Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Coś odemnie :)
Autor Wiadomość
tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 3:35 pm   

ok ok ;) ja ogolnie nigdy nie korzystalam z diet - jem to co lubie i co mi nie szkodzi ;)

Graudenz 

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 4:12 pm   

No ja wlasnie jestem na etapie w ktorym chce sie dowiedziec co powoduje wysypy, co szkodzi, a co nie. Wczoraj bedac w sklepie zdenerwowalo mnie jedno. Chcialem sobie kupic sok marchwiowy(nazwa "JustFit" heh...), patrze na etykiete a tam barwniki i konserwanty. Pomyslalem, ze z kaluzy pic nie bede :D Matka zalatwi mi sokowirowke, co to za problem obrac jablko,2 marchewki i miec swiezy, zdrowy sok.

szater 

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 4:14 pm   

ja podczas chemii byłam na diecie watrobowej,cięzko było i jak zwykle jak tylko człowiek czegos nie moze zjesc to zaraz,natychmiast mu sie tego chce.....ale jak sie ma konkretny cel to wszystko sie zrobi aby go osiągnąc.....

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 5:12 pm   

Też bardzo długo byłam na diecie wątrobowej. Powiem, że działa, bo jest naprawdę lekkostrawna i niskotłuszczowa. W zasadzie można jeść wszystko oby z niską zawartością tłuszczu.
http://pl.wikipedia.org/w...m_t%C5%82uszczu

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

Graudenz 

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 9:16 pm   

Wrocilem od lekarza. Po obejrzeniu moich wynikow badan, byl w szoku, zreszta ja tez :) Moja watroba jest prawie podrecznikowa, tak samo reszta badan wyszla bardzo dobrze. Powinienem sie cieszyc, ale teraz juz nie mam nawet pomyslu co powoduje wysypy. Wychodzi na to ze dieta watrobowa jest mi wgl nie potrzebna, ale dieta pod luszczyce juz tak. Skierowal mnie do dietetyka. Powiedzialem tez o solarium i kazal mi chodzic 3 razy w tyg. Zobaczymy co z tego wyniknie.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 9:30 pm   

sprobuj go moze faktycznie namowic jeszcze na lampy ;) a skoro solarium ci pomaga to duzy plus - latwo dostepne - kapiele w soli na pewno pomagaja - mozesz jeszcze sprobowac dopasc slome owsiana - dziewczyny testowaly - ja nie - ale podobno tez ladnie pomaga
tak czy inaczej staraj sie zero srodkow konserwujacych i - to juz ja przetestowalam - jak jem jajka to jest lepiej... podejrzewam ze lecytyna i lizyna w nich zawarta dobrze robi na skore i pani luszczyca jej nie lubi ;)
ponizej troche na temat jajek ;)
http://www.wodr.konskowol...arz-&Itemid=128

basia44 

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 10:23 pm   

Tu mają do sprzedania słome
Cytat:
Re: Słoma owsiana
przez danopol 5 wrz 2012, o 14:44

Witam, mieszkam na wsi mam ekologiczna słomę mogę sprzedać kg słomy za 5 zł. Plus koszty przesyłki. Wiecej informacji pod e-mail noeminoemi23@o2.pl

a jajka
zawierają chyba też siarkę :grin:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 10:28 pm   

jajka duzo zawieraja ;)
a adres slomy przydatny :) chyba tez bym sie skusila ale moze blizej wiosny bo nie wiem gdzie toto moglabym trzymac ;) juz mam duuuzo soli z morza martwego...

basia44 

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 10:33 pm   

Znalazłam chętną do sprzedaży na innym forum i zaproponowałam ogłoszenie się na naszym forum dla chętnych bo był z tym problem a tam ponoć ekologiczna jest :lol: :lol:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 10:38 pm   

ciekawe ile mozna kupic najmniej ;) bo ja bym wyprobowala najpierw zanim bym kupila jakas wieksza ilosc... opinie sa dobre o tej slomie... trzeba podumac :)

basia44 

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 10:41 pm   

trzeba by było napisać do niej ale ilość chyba dowolna jak dobrze pamiętam

Graudenz 

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 11:01 pm   

Po kolei. Najpierw wyprubuje solarium i diete. Jak to nie zadziala to bede szukal dalej,w tym wasze propozycje. Do kapieli narazie stosuje te probki emuslji co dostalem i musze przyznac ze jest dobra. Plamy rozjasnily sie i nie mam juz takiego swadu. Jak bedzie tak dalej dobrze dzialac to bede ja stosowal.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 11:26 pm   

my nie namawiamy zebys z wszystkiego "korzystal" naraz ;)

Graudenz 

Wysłany: Sob Sty 12, 2013 2:16 pm   

Dzwonilem wczoraj do dietetyka. Wyjasnilem pani jaki mam problem, ona zapytala mnie czy wiem czego nie powinienem jesc... Wlasnie po to chcialem tam isc zeby sie tego dowiedziec. Zrezygnowalem z tego zwlaszcza ze porada kosztuje 140 zl! Mysle, ze poradze sobie sam, bede sie posilkowal ta strona:
http://www.vismaya-maitre...zczycy_cz2.html
Zaciekawilo mnie jedno co powiedzial mi lekarz: wiecie, ze eskimosi nie choruja na luszczyce? Jest tak dlatego, ze ich jadlospis jest obfity w ryby, foki, ogolnie pokarm z morz i oceanow. Dlatego chce jesc tyle ryb ile sie da :)
Wczoraj pierwszy raz od paru tygodni, gdy kladlem sie spac nie mialem okropnego swiadu. W koncu bez trudu zasnolem. To chyba dobry znak prawda?
Mam do was pytanie, matka ktora tez jest luszczykiem powiedziala mi ze mam smarowac cialo na dzien parafina. Czy to dobry pomysl? Co prawda skora jest na pare godzin ladnie natlusczona i parafina ma chyba jakies wlasciwosci zluszczajace, bo luska odpada po chwili. Parafina jest tania bo 3 zl za 100 g i starcza na pare dni, to jest jej glowna zaleta.

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Sob Sty 12, 2013 6:15 pm   

Jeśli chodzi o parafinę. Tak możesz, jeśli nie masz uczulenia. Dodawaj do kąpieli też. Ładnie natłuszcza. Super jest maść cholesterolowa z witaminami czy nawet zwykła maść witaminowa do natłuszczania. :)

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

Odpowiedz do tematu