Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody naturalne- domowe
Autor Wiadomość
EWaa

Wysłany: Pią Paź 17, 2008 8:34 am   

Ja nie wierze w bioenergoterapełtów, ani w innych szamanow... mocz ręce w wywarze z liści zielonej herbaty, smaruj mascią na łuszczyce lub linomagiem( to nie steryd, w aptece ok 5-6zł), rób oklady tj. posmatuj ręce maścią i zawiń bandażem lub nałóż rekawiczki . Ręce goiłam ponad rok, bolały , swedziały, pękały aż do bólu, ale sie udalo:) tobie też sie uda:)

Ewela28 
Ewela30

Wysłany: Pią Paź 17, 2008 8:21 pm   

Mam nadzieję że się uda.Dziękuję za radę i życzę powodzenia wszystkim chorym na ł...

DrK 
DrK

Wysłany: Pią Paź 17, 2008 10:45 pm   

Witam mam pytanie ile kosztuje ta zielona herbata i jak to sie robi ??

EWaa

Wysłany: Sob Paź 18, 2008 11:28 am   

Kupujesz liściastą zielona herbate , zaparzasz i okładasz ręce liścmi , zawijasz, a koszt , to zalezy jakiej firmy , od 3-6 zl.

DrK 
DrK

Wysłany: Sro Paź 22, 2008 3:21 pm   

Czy stosował ktoś z was do kąpieli sól z morza martwego ??

emi.mk 

Wysłany: Sro Paź 22, 2008 3:39 pm   

Hej witajcie moi kochani!!!! Nie pisałam długo bo testowałam wasze metody,postanowiłam napisać dopiero jak się ;Ł;pozbędę na dłużej.A więc dziękuje Daro za posty o zielonej herbacie,i Ewaa tobie za wsparcie oraz krem garniera i papkę drożdżową.Dodatkowo dogadzałam sobie chodząc na solarkę,nie piję piwa (a tak mi go brak).Nie mam plam nie mam narazie żadnych ognisk(od lipca sssukces).Kochani cieszę się że jesteście i podziwiam was wszystkich na forum za siłe i determinację jaką macie.Napiszę jeszcze że kolana i łokcie smarowałam nowym garnierem czerwony w tubce""skóra skrajnie wysuszona łokcie,stopy i kolana'',JEST SUPER.POZDRAWIAM :grin:

DrK 
DrK

Wysłany: Sro Paź 22, 2008 7:03 pm   

Witam Cie emi.mk czy mogłabyś mi napisać pełną nazwę tego kremu Garniera ??

emi.mk 

Wysłany: Sro Paź 22, 2008 8:32 pm   

Witaj Drk owszem że ci napisze jakbym mogła inaczej,ten krem jest w tubce kupiłam go w rosmmanie.Na tubce jest napisane intensywna pielęgnacja suchej skóry oraz silnie skoncentrowany krem regenujący,przeciw zrogowaceniom,przeciw popękanej skórze z syropem z klonu+alantonina.Ja czytałam że syrop klonowy pomaga na nasze schorzenie,a że zwykły mi pomagał to skusiłam się na ten.Mi bardzo pomógł w połączeniu z innymi środkami o których napisałam.Zyczę ci aby tobie też zadziałał.I czytaj wszystkie posty napewno coś znajdziesz bo tu są ludzie bardzo doświadczeni w łagodzeniu naszej choroby i znają różne Srodki które warto przetestować.Pozdrawiam.Emi.

EWaa

Wysłany: Czw Paź 23, 2008 11:05 am   

Jak to dobrze poczytać, że komuś sie poprawiło:) oby tak dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):) Pokonamy to cholerstwo!!!

DrK 
DrK

Wysłany: Czw Paź 23, 2008 12:30 pm   

a gdzie kupowaliście tą zieloną herbatę liściastą ja wczoraj byłem we wszystkich aptekach w moim mieście i nigdzie nie dostałem tej herbaty same ekspresowe mi wciskali;/

emi.mk 

Wysłany: Czw Paź 23, 2008 3:43 pm   

Drk herbatę kupisz w każdym hipermarkecie tylko liśćiastą,zrób sobie okłady z tych liści zaparzonych.Ewaa napewno pokonamy tą chorobę,a jak twoje zdrówko :mrgreen:

EWaa

Wysłany: Pią Paź 24, 2008 11:19 am   

herbata jest w kazdym sklepie. U mnie jest dobrze, pozbyłam sie tego cholerstwa, chociaz mialam malutkie poczatki na lokciach ale profilaktycznie smaryje np. 3 dni cieniutko laticortem i jest spoko. Musimy wszyscy uzbroic sie teraz jesienia i zima w cierpliwosc .

DrK 
DrK

Wysłany: Pią Paź 24, 2008 9:18 pm   

Dziękuje wam za wszystkie wiadomości teraz czas sie rozprawić z nią :p pozdrawiam wszystkich napisze jak juz coś sie zmieni:)

DrK 
DrK

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 9:19 pm   

A jeszcze takie pytanie jedno do emi.mk ;p po jakim czasie zobaczyłaś ze zaczyna Ci znikać ? bo wiesz ja chodziłem na solarke ale pozniej wracała

daro 

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 7:44 am   

Po zielonje herbacie łuska zejdzie ci w ten sam dzień tylko trzymaj ją długo i owiń sobie te liście które nałożysz na zmiany folią i tzymaj długo - łuski napewno się pozbędziesz, później tylko nawilżaj czymś co na ciebie działa. :)

Odpowiedz do tematu