Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Co działa na Was i polecacie
Autor Wiadomość
ja1234567890 
pawlo

Wysłany: Sob Lut 21, 2009 12:58 pm   

ale morze napiszcie jak sie ty sama leczysz moje ciało jest pokryte w 70% plamkami pomocy!!!!!!!!! sam juz nie wiem co mam robic:(
:cry:

Paweł 

Wysłany: Sob Lut 21, 2009 2:01 pm   

Może właśnie naświetlenia by Ci pomogły z taką ilością zmian, albo do szpitala na kurację. Tylko wtedy by musiał Cie skierować Twój dermatolog. Ale po szpitalu efekt murowany.

Małgorzata 56 
mamcia

Wysłany: Pią Mar 06, 2009 10:48 pm   

Ja w szpitalu byłam tylko raz i mam nadzieję że jedyny. Było to 30 lat temu. Wtedy cygnolina miała inny wygląd i zapach. Tzn. śmierdziała i była bardzo brązowa. Po smarowaniu owijaliśmy się bandażami. Teraz kilka dni temu pani dermatolog przepisała mi tą maść , bo już wszystkiego próbowałam. Ale nie posłuchałam jej rady.Cygnolina na godzinę i zmyć a potem maść salicylowa. Przetrzymałam na sobie cygnolinę prawie 8 godzin, zmyłam i drugą maść.Na drugi dzień horror. Swędzenie ,pieczenie :oops: .Potem łagodziłam czym tylko mogłam teraz już jest prawie ok i od jutra zaczynam od nowa.Tyle, że zgodnie z zaleceniem. Tu na forum też na ten temat czytałam. Ale pamiętałam jak przed laty tyle godzin miało się tą maść na sobie i nic nikomu się nie działo. :razz:

EWaa

Wysłany: Sob Mar 07, 2009 2:28 pm   

Możliwe ze do domowego smarowania jest o silniejszym stężeniu??

Małgorzata 56 
mamcia

Wysłany: Sob Mar 07, 2009 10:36 pm   

Doradźcie mi czy mogę cygnoliną 0,1 posmarować twarz, bo znowu mi się tu pojawia ł. Miałam na twarzy już dosłownie wszystko ale c. jeszcze nie. Może choć na 15 min ? :roll:

Paweł 

Wysłany: Pon Mar 09, 2009 1:25 pm   

Ja bym na twarz lepiej nie stosował cygnoliny, bo po niej są brązowe przebarwienia na zdrowej skórze, które tak szybko nie schodzą. No a wiadomo na twarzy lepiej nie mieć takich przebarwień.

Zależy jakie duże masz zmiany. Może słaby sterydzik. Ja teraz stosuje na twarz Clobex - tłusta maść taka. Rewelki nie ma, ale myślę, że po czasie ustąpi. Swego czasu jak mi kiedyś też czasem coś wyskoczyło na twarzy to smarowałem zwykłym kremem Nivea i pomagało.

Małgorzata 56 
mamcia

Wysłany: Pon Mar 09, 2009 7:00 pm   

Witam i dziękuję za radę. Do tej pory z twarzy znikała mi ł. ale dopiero po sterydach. Ostatnio smarowałam sporadycznie zresztą Clobedermem, ale na drugi dzień twarz robiła mi się czerwona i łagodziłam balsamem Emolium. To starczało mniej więcej na tydzień i od nowa wyrzucało. Mam plamy na brwiach, powiekach, na skroniach i ostatnio coraz częściej na policzkach. Narazie posmarowałam Elokomem w płynie, bo tylko to mi jeszcze zostało i .........
zbladło.Ciekawe na jak długo :?: Pozdrawiam :smile:

EWaa

Wysłany: Wto Mar 10, 2009 9:58 am   

Ja swego czasu na lini włosów i kolo policzków smarowalam elocomem, lorindenem ale w wersji kremu, bo maść jest troszke zamocna na twarz. Wiem, że sa jeszcze inne maści w wersji kremu na łuszczyce ale nie umiem sobie teraz przypomniec, trzeba znalezć w internecie.

Małgorzata 56 
mamcia

Wysłany: Sro Mar 11, 2009 8:57 pm   

Witam.Czy ktoś z was kąpał się w soli z Morza Martwego?Ja właśnie kupiłam w zielarskim tą sól i mam zamiar skorzystać. Wkrótce opiszę działanie. :lol: W końcu wszystkiego trzeba spróbować :roll: Ważne jest tylko to, żeby efekty były :grin: Pozdrawiam łuszczyków :lol:

wodnik 

Wysłany: Sro Mar 11, 2009 10:26 pm   

hey, ja bylem rok w hiszpani, i tam wszytko zniknelo, bulo rewelacyjnie, to jedyne lekarstwo jakie zadzialalo, po powrocie od nowa , teraz jest tylko gorzej

EWaa

Wysłany: Czw Mar 12, 2009 10:32 am   

Ja robię sobie piling z soli , nie koniecznie z morza czaranego. I myje sie mydłem siarkowym,

Małgorzata 56 
mamcia

Wysłany: Czw Mar 12, 2009 4:34 pm   

To może wyprowadźmy się do Hiszpanii i będziemy zdrowi :grin: . Gdyby tak można było ? :razz: Ja pilingu na twarzy sobie nie zrobię- przez 30 lat zmagań z ł. moja skóra jest już tak wrażliwa ,że myję się mydłem w płynie Emolium. Pamiętam jak kiedyś zamieniałam pachnące mydła na szare mydło. To zmywało najlepiej ale teraz mamy inne czasy :smile: . Pozdrawiam :wink:

EWaa

Wysłany: Czw Mar 12, 2009 5:33 pm   

Dobry jest takze piling z fusów kawy.

bisao 

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 11:13 am   

Witam wszystkich serdecznie
nie rozwijając się za bardzo wszystkim polecam lek w postaci proszków o nazwie METHOTREXAT-EBEWE 2,5MG proszki zażywa sie (w moim przypadku) 2 razy w tygodniu np sobota*2szt niedziela*2szt a w poniedziałek kwas foliowy (Acidum Folicum 15mg) 1 tabletka.
Naprawde pomaga.
UWAGA methotrexat jak i kwas foliowy(w takim stężeniu) są dostępne tylko z receptą ale po około 4 tygodniach stosowania widać jakieś 50% poprawy. Niestety jest to związane z paroma wyrzeczeniami przede wszystkim alkohol be . oraz regularne wizyty u lekarza na badaniach krwi w celu kontroli wpływu leku na organizm. Oczywiście jakieś smarowidła jako nieodzowny składnik kuracji. NIE PRÓBUJCIE ZAŁATWIAĆ SOBIE RECEPT BEZ WIZYTY U DERMATOLOGA I PRZEPROWADZENIE BADAŃ (badania koniecznie) mnie lekarz straszył że po ok 10 tyg. stosowania i wypiciu znacznej ilości alkoholu może rozdmuchać wątrobę. Ale pomimo to gorąco polecam

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 2:48 pm   

bisao Methotraxatu nikt nie kupi bez recepty ani żaden lekarz nie przepisze bez wyraźnych wskazań. Jest to niezwykle silny lek stosowany także w leczeniu nowotworów ( tzw. chemia) Powoduje osłabienie organizmu i może być powodem wielu skutków ubocznych!!
Stosuje się WYŁĄCZNIE pod ścisłym nadzorem lekarskim.
Polecanie takich leków nie ma żadnego sensu.

W moim przypadku przypływ sporej gotówki zawsze świetnie wpływa na moją łuszczycę :razz: Polecam :)

Odpowiedz do tematu