Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak unikać ciekawskich?
Autor Wiadomość
olaso 

Wysłany: Nie Lip 20, 2014 11:12 pm   

szater napisał/a:

Chorujesz 15 lat i nie zaakceptowałas choroby? :shock:

Tak. Niestety nie zaakceptowałam bo wciąż wierzę, że znajdzie się odpowiedni dla mnie specyfik, który chociaż na chwilę "zaleczy" te uciążliwe zmiany...już pomijając gapiących się ludzi (nieraz z odrazą, nieraz z wyrazami współczucia) ale najbardziej męczące są pewne ograniczenia. Wydawałoby się prozaiczne czynności takie jak odkręcanie nakrętki od butelki, czy składanie projektów bez obawy, że jak mocniej złapię to znowu pęknie mi dłoń i poleje się krew na gotowy projekt. Cieszę się, że Ty zaakceptowałaś i może kiedyś mi się uda.

szater napisał/a:

Chowanie,ukrywanie nie na wiele sie zda,trzeba nauczyć sie odpowiadac na takie pytania,ZGODNIE Z PRAWDĄ! bo przez takie wypowiedzi edukujesz ludzi,uswiadamiasz im co to za chorobo,innego już głupio nie zapytaja bo beda wiedzieli.

Z tymi frytkami to był żart - odpowiedziałam tak 2 razy w życiu! :) ale fakt, przez internet ciężko wychwycić sarkazm, tym bardziej, że jestem "nowa" na tym forum.

szater napisał/a:

Spróbuj zaufac ludziom ale tez i Ty zrób krok w kierunku tych nieswiadomych,pokaż im ze z łuszczycą mozna zyc,być nie zaleknionym kurczakiem ale radosna ,pozytywna kobieta.

To prawda. Mam problem z zaufaniem, ale pracuję nad tym. A zalęknionym kurczakiem stałam się jakieś 3 tygodnie temu gdy okrutnie mnie wysypało - będąc na leczeniu biologicznym nie mogę stosować innych metod leczniczych w tym żadnych maści! Między innymi dlatego w końcu postanowiłam się zarejestrować na forum, aby mieć możliwość porozmawiania, poradzenia się ludzi, którzy to przeżywali, przeżywają i/lub wiedzą jak poradzić sobie z pewnymi trudnościami.

basia44 

Wysłany: Pon Lip 21, 2014 6:24 am   

Tak jak napisałam wyżej moczenie dłonie czy stóp nie wejdzie w reakcje z biologicznym a pomóc sobie możesz
no chyba że podle-czając dłonie moczeniami zamażesz nieco obraz czy biologiczne działa czy natura

szater 

Wysłany: Pon Lip 21, 2014 7:55 am   

Pierwszą podstawowa sprawa jest akceptacja,to twój wkład w swoje własne leczenie,oczywiscie zrobisz jak bedziesz uwazała,ja podpowiadam to co daje najlepsze osiągniecia,pomaga w leczeniu a wiem to i z własnego doswiadczenia i z doswiadczenia setek ludzi ,których dane mi było poznac.

Nikt,nigdy i nigdzie nie napisał ,że jest to łatwe i proste ale...konieczne!W tej swojej ogromnej rodzinie łuszczyków wspieramy sie i owszem ale nie na zasadzie klepania po pleckach i mówienia ,ze bedzie dobrze ale podpowiadania jak osiagnąc cel i motywowania do dzialania! :mrgreen:

Znam bardzo wiele osob bedacych na leczeniu biologicznym,wszystkie one stosuja Dermokosmetyki,nawilzaja i natłuszczaja.Pani doktor dermatolog i reumatolog,bedace na spotkaniu w Toruniu,duzo mówiły o pielegnacji ciala podczas leczenia biologicznego.
Wiem tez własnie z tego wykładu iz łączone sa metody biologiczne z farmaceutycznymi,gdy leczenie tego wymaga.
gdy wiec zastosujesz kapiele w olejkach,soli czy bedziesz stosowała cos z nawilzania cczy natłuszczania to zmany ,nie beda takie uciążliwe, oczywiscie nie znikną ale nie beda bolesnie piękały.

Pozostaje mi życzyc duzo sił do walki,zdrowia i osiagniecia dobrych efektów :smile: jezeli mogę jeszcze cokolwiek podpowiedziec : spotkania biedronkowe to najlepsza i najprzyjemniejsza forma terapii,nauki i droga do uzyskania wiedzy. :tuli:

olaso 

Wysłany: Pon Lip 21, 2014 9:38 pm   

basia44 napisał/a:
Tak jak napisałam wyżej moczenie dłonie czy stóp nie wejdzie w reakcje z biologicznym a pomóc sobie możesz
no chyba że podle-czając dłonie moczeniami zamażesz nieco obraz czy biologiczne działa czy natura

szater napisał/a:

Nikt,nigdy i nigdzie nie napisał ,że jest to łatwe i proste ale...konieczne!W tej swojej ogromnej rodzinie łuszczyków wspieramy sie i owszem ale nie na zasadzie klepania po pleckach i mówienia ,ze bedzie dobrze ale podpowiadania jak osiagnąc cel i motywowania do dzialania! :mrgreen:

Nie oczekuję klepania po plecach i wiecznego przytakiwania. Kop w dupę zawsze jest potrzebny, gdy wymaga tego sytuacja. Tym bardziej, że często sama nie potrafię odpowiednio się zmotywować i potrzebuję kogoś kto mi powie: "kobieto! weź się ogarnij i nie dramatyzuj" ;) - także na takie słowa czekam!

szater napisał/a:

Znam bardzo wiele osob bedacych na leczeniu biologicznym,wszystkie one stosuja Dermokosmetyki,nawilzaja i natłuszczaja.[....]
gdy wiec zastosujesz kapiele w olejkach,soli czy bedziesz stosowała cos z nawilzania cczy natłuszczania to zmany ,nie beda takie uciążliwe, oczywiscie nie znikną ale nie beda bolesnie piękały.

Oczywiście. Od zawsze stosowałam kremy natłuszczające, nawilżające i robię kąpiele w olejkach, tylko problem obecnie jest taki, że dopiero uczę się jakich kremów bez recepty mogę używać, ponieważ w kwietniu dowiedziałam się, że bonusowo do łuszczycy jestem uczulona na nikiel, chrom, wanad, mentol, tiuramy, balsam peruwiański i generalnie detergenty, parabeny a także na testach okazało się, że uczulają mnie dziegcie drzewne, smoły drzewne i wszelkie mieszanki dziegci :/

szater napisał/a:

Pozostaje mi życzyc duzo sił do walki,zdrowia i osiagniecia dobrych efektów :smile: jezeli mogę jeszcze cokolwiek podpowiedziec : spotkania biedronkowe to najlepsza i najprzyjemniejsza forma terapii,nauki i droga do uzyskania wiedzy. :tuli:

No pewnie kiedyś w końcu pojawię się na takim spotkaniu! ;)

Karola

Wysłany: Pią Sie 01, 2014 8:52 am   

Polecam kosmetyki z Morza Martwego Dr Nona. Sprawdziłam na sobie pomagają.

szater 

Wysłany: Pią Sie 01, 2014 12:50 pm   

mało wiarygodne,nie ufamy spamerom :razz:

Odpowiedz do tematu