Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki szampon na łuszczyce skóry głowy?
Autor Wiadomość
Blanka 

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 6:34 pm   

cześć Iwonko przeczytałam twój post na temat papki drożdzowej a też ja stosuje od jakiś dwóch tygodni i jestem bardzo zadowolona :grin: ale jeszcze niestosowałam sody oczyszczonej jak mogła byś mi napisać na jakiej zasadzie pomaga Tobie ta soda oczyszvczona to bym była bardzo wdzieczna za taką informacje :smile: pozdrawiam

iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 8:39 pm   

witaj :wink:

na innym forum ktos zapromnowal i zaczelam polewac wlosy nie wiem na jakiej zasadzie to dziala,ale soda ma duze wlasciwosci oczyszczajace mam wrazenie ze zmniejszaja sie strupuki i mniej swedzi na oczatku sie syalo ale treraz jakos mniej mam tej luski srubuj naewno nie zaszkodzi :grin: pozdrawiam :lol:

iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 8:41 pm   

sorki za bledy ale ta klawiatura mnie wkurza :sad:

smieszka001

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 8:45 pm   

hej :wink: a jak sie robi ta papke?? ile ja trzymac na glowie? o co chodzi z ta woda?? kiedy polewac? ile polewac? co to jest? tylko woda i sól.?? co ile polewac? po kazdym umyciu? prosze o wiecej informacji bo ja nie znam tych sposobów :neutral:

iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 12:15 pm   

papka zdrozdzy pol koski lyzka oliwy z oliwek lub rycynowego sok z polowki cytryny mieszasz wszystko i nakladasz na glowe przykrywasz jednorazowka i recznikiem i trzy godzinki z tym chodzisz

sode oczyszczona rozuszczam w szklance letniej wody i o umyciu szamponem polewam glowe i ze 2Omin trzymam pod recznikiem otem nakladam odzywke zwykla i splukuje :lol: n o i tyle :wink: mozna srobowac nie zaszkodzi luska o tej sodzie fajnie schodzi co dwa lub trzy dni stosuj

nutka 

Wysłany: Nie Mar 30, 2008 10:12 pm   

Musisz sprawdzić jak będzie na ciebie działać. Ja na początku smarowałam 2 razy w tygodniu, potem wystarczył raz i trzymałam (jak dobrze pamiętam) 2 godziny. Musisz poświęcić trochę czasu, nic nie zniknie od razu.

Blanka 

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 10:59 am   

Witam wszystkich gorąco :wink:
przeczytałam wiele waszych postów na temat szamponu na głowe wybrałam jeden z najczęściej opisywanych przez Was :grin: niewiem czy dobrze zrobiłam ale zakupiłam szampon freederm tar strasznie śmierdzi ale mam nadzieje że uzyskam jakikolwiek efekt . głowe tym szamponem umyłam już dwa razy niewiem czy mogę powiedzieć że widze poprawe :roll: łuska na głowie zmniejszyła sie i już mnie tak nieswedzi jeżeli ktoś z was uzywał tego szamponu i może mi opisać swoją kuracje tym szamponem to była bym bardzo wdzieczna :smile: pozdrawiam wszystkich .........

smieszka001

Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 12:05 pm   

jejku jaka ta choroba jest uciazliwa :neutral: Ja nie mam czasu na takie rzeczy, siedzienie z tym w domu na glowie :neutral: Jezussss ja nie wiem czy dam sobie rade. Juz nie wytrzymuje. :cry:

nutka 

Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 6:27 pm   

smieszka001 napisał/a:
jejku jaka ta choroba jest uciazliwa :neutral: Ja nie mam czasu na takie rzeczy, siedzienie z tym w domu na glowie :neutral: Jezussss ja nie wiem czy dam sobie rade. Juz nie wytrzymuje. :cry:

Niestety jest... i będzie.

Blanka 

Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 12:01 pm   

moja kuracja głowy skończyłasie pomyślnie :wink: najpierw nakładałam papke z drożdży potem gdy myłam piling z soli a na końcu myłam szamponem Fredeerm tar i powiem wam ze nieraz miałam dni złamania że nic nieschodzi ale po tej kuracji mi naprawde pomogła łuski niemam może gdzieniegdzie jeszcze mi pozostała ale w niewielkich rozmiarach niemam porównnia do tego co miałam na głowie :grin: wiem że to pochłania dużo czasu ale naprawde warto :wink: życze udanej kuracji

Gośka81 
Gośka81

Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 12:24 pm   

Blanka, mam pytanko, ile Twoja kuracja trwała?

EWaa

Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 1:26 pm   

śmieszka...no niestety ale musisz znależc czas na posiedzienie z tym na glowie choćby ze 2 godz , moze byc przed pójsciem spac .. nie mow mi ze nie ma cie caly dzień w domu i nie masz czasu dla siebie, ja tez jestem zprcowana ale ten jeden dzień na zrobienie kuracji musi sie znalezc , w końcu nie tylko praca czlowiek zyje..... a jesli nie znajdziesz czasu na papke to pozostaje ci tylko steryd !!!!

Blanka 

Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 2:19 pm   

Droga Gosiu
Moja kuracja trwała przez jakiś miesiąc nadal stosuje papke i ten szampon kyóry opisałam wcześniej naprawde jest poprawa trzeba troche z tym posiedzieć jest to męczące ale naprawde warto i polecam .pozdrawiam i miłej kuracji życzę ............ :wink:

wolf_shadow

Wysłany: Sob Maj 31, 2008 12:01 am   

Ja z kolei używałam preparatu psoriasis overnight treatment - zawiera 3% kwasu salicylowego - taki bezzapachowy złuszczający żel. W tym samym czasie, tak przez ok miesiąc stosowałam szampon neutrogena T Sal ( 2x20 min codziennie) Po miesiącu zaczęłam stosować cocois (tylko że na dłuższy czas niż zalecają - czasem na całą noc) Oczywiście szampon redwin, polytar i neutrogena t gel. Kuracja trwała tak około 2,5 miesiąca, ale zeszło wszystko. Na głowie nie mam już żadnej zmiany od około 8 miesięcy. Jeśli poczuję swędzenie to w tym miejscu nakładam cocois, sięgam po polytar i jak na chwilkę obecną działa.

sylwek 
sylwek

Wysłany: Sob Cze 07, 2008 3:06 pm   

witam nie stosujcie szamponu NERIL bo to nie pomaga a wręcz szkodzi a dodatkiem do tego jest woda z chlorem mycie głowy w takiej wodzie to sama przyjemność :cry: jestem aktualnie w anglii a tu do wody nie żałują chloru :cry:

Odpowiedz do tematu