Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Coś odemnie :)
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Sob Sty 12, 2013 6:30 pm   

na łuszczyce nie chorują też czarnoskórzy,Romowie i w przewazajacej czesci ludkowie w okolicach morza sródziemnego :razz: ...gdyby to było takie proste to dzisiaj wszyscy jedlibysmy tylko ryby i.....bylibysmy zdrowi :lol:

look 

Wysłany: Sob Sty 12, 2013 7:56 pm   

szater napisał/a:
na łuszczyce nie chorują też czarnoskórzy,Romowie i w przewazajacej czesci ludkowie w okolicach morza sródziemnego :razz: ...gdyby to było takie proste to dzisiaj wszyscy jedlibysmy tylko ryby i.....bylibysmy zdrowi :lol:

Kiedyś Eskimosi nie słyszeli o próchnicy, Japończycy o łuszczycy, teraz podobno coraz częściej chorują. Czarnoskórzy nie chorują na łuszczycę? A to ciekawe! Pozwól zacytuje: "Łuszczyca występuje na całym świecie - u wszystkich ras i we wszystkich klimatach. Szacuje się, że na łuszczycę choruje około 2% ludzi. Dosyć rzadko choroba występuje u Murzynów Afrykańskich, natomiast ostatnio obserwuje się silny wzrost zachorowań wśród Japończyków, co tłumaczy się zmianą stylu życia i środowiska."

Romowie? W sensie cygani? Przecież to nacja indyjska. Oni są po prostu genetycznie nastawieni na światło. Pzdr

szater 

Wysłany: Nie Sty 13, 2013 10:55 am   

mam przysposobionego przez Ojca brata ,pochodzi z Tanzanii,obecnie jest dr n med ginekolog-onkolog ,zainteresował sie łuszczycą własnie ze wzgledu na mnie i wyszukiwał gdzie ona moze sie pojawic i nie ma tej choroby wsród czarnoskórych zyjacych na swoich terenach,pojawia sie u rasy czarnej -emigrantów lub tych którzy prowadzą zachodni styl życia.jestem też z pochodzenia Romką....nikt ze strony mamy nie chorował,łuszczyca czy bielactwo nie wystepują u tej nacji.Podstawowym pożywieniem afrykanczyków i romów nie są ryby,raczej drób.Potwierdza sie tylko fakt że łuszczyca to dziwna choroba i nie ma zadnych reguł.....przez swoje czterdziesci pare lat choroby troszke potestowałam,poeksperymentowałam i....co mi sie wydawała ze znalazłam....to sie okazało ze przy nastepnym wysypie niekoniecznie działa....tak wiec walcze dalej.....jak mi sie chce,bo czasem już odpuszczam,pogodziłam sie ze tak musi byc i nie zamierzam tracic zycia na ciągłe szarpawki,zaakceptowałam to co jest i....moja łuszczyca zaakceptowała mnie :wink:

Graudenz 

Wysłany: Nie Sty 13, 2013 4:48 pm   

@Viximenne

Stosuje masc z witamina A zmieszana z alantanem plus i clotrimazolumem (idzie jezyk polamac na tych nazwach :D )

Mam do was pytanie: jakie ziola uzylibyscie do kapieli? Jutro ide do zielarskiego i wezme na sprobowanie.

basia44 

Wysłany: Nie Sty 13, 2013 6:03 pm   

A nie łatwiej jak chodzisz na solarkę kąpać się w soli i oleju??????????????
moja córka jest b.zadowolona z tych kąpieli
nigdy nie mam soli ani oleju w domu dzięki temu :lol: :lol:
każdy olej nadaje się do kąpieli u mnie najlepiej sprawdza się z pestek winogron i słonecznikowy a na wannę dodajesz tylko (3-4 łyżki)

Graudenz 

Wysłany: Nie Sty 13, 2013 6:37 pm   

Znaczy sie mam do kapieli emulsje. Ale chce skorzystac z tego, ze sa ferie i mam troche czasu wiec moge kapac sie 2 razy dziennie. Rano chcialbym robic kapiele w ziolach, a wieczorem w emulsji. Czytalem czy ze liscie brzozy i zielonej herbaty sa pomocne. Cos jeszcze byscie polecili?

szater 

Wysłany: Nie Sty 13, 2013 6:38 pm   

mój zestaw ziołowy to :

-szałwia
-rumianek
-siemie lniane
-płatki owsiane
-gałezie brzozy z listkami(to oczywiscie latem)

zawsze uzywam tylko ziól suszonych,nie w torebkach,platki owsiane-górskie,siemie lniane czasem miele,jak mam wrzucam tez wiesiołek,czasem miete pieprzowa.

Graudenz 

Wysłany: Nie Sty 13, 2013 6:56 pm   

Zobaczymy jak jutro bedzie z cenami. Co do wiesiolka, to lekarz przepisal mi Oeparol. Fajnie, ze jest cos co dziala "od srodka". Nie zawsze mam czas i okolicznosci do tego by byc wysmarowany czym kolwiek.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Sty 13, 2013 7:09 pm   

ee,graudenz,a moze bys tak uzywal polskiej nazwy naszego miasta? :twisted: o ilke oczywiscie o to miasto chodzi :razz:

Graudenz 

Wysłany: Nie Sty 13, 2013 7:12 pm   

Hehe wiedzialem ze ktos to rozkmini :) interesuje sie historia i lubie takie ciekawostki :)

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Sty 13, 2013 7:15 pm   

tyle,ze to nie ciekawostka,to zniemczona nazwa z czasow okupacji(jak zapewene wiesz) a czesem tez uzywaja jej nasi rodacy,ktorzy na pol roku wyjechali dorobic do niemiec i zapomnieli polskiego jezyka

Graudenz 

Wysłany: Nie Sty 13, 2013 10:44 pm   

@stary luszczyk

Kiedys ogladalismy z kolegami stare zdjecia i pocztowki Grudziadza, wszedzi bylo podpisane Graudenz dlatego zapamietalem ta nazwe. Czy tego chcesz czy nie, przez wiele lat tak wlasnie nazywalo sie nasze miasto, historii nie zmienisz :P

szater 

Wysłany: Pon Sty 14, 2013 10:07 am   

księciunio żadnej historii nie zmienia......nazwy różne były i takie pozostana,wiele nie budzi miłych skojarzen....ale co tam,my z Ksieciuniem nalezymy do epoki gdzie patriotyzmu nie trzeba było uczyc w szkole na lekcjach :razz: a wychowaniem dzieci zajmowali sie ....rodzice....dlatego spojrzenia nasze na niektóre sprawy....insze :hmm:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Sty 14, 2013 5:23 pm   

oo,czarownico,z ust mi to wyjelas :lol: :roll:

szater 

Wysłany: Pon Sty 14, 2013 7:57 pm   

:oops: nadal chwytam w lot ....twoje mysli....Ksieciuniu Ciemnosci :*

Odpowiedz do tematu