? tylko woda i sól.?? co ile polewac? po kazdym umyciu? prosze o wiecej informacji bo ja nie znam tych sposobów
papka zdrozdzy pol koski lyzka oliwy z oliwek lub rycynowego sok z polowki cytryny mieszasz wszystko i nakladasz na glowe przykrywasz jednorazowka i recznikiem i trzy godzinki z tym chodzisz
sode oczyszczona rozuszczam w szklance letniej wody i o umyciu szamponem polewam glowe i ze 2Omin trzymam pod recznikiem otem nakladam odzywke zwykla i splukuje n o i tyle mozna srobowac nie zaszkodzi luska o tej sodzie fajnie schodzi co dwa lub trzy dni stosuj
Musisz sprawdzić jak będzie na ciebie działać. Ja na początku smarowałam 2 razy w tygodniu, potem wystarczył raz i trzymałam (jak dobrze pamiętam) 2 godziny. Musisz poświęcić trochę czasu, nic nie zniknie od razu.
Witam wszystkich gorąco
przeczytałam wiele waszych postów na temat szamponu na głowe wybrałam jeden z najczęściej opisywanych przez Was niewiem czy dobrze zrobiłam ale zakupiłam szampon freederm tar strasznie śmierdzi ale mam nadzieje że uzyskam jakikolwiek efekt . głowe tym szamponem umyłam już dwa razy niewiem czy mogę powiedzieć że widze poprawe łuska na głowie zmniejszyła sie i już mnie tak nieswedzi jeżeli ktoś z was uzywał tego szamponu i może mi opisać swoją kuracje tym szamponem to była bym bardzo wdzieczna pozdrawiam wszystkich .........
jejku jaka ta choroba jest uciazliwa Ja nie mam czasu na takie rzeczy, siedzienie z tym w domu na glowie Jezussss ja nie wiem czy dam sobie rade. Juz nie wytrzymuje.
jejku jaka ta choroba jest uciazliwa Ja nie mam czasu na takie rzeczy, siedzienie z tym w domu na glowie Jezussss ja nie wiem czy dam sobie rade. Juz nie wytrzymuje.
moja kuracja głowy skończyłasie pomyślnie najpierw nakładałam papke z drożdży potem gdy myłam piling z soli a na końcu myłam szamponem Fredeerm tar i powiem wam ze nieraz miałam dni złamania że nic nieschodzi ale po tej kuracji mi naprawde pomogła łuski niemam może gdzieniegdzie jeszcze mi pozostała ale w niewielkich rozmiarach niemam porównnia do tego co miałam na głowie wiem że to pochłania dużo czasu ale naprawde warto życze udanej kuracji
śmieszka...no niestety ale musisz znależc czas na posiedzienie z tym na glowie choćby ze 2 godz , moze byc przed pójsciem spac .. nie mow mi ze nie ma cie caly dzień w domu i nie masz czasu dla siebie, ja tez jestem zprcowana ale ten jeden dzień na zrobienie kuracji musi sie znalezc , w końcu nie tylko praca czlowiek zyje..... a jesli nie znajdziesz czasu na papke to pozostaje ci tylko steryd !!!!
Droga Gosiu
Moja kuracja trwała przez jakiś miesiąc nadal stosuje papke i ten szampon kyóry opisałam wcześniej naprawde jest poprawa trzeba troche z tym posiedzieć jest to męczące ale naprawde warto i polecam .pozdrawiam i miłej kuracji życzę ............
Ja z kolei używałam preparatu psoriasis overnight treatment - zawiera 3% kwasu salicylowego - taki bezzapachowy złuszczający żel. W tym samym czasie, tak przez ok miesiąc stosowałam szampon neutrogena T Sal ( 2x20 min codziennie) Po miesiącu zaczęłam stosować cocois (tylko że na dłuższy czas niż zalecają - czasem na całą noc) Oczywiście szampon redwin, polytar i neutrogena t gel. Kuracja trwała tak około 2,5 miesiąca, ale zeszło wszystko. Na głowie nie mam już żadnej zmiany od około 8 miesięcy. Jeśli poczuję swędzenie to w tym miejscu nakładam cocois, sięgam po polytar i jak na chwilkę obecną działa.
witam nie stosujcie szamponu NERIL bo to nie pomaga a wręcz szkodzi a dodatkiem do tego jest woda z chlorem mycie głowy w takiej wodzie to sama przyjemność jestem aktualnie w anglii a tu do wody nie żałują chloru
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum