Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
LENUSIA:) i nasza wspólna choroba....
Autor Wiadomość
basia44 

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 8:32 am   

Agusek żywokostowy żel dawałam u siebie na całe ciało nie tylko gdzie zmiany były on regeneruje naskórek i nawilża nie jest typowy na łuszczyce ale świetnie też likwiduje stany zapalne nie spotkałam się z tym żeby kogoś uczulił no ale u nas nigdy nic nie wiadomo
Jak szczypie po nim lub coś w tym rodzaju wtedy on niekonieczny
Napewno jest bezpieczniejszy jak inne leki typu cygnolina czy dziękcie
A miałam bardzo zaawansowane zmiany jak twoja mała
co prawda jestem dorosła ale wszelkie mazidła muszę stosować tak jak u dzieci inaczej skutek odwrotny

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 8:38 am   

basiu, ja wiem :) ja tylko po swoich doświadczeniach na wrażliwej skórze Alutka wolę już innym mamom i dzieciom oszczędzić i bólu, i rozczarowania :*

Ewelka32 

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 8:47 am   

Agusek :* SZACUN WIELKI DLA WAS!!!!!!!!1Boże biedna ta malutka Twoja,naprawdę.Podziwiam Cię za siłe którą masz w sobie!!!!!!!!!! :* :brawo: Lenka ma na całej głowie,nie ma na niej miejsca wolnego,czystego.Na ciele to ma 3 zmiany nie dużej wielkości.Najbardziej jednak skupiam sie na tej główce.

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 9:03 am   

jesli chcesz skorzystac z naszego doświadczenia - TYLKO emolium do suchej skóry głowy 2x dziennie. jeśli gdzieś ma grubą skorupę - 2x w tyg na 3h nałóż tam squamax, potem zmyj szamponem emolium i natychmiast nasmaruj preparatem do suchej skóry głowy.

czy żywokost nie uczula - spróbuj za uszami. Tam jest najdelikatniejsza skóra i po góra 2 dniach będziesz wiedziała :wink:

Ewelka32 

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 10:40 am   

Agusiek dasz linka który to dokładnie ten emolium:)Dzięki

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 10:54 am   

http://www.emolium.pl/pro...skore_glowy,23/

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 12:32 pm   

zapomniałam powiedzieć, ze my ratowałyśmy się od środka - olej z wiesiołka w kapsułkach i tran. BARDZO ważna jest suplementacja tych tłuszczy, wtedy organizm ma z czego czerpać i próbować sobie radzić "od środka".

torcidaksg

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 12:48 pm   

Lenka napisał/a:
boję się na jesień, bo wiadomo co to za pora dla łuszczyków,

Prezpraszam że w tym temacie piszę ale o co chodzi z tą jesienią, że to pora dla łuszczyków.Bo właśnie zauwazyłem że mi też łuszczyca wychodzi jesienią, rok temu się zaczęło, minęło po 3 miesiącach a teraz znów wychodzą jakię plamki.

szater 

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 12:56 pm   

nalezy wspomniec tez o tym ze Alusia była leczona takze farmakologicznie MTX,cyklosporyna i chyba neotigason...tak cos kojarze :mrgreen:

basia44 

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 1:03 pm   

torcidaksg napisał/a:
Lenka napisał/a:
boję się na jesień, bo wiadomo co to za pora dla łuszczyków,

Prezpraszam że w tym temacie piszę ale o co chodzi z tą jesienią, że to pora dla łuszczyków.Bo właśnie zauwazyłem że mi też łuszczyca wychodzi jesienią, rok temu się zaczęło, minęło po 3 miesiącach a teraz znów wychodzą jakię plamki.

powietrze bardziej wilgotne zmienne pogody itp mają niemały wpływ na wysypy jak i zresztą wiosna

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 1:09 pm   

szater napisał/a:
nalezy wspomniec tez o tym ze Alusia była leczona takze farmakologicznie MTX,cyklosporyna i chyba neotigason...tak cos kojarze :mrgreen:

o Humirze nie wspominając;)

a jesien to też mniejsza ekspozycja na słoneczko... u nas akurat słoneczko działa cuda, i jak tylko wiosną s pokazuje to Ala wskakuje w krótkie rękawy i nogawice i "leczymy" słonkiem :)

szater 

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 2:52 pm   

oj a pamietam takie lato gdy Alusia musiała od słonka byc chroniona :sad: ale dzielna dziewczynka dawała sobie doskonale rade chociaz nam stojacym z boku,dorosłym-chorym serce sie kroiło....super dziewczynka,super matki...dlatego własnie tak wazna jest prawidłowa postawa matki...to ona powinna prowadzic dziecko bezpiecznie i nauczyc akceptacji choroby i niekiedy strasznych jej etapów....
Sciskam was wszystkie trzy Alusie,Emilke i ciebie Agnieszko Wielka :tuli:

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 3:43 pm   

Krysiu :oops:

to było wyjątkowe lato i wyjątkowe leczenie, ogólnie słonko naszym przyjacielem jest :mrgreen:

Ewelka32 

Wysłany: Sro Paź 24, 2012 9:22 am   

Głowa Lenki jest czerwona,czoło również ale myślę że to normalne w leczeniu.Wiem po sobie że zmiany są w pewnym etapie czerwone później bledną po mału.Leczę żelem z żywokostu i witaminą A tak jak radziłyście.

Głowa.JPG
Plik ściągnięto 11025 raz(y) 60.49 KB

Ewelka32 

Wysłany: Sro Paź 24, 2012 9:25 am   

I tu

głowa2.JPG
Plik ściągnięto 11024 raz(y) 41.1 KB

Odpowiedz do tematu