Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Życie intymne z łuszczyca...(???)
Autor Wiadomość
kiss 

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 10:28 pm   

Daro Dziękuje za wsparcie... Zobacze jak zareaguje...

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 2:25 pm   

no pewnie z e powiedziec..jesli go to przestraszy to czmychnie od razu..i dobrze..ale bedzie zle jesli nie powiesz..zaangazujesz sie..a wtedy i tak to wyjdzie..i bedzie placz..

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 6:17 pm   

Zgadzam się z przedmówcami :)
Napisz nam jak zareagował :* Powodzenia

szater 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 6:56 pm   

Każdemu człowiekowi należy się szacunek.Każdy zasługuje na prawdę.Uważam że powinnaś powiedzieć jasno i wyraznie na jakie schorzenie chorujesz.Prawda jest podstawą każdego związku.Pomyśl czy Ty chciałabyś być oszukiwana?Niezależnie od powodów które miałby oszukujący Ciebie.Pozwól mu zadecydować o waszym związku.Nie stawiaj go w dziwnej sytuacji.Czas nie ma tu nic do rzeczy.Albo zostanie bo będziesz mu bliska albo odejdzie bo nie będzie w stanie sprostać sytuacji.Każdy z nas chorujących na łuszczycę stawał w takiej sytuacji.Większośc ma szczęśliwe rodziny.Spróbuj naprawdę warto!Trzymam za Ciebie kciuki! :mrgreen:

ewa49 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 8:28 pm   

szater pod Twoim postem jest napis ewa49. To jest moj nick. Nie bardzo rozumiem co on tam robi?

meggy 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 8:52 pm   

ewa49 napisał/a:
szater pod Twoim postem jest napis ewa49. To jest moj nick. Nie bardzo rozumiem co on tam robi?

mój też meggy

ewa49 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 9:22 pm   

Meggy , czy wiesz o co chodzi?

gość
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:01 pm   

Oj ... nie stresujcie sie niepotrzebnie. Wszystko jest w porządku. :lol:

tuska 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:06 pm   :)

Jeśli chodzi o życie w związku kiedy ma się łuszczycę, to w moim przypadku było tak, że chłopakowi z którym jestem już ponad 2,5 roku powiedziałam dopiero po 1.5 roku bycia ze sobą.(w liceum nie miałam dużych zmian na skórze)Zawsze miałam opory w rozmowie o tej chorobie bo wydaję mi się że za mało osób wie co to jest i nazwa raczej odstrasza. Mój chłopak wcześniej też nie słyszał o tej chorobie ale ją zaakceptował. I tak i tak by się wydało, ponieważ zachorowałam na łuszczycowe zapalenie stawów a niestety ból stawów ciężko jest ukryć.

ewa49 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:13 pm   

Mirush ja sie nie stresuje ale zle sie czuje kiedy nie rozumiem niektorych rzeczy.
Tuska dzisiaj byl w TV program o reumatoidalnym zapaleniu stawow, mysle ze to jest inna choroba niz zapalenie stawow przy luszczycy. W reportazu ludzie ciezko chorowali a nawet lądowali na wozkach inwalidzkich.

tuska 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:16 pm   

kiss napisał/a:
Wracając do tematu, Moi Drodzy, to obecnie mam załamkę i to sporą :/ Poznałam kilka tygodni temu niezłego faceta, dziś po raz pierwszy odkąd go znam zauważył że coś mam na rękach, ale ponieważ byliśmy w kinie to kazałam mu oglądać film. Boje sie powiedzieć co i jak... boje sie że ucieknie... a powtarzałam sobie że powiem zanim zacznie mi zależec.. :(
Jak mu wytłumaczyć że mam to coś na całym ciele?
Załamka :(

Tak jak napisałam wcześniej, też miałam opory żeby powiedzieć swojemu chłopakowi o chorobie, po 1,5 roku!!! Dopiero wtedy powiedział mi że czasem zastanawiał się co za plamy mam na nogach ale wolał się nie pytać (kochany).
Wcześniej kiedy ktokolwiek się pytał co mam na ciele, zawsze mówiłam że to uczulenie i naprawdę osoby które nie miały pojęcia o tej chorobie wierzyły.
Szczerze mówiąc to nie wiem co Ci poradzić, ja wolałam poczekać aż między nami będzie stabilnie i wtedy powiedziałam, ale nie odważyłabym się powiedzieć osobie niedawno poznanej na której oczywiści bardzo by mi zależało. Z drugiej strony powiedzenie o tym mogłoby sprawdzić jego zachowanie, czy uciekłby jak kretyn:) czy zostałby i udowodnił, że jest ok i nic mu nie przeszakadza w Twoim wyglądzie:):):)
Pozdrawiam:):)

tuska 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:19 pm   

ewa49 napisał/a:
Mirush ja sie nie stresuje ale zle sie czuje kiedy nie rozumiem niektorych rzeczy.
Tuska dzisiaj byl w TV program o reumatoidalnym zapaleniu stawow, mysle ze to jest inna choroba niz zapalenie stawow przy luszczycy. W reportazu ludzie ciezko chorowali a nawet lądowali na wozkach inwalidzkich.

Przy nie leczonym łzsie też można wylądować na wózku, ale jest to zupełnie inna choroba niż reumatoidalne zapalenie stawów (na szczęście):) objawy może są podobne ale podłoże choroby zupełnie inne.

tuska 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:21 pm   ??

a czemu mój nick jest pod postem szatera??? :)

ewa49 

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 10:23 pm   

he he Tuska nie tylko Ty o to pytasz.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 11:05 pm   

Reumatoidalne zapalenie stawów to inna choroba niż łuszczycowe zapalenie stawów,ale bardzo podobna.Objawy są bardzo podobne.W łzs-ie nie występuje tzw.czynnik reumatoidalny,ale chorobę jest dużo trudniej zdiagnozować niż rzs,oraz trudniej leczyć.Ludzie chorzy na rzs mają leki biologiczne refundowane,a chorzy na łzs nie.Różnica polega na tym,że chorzy na łzs potrzebują większych dawek leków niż chorzy na rzs.Obie choroby bywają śmiertelne.Kalectwo,zwyrodnienia,wózek inwalidzki-mogą wystąpić w każdej z tych chorób.Jeszcze 10-15 lat temu łzs jako samodzielna choroba nie była wpisana na listę chorób,istniała ona tylko jako powikłanie przy łuszczycy i była leczona przez dermatologów.W tej chwili jest leczona przez reumatologa i jest osobną jednostką chorobową.

Odpowiedz do tematu