ju...
Wiek: 39 Dołączyła: 19 Maj 2010 Posty: 19 Skąd: zduńska wola
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 12:29 pm
no powiem ze ja sie umecze w prac, pracuje w sklepie monopolowym jak jest dzien dostaw to wychodze z siebie goraco,tu jeszcze klienci,znosic wszystko na magazyn jak wychodze po 12 godz to jestem cala mokra i padnieta...jeszcze nie mam normalnego trybu zycia bo dniowka nocka dwa dni wolne...ale nie mam dzieci wiec jestem dyspozycyjna wiec moj grafik jest w caly swiat!!i tez nie moge sie regularnie smarowac jak w szpitalu wiec,jem malo wiec to tez sa efekty...ale lubie swoja prace tez nie mogla bym siedziec za biurkiem...ja lubie sobie porozmawiac z ludzmi,posmiac sie.....
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 3:55 pm
Ania:) napisał/a:
A może jest tu jakiś nauczycie
Ano jest co prawda emeryt ale..... świeży.
W tym naszym fachu rzeczywiście wygląd odgrywa jakąś rolę,jak wielką to też zależy od wieku dzieci z którymi się pracuje.Ale też myślę,że to doskonałe pole do nauki tolerancji,w myśl zasady-czym skorupka......
Nigdy nie miałam problemów z zaakceptowaniem mojego wyglądu przez uczniów czy ich rodziców.Ten problem tkwił raczej w mojej głowie.Ale fakt moja łuszczyca nie była i nie jest nachalna Trzymaj się koleżanko i nie daj się sprowadzić z drogi,którą kochasz .
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 4:52 pm
ano i u mnie takież samo powolanie zyciowe....też juz w zawodzie nie pracuje(stan zdrowia) dokształcam wybranców i .......szkole młode pokolenia łuszczyków na forum
No proszę czyli nie jestem sama:). Trudno by mi było zrezygnować z zawodu...
Szater, bardzo chętnie bym się do Ciebie zapisała na korepetycje!!!!
_________________ Ania:)
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 10:52 am
Uważam,że z naszego zawodu nie da się zrezygnować....nawet z powodu p.ł. Pod warunkiem,że jest to Twoje powołanie a nie sposób zarabiania na życie
Co do korepetycji u Szater to..... wymagająca bestia jest ale warto.Pozdrawiam
Heniu, (mogę tak po imieniu?) czy znasz kogoś, kto pracuje w szkolnictwie celem wzbogacenia się??Ja nie! Dla mnie praca jest tym, co kocham!Nie zawsze łatwo i kolorowo, ale nie wyobrażam sobie innej. No chyba, że bym miała zostać prezesem, co nic nie robi tylko się wozi...To mogłoby mnie skusić jako zajęcie głównie dla celów zarobkowych
Szater, ależ ja korzystam!Jak się moje Młode wyśpi i łaskawie coś zje, to w końcu do tego zielarskiego pójdę!!!Udało mi się znaleźć przepis na łapki i już się nie mogę doczekać, kiedy go wdrożę w życie!
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 7:50 pm
Co do tego wzbogacenia się to szczerze mówiąc aż tak bardzo to nie mamy co narzekać .
Ja tylko nie lubię jak nauczyciele do szkoły chodzą właśnie do pracy a nie po to żeby edukować i wychowywać no ale to już nie moja bajka jest
Wiek: 66 Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 188 Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 8:53 pm
Mam kilku znajomych pedagogów i bardzo wszyscy narzekają ,ale pracujecie 18 godzin tygodniowo,wakacje latem ,zimą wypłata na czas .Dużo ludzi pracuje nieraz 18 godzin dziennie i bywa tak że niema kto za nie zapłaci.Chociaż dzisiejsza młodzież nie życzę nikomu...pozdrawiam.
Ala ja nie narzekam!Sama sobie ten zawód wybrałam ze wszystkimi jego plusami i minusami!
Heniu, (nie krzyczalaś ostatnio, więc pozwolę sobie tak napisać ) prawdopodobnie mówimy o dwóch różnych wynagrodzeniach:)Ja jestem jeszcze nauczycielem kontraktowym, a domyślam się, że Ty jesteś wyżej w tej naszej drabinie awansu:)Tak, więc wszystko przede mną:)
Andrzej, nie chcę absolutnie rozwijać rozmowy w tym kierunku, ale te 18 h jest tylko teorią!
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 12:55 pm
No proszę młoda to i myśli realnie Fakt zapomniałam zupełnie,że obecnie te ścieżki awansu zawodowego w nauczycielstwie tak potwornie się wydłużyły Jeżeli powiem,że współczuję to i tak nie odda to moich emocji z tym związanych Cierpliwości i wytrwałości życzę,bo to piękny zawód
Andrzejku ja wszystkich tak myślących zaprosiłabym do spędzenia jednego dnia w szkole w charakterze nauczyciela i to najlepiej w gimnazjum,tak 2-3 klasa.Wtedy moglibyśmy dopiero podyskutować o 18 godzinnym tygodniu pracy nauczyciela,no i oczywiście o tych osławionych wakacjach.Kochani z większości z Was nie byłoby co zbierać po tych 5 czy 6 godzinach,lekkiej nauczycielskiej pracy,gwarantuję
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 2:28 pm
Puma czy Ty napewno wiesz,że rozmawiasz z emerytem i to po zawale Bo widzę,że pani również dziś w kiepskim nastroju .
A tak na poważnie,podczas swojego dorosłego życia,tak myślę ze 30 latek,to na palcach jednej ręki policzyć pewnie bym mogła te lata,które pracowałam tylko i wyłącznie w szkole.Fachów to ja mam kilkanaście i powiem szczerze bardzo rzadko pozwalałam sobie na labę.Natura taka .Sprzedawca też byłam,tyle że kwiatków.Odchodząc na emeryturę w papierach wpisane miałam-100 dni na zwolnieniach lekarskich Pozdrawiam
ju...
Wiek: 39 Dołączyła: 19 Maj 2010 Posty: 19 Skąd: zduńska wola
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 9:12 pm
ja parcuje w sklepie monopolowem dotego calodobowy...wypada mi niby....dniowka nocka dwa dni wole ale bywa tak ze schodze o 7 rano i ide spowrotem na 19 bo po 12 robimy zanim czlowiek dotrze do domu i dojedzie do pracy to jest tak kolo 14.....o kasie nie wspomne bo jest smieszna.....i zyj tu czlowieku bezstresowo.....
spoooko ludziki..pogodze was...pracuje w energetyce..pol zycia wisze na szelkach kilkanascie lub kilkadziesiat metrow nad ziemia...snieg ..deszcz..wichry..zamiecie..pogoda nie wybiera awarii..druga polowe kopie doly..bo energetyka to tez awarie sieci kablowych..nieraz po 10-14 godzin machania lopata..kucie zmarznietej ziemi...biegam tez z pila spalinowa..bo na nieszczescie zrobilem kurs pilarza...zarabiam na reke od 1700 do 2100 zl.... dostaje 1600 bo mam pozyczki z kasy..za to nie da sie utrzymac rodziny wiec po godzinach biore sobie roboty murarskie..bo taki zawod tez posiadam..latem wychodz e z domu o 5.40..wracam 21-..lub 20 gdy gram na radio..(takie moje male hobby) ale nie marudze..bo jak sie rodzilem..to nikt mi nie powiedzial ze zycie bedzie latwe piekne i przyjemne
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum